Hak Mümin, Hakiki Müslim, Gerçek Müslüman; “emrolunduğu gibi dosdoğru olmalı.” Kur’ân, sünnet, ilim, bilim, doğru bilgiye; akıl, sağduyu, mantıkla, bilgi ile makul şekilde bağlı olup, İslam dışına çıkmamalı. Sapık, bozuk felsefi akımlara ve sapkın ideolojilere, bozuk inanışlara uymamalı. Yaratılış güzelliğine ve onuruna uygun davranıp, saygınlığı korumalı. Aşağılık işler yapıp, bayağılaşmamalı. “Allah’ı Rab, İslam’ı din, Hazreti Muhammet’i peygamber olarak gönülden benimseyip, uymalı. İmanın ve İslam’ın tadını alarak; bilgiyle, bilinçle, özenle, samimiyetle yaşamalı.

                “Allah cc. katında din sadece İslam’dır.” “İslam dışındaki düşünce, inanış, görüşlerin kıymeti, değeri yoktur. Kim, Allah’ın İslam dininden başka bir din arama çabasına girerse, o asla kabul edilmeyecektir. Dünya ve ahirette ziyan, zarar edenlerden olacaktır.” İslam dini zorlama, baskı ile kabul edilmiş olmaz. İsteyerek, benimseyerek, gönülden kabul edilmeli.

                Müslüman, dosdoğru, dürüst, gerçekçi, hak, hakikatten yana olur. Yalan, iftira, hainlik, düşmanlık, kararsızlık, tutarsızlık, batıl, küfür, sapıklık, sapkınlık içinde olamaz. Kur’ân konusunu tartışıp; ileri geri, yalan, dolan, haince, düşmanca, bozgunculuk yaparak; yazamaz, konuşamaz. İnsanları aldatamaz, kandıramaz, küfre düşüremez.

Müslüman; İslam dairesi içinde, peygamberimizi örnek alarak, Kur’ân ve İslam hakkında konuşup, yazmalı, davranmalı. Sabırlı, sebat eden, azimli, gayretli, dine sımsıkı, samimiyetle bağlı, Salih amel eden, olmalı. Hayra hizmet etmeli. Örgütlü, ekip halinde çalışmalı. Kendimizi, milletimizi, insanları, neslimizi, İslam ile eğitip, öğretmeli. “Akli, nakli ilimlerle; âlim, bilgin, bilge, teknik eleman, sanatkâr, meslek erbabı, sanatçı, üretici yetiştirmeli.”

Çocuklarımız zeki ise karşıt zeki insanlarla evlendirmeli. Çocuklarımızı güzel ahlaklı, en iyi şekilde yetiştirmeli. Güzel ahlaklı, bilgili, zeki karşıt cinslerle evlendirmeli. Zekânın %50’si genetiktir. Yanı IQ’nun %50’si anne, baba ve atadan gelmektedir. Diğer yarısı da öğrenerek, iyi beslenerek gelişmektedir.

İnsanda, beyin çok önemlidir. Beynin ağırlığı ile zekilik doğru orantılı değildir. 850 gram beyne sahip olan; zeki, dahi insanlarda vardır. 1,350 gram beyne sahip, zeki insanlar olduğu gibi aptallarda vardır.

 İnsan beyni çok farklıdır. Bir insan beyin hücresinde ortalama 86 milyar sinir hücresi vardır. Her bir sinir hücresi, 10 bin ile 20 bin bağlantı ile birbirine bağlanıyor. Bu bağlantılar, beyin çalışmasını sağlıyor. Biz bu bağlantı sayesinde okuyor, yazıyor, konuşuyor, davranıyoruz. Çocukluktan itibaren beynin, zekânın gelişimi için girişimde bulunmalıyız.

Bizler, tevhit inancı ile yaşamaya başlayıp; İslam, ilim, akıl, bilgi ile devam ettirmeliyiz.” İslam dininin çekirdeği; Tevhit inancıdır.” İman, ibadet, güzel ahlak, akıl, ilim ile İslam dinini yaşamalıyız. İslam dini ile nefsi, kendimizi terbiye etmeliyiz. Allah’a ve Resulüne sevgi, saygı ile itaat etmeliyiz. Sevgi, saygı, itaatte; Allah ve Resulünün önüne hiç kimseyi geçirmemeliyiz.

