Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan hasta, Büyükşehir Belediyesine bağlı Kırsal Kalkınma Hizmetleri ekiplerinin yol açma operasyonuyla hastaneye yetiştirildi.
Karaçoban ilçesine bağlı Erenler Köyünün yolu kar ve tipi nedeniyle kapandı. Köyde dün gece saatlerinde rahatsızlanan bir hastanın olduğu Kriz Merkezine bildirildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesine bağlı Kırsal Kalkınma Hizmetleri ekipleri seferber oldu. Ekiplerin yaklaşık saat süren çalışmasının ardından yol açılarak 112 sağlık ekiplerinin köye varmaları sağlandı. Hasta kadın paletli ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan kar ve tipi nedeniyle Erzurum’da, kırsal kesimde yer alan 378 mahalle ve kom yolu, ulaşıma kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kapanan yolların yeniden açılması için çalışmalarına devam ediyor.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 14 dereceyle Ardahan’da kaydedildi. Diğer illerde ise hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 13, Erzurum’da 12, Ağrı’da 10, Erzincan’da 8, Iğdır’da 5, Tunceli’de 4 derece oldu. Yağış sonrası şehir merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı’da 41, Erzurum’da 32, Iğdır’da 7, Kars’ta 5, Erzincan’da 4 santimetreye ulaştı. Kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi’nde 85, Palandöken Kayak Merkezi’nde 75, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 21 ve Erzincan’daki Ergan Kayak Merkezi’nde ise 21 santimetre ölçüldü.