İkizdere ilçesinin temiz kalarak korunabilmesi için temizlik kampanyası başlatıldı. ‘İkizdere El Ele, Temiz Geleceğe’ kampanyası çerçevesinde öğrencilerle birlikte sokaklarda çöp toplanarak, bez çantalar hediye edildi. Okullarda ziyaret edilerek öğrencilere proje ve hedefleri anlatıldı.


 

Kampanyanın tanıtım programı İkizdere Belediyesi Kültür Salonu’nda Kaymakam Hacı Kerim Meral, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşti. Belediye Başkanı Hakan Karagöz yaptığı konuşmada, “Güzel ilçemiz nasıl bütün güzelliğiyle bizden önceki nesillerden bize ulaştıysa bizlerden de sonraki nesillere yine aynı güzellikle erişmesi gerek. Böylesi olağanüstü bir coğrafyayı olduğu gibi koruyarak, hatta daha da iyi durumda bizden sonraki nesillere ulaştırmak hepimizin boynunun borcu. Her yıl yurt içinden ve yurt dışından on binlerce insanın ziyaret ettiği bu benzersiz yuvayı en güzel şekilde korumamız ve ‘evimize’ daha fazla ihtimam göstermemiz gerektiği kuşkusuz. Özellikle son birkaç yıllık dönemde ilçemizin temizliği konusunda biraz daha hassasiyet sergilememiz gerektiğini görüyoruz" dedi.


 

Karagöz, "Biz elbette belediye olarak ilçemizi her zaman temiz tutmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak takdir edersiniz ki bir bütün olarak ilçemizi, sokaklarımızı, derelerimizi, parklarımızı çiçek gibi, tertemiz tutmak ancak hep birlikte başarabileceğimiz bir hedef. Çocuklarımıza iyi örnek olmaya öncelikle kendimizden başlamamız, çevremizi hem bizler hem yaşamı birlikte paylaştığımız diğer canlılar için yaşanabilir kılmamız gerektiği konusunda hemfikir olduğumuza inanıyorum. İlçemizde yaşayan büyük küçük, genç yaşlı herkesin bu kampanyaya azami ölçüde katılımını çok önemsiyoruz. Siz kıymetli İkizderelilerden beklentimiz kampanyamızı olabildiğince etrafınızla paylaşmanız, bu kampanyaya özel etiketlerle yaptırdığımız çöp konteynırlarını kullanmanız, örnek bir İkizdereli vatandaş olarak sokaklarımızı da deremizi de temiz tutma konusunda öncülük etmenizdir.” diye konuştu.