Müslüman, kendine, Allah’a, Kur’ân ve peygambere, insanlara, varlıklara karşı görevlerini detayı ile öğrenip, yaşam tarzı yapmalı. Allah’ın varlığına, birliğine, eşi- benzeri olmadığına, Esma’ül Hüsna ve sıfatlarına inanmalı. “Allah’ın emirlerini tutmalı, yasakladıklarından sakınmalı. Haram, günah, mekruhlardan kaçınmalı. Allah ve peygamber sevgisini her varlık sevgisinden üstün görmeli.” Verdiği nimetlere şükretmeli, hamt etmeli. Peygamberlerine ve peygamberimize inanıp; sevgi, saygı duyup, dua etmeli. Onun güzel ahlakını örnek alıp, bağlı olmalı. Kur’ân’ı, peygamberimizi örnek alarak yaşamalı. Kur’ân’ın anlam ve içeriğini peygamberimiz gibi öğrenmeli. “Kur’ân hakkında; sapık, sapkın, münafık, kâfirlerin uydurmalarına aldanıp, kanmamalı.”

“Müslüman, önce kendini en ideal, iyi, güzel, dosdoğru, gerçekçi, ilmi, bilimsel, bilgisel, şahane, mükemmel, muazzam, muhteşem, harika, harikulade olarak yetiştirir. İlim, bilim, bilgi, sanat, meslek sahibi olur. Çağa uygun alanda kendini geliştirir. Dengeli, ölçülü, sağlıklı, akıllı, zeki, bilge, ahlaklı, olgun olur. Doğru ve sağlam inançlı, itikatlı, bilimsel bilgili, güzel huylu, iyi karakterli olur.”

“Müslüman, edebe, adaba, ahlaka, olgunluğa uygun davranır. Görgü kuralarına uyar. Aile bireylerine, eşine ve çocuklarına da; ilmi, dini, bilimi, güzel ahlakı öğretir. Yazmasını, konuşmasını, güzel davranmasını becertir.”

“Evli erkek ise; eşine karşı görevlerini eksiksiz yapar. Yapmalıdır. Eşine yardımcı olur. Onu sevgi, saygı, muhabbetle sever ve saygı duyar. İslam dininin ilkelerine göre yaşantısına yön verir. Nefsine, şeytana uyup, sapkınca hareket etmez. Kadın, sevgiye âşıktır. Sevilmeyi, saygıyı, muhabbeti, ilgiyi, güzel muameleyi bekler. İhaneti kaldırmaz. Çok eşliliği istemez.”

“Evli kadın ise; kocasına karşı görevlerini yerine getirir. Getirmelidir. Kocasını sevmeli, saymalı, saygı, muhabbet duymalı. Görevlerini yerine getirmeli. Erkek, ihaneti kaldırmaz. Kadın, kocasına bağırma, kızma, öfkelenme, vurma, takmama yapmamalı.  Öyle bağırma, kızma, öfkelenip;  “ben özgürüm. Yaparım, ederim, hür yaşarım, gibi salakça konuşmaz.” Evliler, birbirine bağımlıdır.  Birbirine sadıktır. Sadık olmalıdır. Evliler başıboş değildir. “Özgürlük; “birbirinden ilgisiz, bilgisiz, sersemce hareket etme, değildir.” Evlilerin birbirine karşı görev, ödev, sorumluk, yükümlükleri vardır.  Filim ve sinemalarda olanlar gibi salakça, sersemce, akılsızca davranmamalı. “Filmlerdeki kadın ve erkek rolleri; aileyi yıkmak, insanı aşağılık hale getirmek içindir.” “ Kadına verilen rol; feminizm ideolojisinin kadını yok etme, aşağılık hale getirme, orta malı yapma halidir.” İdeolojilerin her biri birer habistir!” 

“Anne ve baba; çocuklarını ilim, bilim, güzel ahlak, edep, hayâ, sanat, meslek olarak en ideal şekilde yetiştirir. Çocuklarını sağlıklı besler, yetiştirir, büyütür, geliştirir. Çocuğuna güzel bir ad koyar. İyi terbiye eder. Dini ibadetleri, ahlakı, edebi, yaşamayı öğretir. Haram ve günahlardan sakınmayı belletir. Evlenme çağına geldiğinde; ilim, sanat, meslek, ahlak edinmiş kişi ile evlendirir. Evliler, bir elmanın iki güzel yarısı gibidir. Elma çürük olmamalı.”

