Adam gibi yaşadı ve iz bıraktı

Bugün İstanbul Kadıköy Söğütlüçeşme Camii’nden büyük bir değerimizi gönül insanı Türkiye Anıtlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı İbrahim Eyüboğlu’nu ebedi hayata uğurladık. Cenazede törenine ülkemizin çeşitli yörelerinden ve her kesimden insanlar katıldı.


 
Cemiyet Adamı, gönül insanı
Caminin avlusuna vardığıma iki insanın hüngür hüngür ağladığına şahit oldum. Önce baş sağlığı diledim. Ardından da İbrahim Ağabeyin nesisiniz? Dedim. “Yok yakını değiliz. Rizeli de değiliz. Ben kiracısıyım” dedi birisi, diğerininse yanında çalışan elemanı olduğunu öğrendim. “O bize ev sahibi, yönetici veya işveren değil ağabeydi” dediler. Rize Vakfı Başkanı Orhan Keçeli’nin hüznü yüzünden okunuyordu. İşte o böylesine sevilen yüreklere dokunan bir insandı.  Günümüzde sayıları oldukça azalan cemiyet adamlarından biriydi. Yüzünde sadeliği güzelliği gördüm hep. Vakıf ve dernek işlerini poz vermek için siyaset değil hizmet için yaptı. Adam gibi yaşadı ve iz bıraktı. Caminin avlusu da bunun en güzel örneğiydi. Ülkenin her yerinden insanlar oraya toplanmıştı.

 
Çok iyi bir Rizeli idi
Saygı değer abiyim Halim Mete duygularını şöyle dile getiriyordu: Yıl 1957 yılında Rize Lisesi Orta Okulu Birinci Sınıftaydık. Ben İyidere'den İbrahim Eyüpoğlu Kalkandere'den okumaya gelmişiz. Ortaokul bitmiş, ben İstanbul'a geldim ve birbirimizi kaybettik. Yıllar sonra Kartal Adliyesi merdivenlerinden koşarak birisi bana sarıldı. İbrahim'di bu. İyi bir avukattı artık. Ondan sonra hiç ayrılmadık, Rize Vakfı Yönetim Kurulu’nda yıllarca beraber çalıştık. Çok iyi bir Rizeli idi. İbrahim Arkadaşım, Kardeşim, Kazayı duyunca yıkıldım, oldu mu böyle bırakıp gitmek.

 
Çayhan Dervişoğlu ablamdan haber verdiğinde inanamadım. Her geçen gün daha da zorlaşan kirlenen dünyada sana ihtiyacımız vardı Abi... Samimiyetini ağabeyliğini hiç unutmayacağım seni Kadıköy'den yüreğimize yolcu ettik.  O nerde bir güzellik varsa oraya nerde yıkık bir eser varsa onarmaya koştu. Ailesinin, sevdiklerinin, Kalkandere’nin Rize’nin başı sağ olsun. Başımız sağ olsun. Allah cc mekânını cennet eylesin…
 

İbrahim Eyüboğlu Kimdir?
1944 yılında Rize ili Kalkandere ilçesinde doğdu. Kalkandere Mendrese Mahallesi’nden Merhum Ali Osman Eyüboğlu’nun oğludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Rize’de tamamladı. 1968 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukatlık yaptı. Kalkanderespor’un kurucuları arasında yer aldı. Amatör Spor Kulüplerinde yöneticilik, çeşitli okul koruma derneklerinde yöneticilik ve istişare kurulu başkanlığı yaptı. Bir dönem Kalkandere Derneği ve Kalkandere Vakfı’nın başkanlığını yaptı. Uzun yıllar Türkiye Anıtlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı ve Genel Merkez yöneticiliği yaptı. Rize Vakfı yönetim kurullarında aktif olarak yer aldı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.