İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz yaptığı açıklamada bölgede yaşayan vatandaşların %90'ı AK Partiye oy vermiştir, onları provokatör eline bırakmadan taleplerine kulak vermeli alternatif çözümler varsa onlarda gündeme getirilmelidir dedi. Başkanı Karagöz: " Şu mübarek Ramazan ayında ve sıkıntılı pandemi sürecinde İkizdere’mizde hiç de hoş olmayan olaylar yaşamaktayız. İyidere’de yapılması planlanan lojistik liman inşaatına taş dolgu malzemesi kullanılmak üzere ilçemiz Gürdere Köyü İskencedere mevkiinden yüklenici firma tarafından taş ocağı hafriyatı yapılacağı duyum ve çalışmaları üzerine söz konusu ilgili Gürdere Köyü vatandaşlarımız bu durumdan mağdur olacaklarını bahisle bu vadinin her türlü tahrip gücü yüksek taş ocağına heba edilmemesini talep ederek karşı çıkmaktadırlar.

Bu bölgenin mülkiyet hukuku açısından ne durumda olduğu konusunda detaylı herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Ancak vatandaşlarımızın bu haklı girişimleri de göz ardı edilmemelidir. Ortalıkta bir sürü söylentiler dolaşmakta, iktidarın dışında parti yöneticileri parti millet vekilleri oraya gelip çarşaf çarşaf demeçler vermekte ve kolluk kuvvetlerini zor duruma sokmaktadırlar. İktidar partisinin millet vekilleri ile yüklenici firma yetkilileri nerede? neden olay yerine gelip bu vatandaşlarımızla oturup konuşmuyorlar olayın artısını eksisini neden vatandaşa güzelce anlatıp ikna yoluna gitmiyorlar?

Kadını, yaşlısı, genci neden kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya getirip istenmeyen olayların zuhur etmesine fırsat veriyorlar? Bu vatandaşlarımızın %90’nı AK Partiye oy veren vatandaşlardır. AK Parti Milletvekilleri, il ve ilçe yönetimleri bu insanlarla neden diyaloğa girip menfi veya müspet tatlı bir sonuca ulaşmaya gayret etmiyorlar? oradaki askerimizde aç susuz Oruçlu bekleyen vatandaşımıza da yazık. Bu iş müzminleştikçe daha ağır provokatör olaylara gebedir. Kanaatim o dur ki Gürdere halkı karşılarında tutarlı güvenilir ve ikna edici bir heyet bulduğunda daha olumlu bir tavır içerisinde olacaklardır. İktidar vatandaşımızla oturup dertlerini ve sıkıntılarını dinlemeli vatandaşı onun bunun propaganda maşası olmadan taleplerine kulak vermeli alternatif çözümler varsa onlarda gündeme getirilmelidir.

Her şey konuşarak, anlaşarak ve tokalaşarak sonuçlanmalıdır.  İkizdere halkı bu tatsız gelişmelerden huzursuz olduğu bilinmelidir. İktidarın Rize sorumluları işi ele alıp sonuca bağlaması ısrarlı beklentimizdir" dedi.