“İyi yetiştirilmiş çocuklarda; anne ve babasına, akraba, komşu, arkadaşlarına, insanlara, varlıklara en ideal şekilde davranır. Geçimli, uyumlu, dost, yardımcı, güler yüzlü, tatlı dilli, saygılı, saygın olur. Zararlı, kötü, çirkin, haram, günah alışkanlıklar edinmez. Allah’ın emir ve yasaklarına peygamberimiz gibi uyarak, yaşar. Kardeşlerine sevgi, saygı duyar. Yardımlaşma, dayanışma, adil paylaşma içinde yaşar. Hısım ve akrabalarla ilgili olur. Milli, manevi, dini, ilmi, evrensel, insani değerlerle yaşar. Peygamberleri, âlimleri, velileri kendine örnek alır. Cahil cühela, çapulculardan uzak durur.”

“İnsan önce kendine karşı sorumluluklarını yerine getirmeli. Önce kendi iyileşip, olgunlaşmalı. Kendini iyileştirmeden, başkalarını iyileştirme olmaz.” Bugün insan, kendi pislik, çirkinlik, kötülük içinde iken; eşini, çocuklarını, başkalarını iyileştirmeye kalkmaktadır! Bu da olmamakta, iş sarpa sarmakta, sorun sarmal olmaktadır. İnsan bir kere doğru, dürüst, sorumluluk, ilgi, bilgi sahibi olmalı. Şükretme, hamt etme, iyilik etme, ibadet etmesini becermeli. Kendini ve başkalarını korumasını yapabilmeli. Hak ve yükümlülüklere riayet etmeli. Aile birliğini korumasını becermeli. Ailede sevgi, saygı, birbirine güven, sadakat, koruma, gözetme, ilgi, duyarlılık olmalı. “Çocuklar, Allah’ın istediği şekilde yetiştirilmeli. Aile, Allah’ın dini, ilmi çerçevesinde şekillenmeli.” İlmi, dini, hukuki ilkelere uygun yaşamalı. Olgun ve uygun şekilde davranmalı. Toplum içinde saygın, iffetli, namuslu, hayâ, edep, güzel ahlak sahibi olmalı. Aile bireyleri, aile içinde nasıl davranılması gerektiğini öğrenip, gereğini yapmalı.

Aile bireyleri; akraba, komşu, çevre, doğaya karşı ilgili, duyarlı, güzel davranışlı olmalı. Allah’ın yarattıklarını koruyup, gözetmeli. “Devleti, milleti, vatanı, memleketi, bayrağı, bağımsızlığı sevmeli. Korumalı. Gözetmeli. Geliştirip, kalkındırmalı.” Hainlik, alçaklık, kahpelik, aşağılık, katillik, serserilik, anarşistlik, şiddet, terör, suç işlememeli. Yaşantımızda; “hak, hukuk, adalet, doğruluk, dürüstlük, güzel ahlak, edep, hayâ, güzel hizmet, iyilik içinde olmalıyız. Sosyal ilişkilerimiz, çalışmalarımız hak, hukuk içinde dürüstçe olmalı.”

Müslüman; “iyi, güzel, doğru, dürüst davranışlı olur, olmalıdır.” Öyle kötülük, çirkinlik, yalan, yanlış, olumsuz, cimrilik, iftira, dedikodu, iyiliği başa kakan, olmamalı. Kibirli, bozguncu, yıkıcı, kıskanç- çekemez, katil, cani, katliamcı, hırsız, rüşvetçi olmamalı. İçki, kumar, alkol, bağımlılık yapan madde kullanıcı olmamalı. Sarhoş, ayyaş, gösteriş budalası, savurgan, zina yapan, küçük düşüren olmamalı. “Allah’ın emirlerini harfiyen yapmalı. Yasakladıklarından kesinlikle kaçınmalı.” Kötü, çirkin, zararlı, olumsuz ahlaklı asla olmamalı. Alçak gönüllü, yardımlaşan, paylaşan, iyilik yapan, dayanışma içinde hakça yaşayan olmalı. Allah’ın dinini bırakıp ya da yalanlayan, kötülükte kullanan, olup da; gidip sapkın felsefi akımlara ve sapık ideolojilere uymamalı. Allah’ın dininden başka hiçbir düşünce, fikir, görüş; insanları huzurlu, mutlu, rahat ettirmez. Kurtuluşa erdirmez.

Müslüman; bilgili, bilinçli, samimi şekilde Allah’a, peygamberine, kendine, çevresine, ailesine, milletine, vatanına, bütün insanlara karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli. Müslüman, ahlaklı, etik, olgun olmalı. “Ahlaksız bir mümin düşünülemez bile!” Kur’ân ve sünnet, davranışta ahlak üzerine kurulmuştur. Müslüman, kendini, kalbini, beynini, ruhunu terbiye etmeli. Genlerini bozmadan; aslını, esasını koruyarak, güzel şekillendirmeli. Sahih, doğru, gerçek bir İslam inancına, itikadına sahip olmalı. “Duygu, niyet, düşünce, eylem ve davranışlar İslam olmalı.” Aklına sahip olmalı. Akılsız, manyakça, aptalca hareket etmemeli. İradeyi terbiye etmeli. Her konuda görgülü olmalı. Hareket ve davranışlar İslam olmalı.

Edebi, adabı bilerek, hareket etmeli. Herkese iyilik, hayır, yardım yapmalı. Eziyetlere pek aldırış etmemeli. Öfke, sinirlenme, aşırı kızma, anormal davranma içine girmemeli. Bağırarak konuşmamalı. Diksiyon kurallarına uygun konuşmalı.

Toplantıya giderken; en güzel, sade, kokusuz olmalı. Ağır kokular sürmemeli. Aşırılık, gerilik, acayiplik içinde olmamalı.” Bugün kadın ve erkekler, başkalarını rahatsız edecek kadar parfüm, deodorant, koku sürmektedir. Aşırı makyaj etmektedir. Kendi olmaktan çıkmaktadır!” Sade olmalı. Aşırılık, gerilik İslam değildir. Edep, hayâ sahibi olmalı. Emanete hainlik yapmamalı. Emaneti korumak farzdır. Sabırlı, sabırlı, sabırlı olmalı. Güzel huylu, ahlaklı, İslamlı, hak istikametli olmalı.

“Müslüman’ın adı; Müslüman’dır. Mümindir. Müslim’dir. Dini sadece İslam’dır.”

 Müslüman; mezhepçi olmaz, olamaz. Bugün ki, Şiiler gibi Şiicilik yapmaz. Bugün ki, Vahabiler gibi Vahabicilik yapmaz. Mezhebi, din yerine koymaz. Kendi mezhebi dışındakileri düşman kabul edemez. Katledemez. Bugün Şiiler, Selefiler ve Vahabiler, Müslüman katletmektedir! 1979 yılı ile 2019 yılları arasında 11 milyon Müslüman’ı katlettiler! 65 milyon Müslüman’ı sakat bıraktılar! Şehirlerini, ülkelerini yıktılar!

“Müslüman, bugün ki, gibi fırkalara, gruplara ayrılıp; “cemaatçilik” yapamaz. Bunlar haramdır. “Müslüman sadece İslam cemaatinden olur.” Bugün ki, gibi sapık, sapkın tarikatlarda da olamaz.

“Müslüman; İslam dinine mensuptur. İslam’dır.” Ama İslamcı değildir. Bugün İslamcılar bir ideoloji olarak İslamcılığı kullanmaktadır. Teröristlik yapmaktadırlar.

“Müslüman; cihat eder, mücahittir.” Ama bugün ki, anlamda “cihatçı,” anarşist, şiddetçi, terörist, mazlum katleden zalim, katil, katliamcı savaşçı değildir, olamaz. İslam’da savaşın ilke ve kuralları bellidir.

“Müslüman; ırkçı olamaz. Kapitalist, faşist, komünist ve benzeri ideolojik sapkın olamaz. Müslüman sadece ve ancak mümin, Müslim olur. Allah cc. Sadece bu adları İslam olana koymuştur.

Elhamdülillah, bizler hak Mümin, hakiki Müslüman’ız. Allah’ı biliriz, kabul ederiz, ibadet ederiz, itaat ederiz. Zikrederiz. Şükrederiz, hamt ederiz. Tövbe ederiz. “Farz ibadetleri, peygamberimizin yaptığı şekilde yaparız. Takva mümin Müslüman olarak; hakça yaşama azmi, gayreti, niyeti ile yaşantımızı sürdürürüz. Kur’ân’a sımsıkı sarılırız. Peygamberimizi her olayda örnek alırız. Sapkınlardan olmamak için; Allah’ın emirlerini tutarız. Yasakladıklarından ve şüphelilerden sakınırız. Aklımızı, zekâmızı, duyu organlarımızı, bedenimizi Allah’ın istediği, peygamberimizin öğütlediği şekilde işlevli halde bulundururuz. Elhamdülillah bizler takva bilge samimi Müslüman’ız.