Nusret DURUR/YUSUFELİ (Artvin), ()- ERZURUM Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, "Bahar döneminde icra edeceğimiz operasyonlarla terör örgütü nasip olursa en minimal seviyeye düşürülecek ve örgüt bir anlamda bitme noktasına getirilecektir" dedi.
Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Artvin'in Yusufeli ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Demirören Haber Ajansı'na () açıklamalarda bulunan Tümgeneral Hacıoğlu, Türkiye genelinde süren terörle mücadele operasyonlarının bahar mevsimiyle birlikte artarak devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin 34 yıldır süren terörle mücadele döneminde en başarılı yılını geçirdiğini ifade eden Tümgeneral Hacıoğlu, "Artvin’den güneyde Van iline kadar 7 ili kapsayan bir alanda faaliyet yürütüyoruz. Genel güvenlik açısından baktığımızda bugün gerek Türkiye’nin genelinde huzur ve asayiş ortamı sağlanmış durumda. Özellikle terörle mücadele konusunda son milli imkânlarımızla geliştirdiğimiz insansız hava araçlarımızla ve teknolojik imkânlarımızla beraber terörle mücadelede çok önemli noktalara gelmiş bulunmaktayız. Bugün terör örgütü marjinal seviyelere inmiş durumda" dedi.
'ÖRGÜT BİTME NOKTASINA GETİRİLECEKTİR'
Türkiye’nin genelinde güvenlik güçlerince icra edilen başarılı operasyonlar sonucunda terör örgütünün eylem yapamaz hale getirildiğini belirten Tümgeneral Hacıoğlu, "Yine terör örgütüne lider kadrosu seviyesinde büyük zayiat verildi. Şu anda 34 yıldır süren terörle mücadele döneminde en başarılı yıl geçirildi. Bundan sonra da bahar döneminde icra edeceğimiz operasyonlarla da terör örgütü nasip olursa en minimal seviyeye düşürülecek ve örgüt bir anlamda bitme noktasına getirilecektir. Devletin bütün kurumları uyum içerisinde çalışıyor, adli makamlar uyum içerisinde çalışıyor. Güvenlik güçleri omuz omuza, el ele, birlikte güçlenerek terör örgütüne büyük darbeler veriyor. Bundan sonra da mücadelemiz, bahardan itibaren artarak devam edecek” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI