Bilim insani, siyasetçi, bürokrat, öğretmen, imam- hatip, memur, işçi, asker, polis, çiftçi, vatandaş olarak, yaşantınızı “Dünya Barışına” adayınız. Her zaman her koşulda barıştan yana tavır koyunuz. İnsanlığa barış içinde hizmet ediniz. Barışı sağlayacak, koruyacak güç ve kuvvette olunuz. Zalime, haksızlık yaptırmayacak; güçte, cesarette olunuz. Bilim ve teknikte en ileride olunuz. İnsanlığın huzur, mutluluk, rahatlık, kolaylık, sağlık ve eğitimine azami ölçütlerde katkı sağlayınız. Her türlü fitne, fesat, nifak, bozguncu, yıkıcı girişimlere karşı çıkınız. Her zaman sağlam, sadık müttefikleriniz, ittifak ettikleriniz, işbirliği yaptıklarınız olsun. Barış öyle tek başına, yalnız sağlanamaz. Mazlumları yanınıza alınız. İttifaklar kurunuz.

Barış yanlısı tutumunuz olsun. Savaşa karşı çıkanlarla, ittifakınız bulunsun. Sağlam dostlarınız bulunsun. Pedagojik eğitimli, ahlak gelişimli, etik ilkelerle yaşayan dostlarınız olsun. Dünyanın silahlanmada yarışını durdurmalı. Eğitim, öğretim, üretim, adil paylaşımı öne çıkarmalı. Dünyada gelişmemiş ülkeler hızla nüfus artırmaktadır. Bu cehaletin, bilgisizliğin, ilkelliğin sonucudur. Bu durum açlığı, yokluğu, yoksulluğu artırıp, savaşları tetikler! Öngörülü, ileri görüşlü olup, bilgisiz davranışları, bilgilendirme ile engellemeli.

                İlim, bilim, teknik, teknoloji, bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Dünya bunlarla yönetilir. İlmin içinde ahlak ve din ilkeleri olmalı. Bilimsel davranma esas olmalı. Akıl, zekâ yetkin, işlevli hale getirilmeli. “Ahlak ile etik değerler olmadan, bilim ve teknik kullanılırsa, felaket sonuçlar doğar!” Din değerleri olmadan, insanlar ve dünya yönetilemez. “Bilim ve teknik, din olmadan, insanlığın yararına kullanılamaz.” Teknik buluşlar hep insanlığın aleyhinde işletilir! “İnsan kendi ile doğa ile diğer insanlarla sadece din anlayışı ile barışık olur. İnsan ve toplum ilişkileri sadece İslam dini ile olgunlaşır. Barış ve özgürlükler İslam anlayışı ile gerçekleşir.” Bunu diktatörlükler, diğer dini anlayışlar, kapitalizm, faşizm ve komünizm hiçbir zaman sağlayamadı.

                Lider yönetici özellikli kişiler, kördüğüm sorunları bile çözer. Her soruna bir çare bulur. Ekip çalışması ile becerilemeyecek iş yoktur. Her işi, o işin en üst düzeyde yüksek deneyimli uzman ekiple çözmeli. Sorunlar karşısında pes etmemeli. Zıtlaşmaya gitmemeli. Empati yapmalı. “Çözümün bir parçası olmalı. Her iş yapmada haklı olmalı. Hukuka uymalı. Hakkaniyetli, adaletli, ahlaklı, edepli işler yapmalı.” Haklı insanların canını yakmadan, işlerin üstesinden gelmeli. Kötülüklerden, suçlardan arınmalı. Başarıya hak, hukuk yolundan gitmeli. Tarihi bilmeli. Geleceğe hata, yanlış, yalan yapmadan ilerlemeli. Görevi kaliteli, verimli, stratejik planlı, zevkli yapmalı. Strese girmeden, işlerin üstesinden gelmeli. Gerektiği yerde zor kullanmalı. Güvenliği ön planda tutmalı.

                Milletin iradesine saygılı olmalı. Halka karşı iş yapmaya kalkışmamalı. Sömürgeciliğe karşı çıkmalı. Emperyalistlerin dümen suyuna girmemeli. Emperyalizme karşı ortak hareket etmeli. “Bireyler arasında hukuk yönüyle ayrıcalıklı insan oluşturmamalı. Herkese eşit ve adil davranmalı. Güce teslim olmamalı.” Özgürlüklerin kötü, çirkin, edepsiz, ahlaksız, hayâsız kullanılmasına fırsat vermemeli. Kültürel erozyona tutulmamalı. Eğitim- öğretim, sağlık, iletişim, ulaşım, ekonomi, siyaset olarak üstün olmalı. Halk bilgili, bilinçli, öngörülü olmalı. Küresel, bölgesel krizlerden pek etkilenmemeli. Sağlam, sağlıklı, yerel, milli güç edinmeli. Pakt kurup, küresel güç sahibi olmalı. Aksi halde zalimin, zulmün üstesinden gelinmesi mümkün olmaz.

                İlmi, bilimsel, gerçekçi, dosdoğru, orta yollu gidişatta olmalı. Aşırılık, gerilik içinde anormal, ölçüsüz, dengesiz olmamalı. Devlet, millet el ele, birlikte, güçlü, kuvvetli olmalı. Fitne, fesat, nifak, anarşi, şiddet, teröre meydan vermemeli. Ayağa kalkmasını, koşmasını becermeli. Düşülen yerden kalkılmalı. Üstün, kaliteli, verimli, güvenli, teknik işler yapmalı. Herkesin önünde gitmeli. Taklit yapmadan, özgün olmalı.

                Doğaya, dünyaya, uzaya zarar vermeden üretim yapmalı. Az tüketmeli. Kapitalist aç göz, doymak bilmez anlayışta olmamalı. “Küresel nüfus artışına çare bulmalı. Çözüm bulmalı. İşsizlik sorunu mutlaka ama muhakkak çözülmeli.” Eğitim- öğretim işinde de ihtiyaca göre insan yetiştirmeli. Herkesin bir işi,  mesleği, sanatı, sanatkârlığı mutlaka olmalı. “İşlemeyen yönetim sitemlerini değiştirmeli. Rejimler tabu yapılmamalı. İdeolojiye tapılmamalı.” Kaliteli yönetim sistemi kurmalı. Yönetimin kalite kontrolü yapılmalı. Bugünler ve yarınlar iyi yönetim sistemleri ile güvence altına alınmalı. Halkın her bireyi özellikle, özenle korunmalıdır.

                Halkın her bireyi özellikle eğitilmeli. Bilgilendirilmeli. Bilinçli hale getirilmeli. Mankut olmamalı. Personel bilgili olmalı. Vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük sever olmalı. Projeler gerçekleştirilmeli. Hiçbir hayırlı işte geri kalınmamalı. Halk sürekli eğitime tutulmalı. Yenilenmeli. Geliştirilmeli. İdeal boyutta olmalı. Eğitimin içeriği; gerek duyulan üzere olmalı. Boş işlerle ilgilenmemeli.

                Halk, hareketli, çevik, atık, güçlü, enerjik olmalı. Hantal olmamalı. Sportif olmalı. Futbol, atletizm, basketbol, hentbol, jimnastik, masa tenisi, satranç, voleybol, yürüyüş gibi herkes kendi özelliğine göre bir spor mutlaka yapmalı. Yeterli, dengeli, sağlıklı, doğal, taze, helal gıdalarla bilinçli beslenmeli. Sağlığını korumasını ve hastalandığında iyileşmesini bilmeli. Kendi kendine yeter düzeye yükselmeli.

                Sanayileşirken, çevreye, doğaya zarar vermemeli. Enerji üretirken, çevreyi dikkate almalı. Doğa olmadan yaşam olmaz. Doğayı katletmemeli. Endüstrileşme gerek ama doğada olmazsa olmazdır. Bugün kapitalistler sadece kişisel parasal çıkarları yüzünden doğayı katletmektedir! Bu mutlaka ama muhakkak önlenmelidir. Az tüketmeli. Çok tüketimde doğaya, çevreye zarar vermektedir. “Bugün en çok filtresiz bacalar, arıtılmayan kanalizasyonlar, naylon poşetler, lastikler doğaya zarar vermektedir.” Henüz yeni, 2019 yılında naylon poşet azaltma konusunda ülkemizde ve bazı ülkelerde girişim oldu. Bu yeterli değildir. Tek kullanımlı poşet ve plastikler tamamen kaldırılmalı. Ürün üretmeden önce çözüm üretmeli. Geri dönüşüm mutlaka tam sağlanmalı.

                Hatalar, hemen profesyonel şekilde tespit edilip, giderilmeli. Üstün, çevreye duyarlı teknoloji kullanılmalı. En yüksek kalitede , %100 geri dönüşümlü ürünler üretmeli. Her işi en mükemmel şekilde yapmalı. Dünyaya yön vermeli. Müşteri memnuniyeti; üstün, verimli, stratejik kalite ile sağlanmalı. %100 garantili işler yapmalı. Deneyimler ders olmalı. Hızlı, seri üretimler yapmalı. Planlı çalışmalı. “Üreticinin hakkını tam vermeli. Sosyal güvence sağlamalı. İş sağlığı ve güvenliği eksiksiz sağlanmalı. İleri teknoloji kullanmalı.”

                İnsan için önem, değer, kıymet, gerekli olan her konu ve alanda yatırım yapmalı. Solcu ve komünistler, yatırım düşmanıdır. Her iyi, güzel, yararlı, önemli, değerli, gerekli yatırıma karşı çıkarlar. Hatta şiddet göstererek, önlemek isterler. Dikkate almamalı. Hem yatırıma karşı çıkarlar. Hem de yokluk, yoksunluk, fakirlik istismarı yaparlar. Tam bir münafıkça hareket ederler. Bozguncudurlar. Yıkıcıdırlar. Hayırlı işlere karşı çıkıcıdırlar. Bu fitneci, bozguncu, yıkıcı, kan dökücü, istismarcı, yalancılara karşı tüm önlemler alınmalı.

                Halkı mutlaka en iyi şekilde eğitmeli, öğretmeli, bilgilendirmeli, bilinçlendirmeli. Bu sapkınların tuzağına düşmeyecek duruma getirmeli. Açık ve etkili bir şekilde düşünen toplum oluşturmalı. Topluma karşı gereken görevleri eksiksiz yapmalı. Ahlak anlayışı kazandırmalı. Derinlemesine, analitik düşünme yeteneğini beceriye dönüştürtmeli. Özgün düşünce ve görüş ortaya çıkarmalı. Referanslar doğru olmalı. Gidip de sapık sapkınlar referans alınmamalı. Sosyal değerler oluşturmalı. Eleştirel beceri kazandırmalı. Kriterler oluşturmalı. Geleceğe dair fikirler elde ettirmeli. Fikirler özümsenip, yaşam tarzı edilmeli.

                Çağın olanaklarına ve ihtiyacına göre yeni meslekler edinmeli. Çağa uygun hareket etmeli. Geleceğimize yön vermeli. Yaşayacağımız çağa uygun eğitim almalı. Öğretmen, doktor, gazeteci, hukukçu, mühendis, teknik eleman olarak en iyi şekilde kendimizi yetiştirmeliyiz. Dünyayı okumalıyız. Bu meslekler bugün popüler ama yarın başka mesleklerde popüler olabilir. Geleceği tam anlamı ile okuyamıyoruz. İletişim, bilişim, teknoloji, sağlık, eğitim, öğretim, uzay, sanal market, robotik dönem, yapay zekâ, reklam, bankacılık, ekonomi, gen teknolojisi, bilgi madenciliği, alternatif besinler, siber teknoloji, bilgi mühendisliği, nano yapı, nano teknoloji meslekleri ileride daha popüler olabilir. Biz geçmişi değil, geleceği yaşamalıyız. Yer yerimizde saymamalıyız. Her zaman kariyer edinmeliyiz. Kariyer eğitimi almalıyız. Sıra dışı insan olmalıyız. Sıra dışı eğitim- öğretim almalıyız. Sıradan insan olmamalıyız. Farklı olmalıyız. Farkımız inancımız ve kimliğimiz olmalı. Marka olmalıyız. Markalar oluşturmalıyız.

                Ülke, millet, ümmet olarak yeni bilgiler, bilim, teknoloji üretmeliyiz. Dünya barışını sağlayacak; güce, kuvvete, etkiye, yetkiye, yetkinliğe sahip olmalıyız. Eğitimin içeriği, öğrenme, eğitim programı, bilgi programları, çoklu ortamda eğim, çok yetkin eğitimciler tarafından, en donanımlı şekilde kazandırılmalı. Hak mümin, hakiki Müslüman öyle sıradan, basit, alelade, kendinden, Rabbinden, haddinden, hududundan habersiz, başıboş bir kişi olmaz, olamaz. Bugün bakıyorum da, Müslüman; giyecek, içecek, yiyecek, barınacak, ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksundur. Bu durum Müslümanlık değildir. Bu durum Müslümanlıkla örtüşmez, bağdaşmaz. Kur’ân ve İslam dini bu kötü durumu reddeder. Müslüman, geleceğe hazırlanır ve de hazırdır. Böyle olmalıdır.