Yalova Belediyesi Zabıta ekipleri, şehir merkezinde dilencilik yapan şahıslara karşı denetimlerini yoğun şekilde sürdürüyor.
Ramazan ayını fırsat bilerek kolay yoldan para kazanmak isteyen şahıslar dilendikleri noktalarda toplandılar. Aralarında Suriyeli vatandaşların da olduğu dilenciler hakkında yasal işlem başlatıldı. Özellikle cami çevrelerini, ana caddeleri ve sahil bölgesini mesken tutan dilenciler Yalova Belediyesi ekipleri tarafından sürekli olarak gözetim altında tutuluyor. Denetimlerin sık sık yapıldığını belirten yetkililer özellikle Ramazan ayında bu tarz kişilerin halkımızın duyguları suiistimal etmelerine müsaade edilmeyeceğini söylediler.
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Vatandaşlarımızın en çok şikayet gelen konulardan biri Suriye’den gelen vatandaşların toplum içerisindeki davranışları ve dilencilik yapmaları. Vatandaşlarımızın bu konudaki tespitleri doğru. Ancak maalesef bu konu yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluğunu aşıyor. Savaş sebebiyle iyi niyetle ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarının kamplar yerine şehirlere dağılmaları tüm şehirlerde bir düzensizlik oluşturdu. Bu konuda belediyelerin yetkisi çok sınırlı. Devlet politikasıyla acilen tedbirler alınmalı. Umarım yeni oluşacak hükumet bu konuda öncelikli bir çalışma yapar” diye konuştu.