Rize'nin Ovit Yaylasında Hacı Hakkı Ekşi ile oğulları İbrahim, İmdat, Süleyman, Yüksel ve İsmail Hakkı Ekşi’nin yöneticileri olduğu Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan Hacı Hakkı Ekşi Camii ve Merhum Hacı Emine Ekşi Kuran Kursu Rize protokolünün yoğun katılımı ile ibadete açıldı.

Ovit Yaylası muhteşem bir camiye kavuştu. Caminin açılışına Hacı Hakkı Ekşi ile çocukları Hatice Keleş, İbrahim Ekşi, Meliha Kahraman, İmdat Ekşi, Süleyman Ekşi, Yüksel Ekşi, ve İsmail Hakkı Ekşi’nin yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize İl Jandarma Alay Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Rize eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İkizdere Belediye başkanı Hasan Köseoğlu, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan ile AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.  



CAMİDE ZEMZEM VE HURMA İLE ORUÇ AÇILDI
Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın ile emekli imam Necati Hut’un dini sohbetlerinin ardından Kuran-ı Kerim okunması ile devam eden cami açılış programında konuklar camide iftarı kutsal topraklardan getirilen zemzem ve hurma ile açtıktan sonra akşam namazını kılıp hep bir arada iftar yaptı. Camiyi oğulları İbrahim, İmdat, Süleyman, Yüksel ve İsmail Hakkı Ekşi’nin yaptırdığını anlatan Hacı Hakkı Ekşi nice camiler yapmayı Allah’ın kendilerine nasip etmesini diledi “Allah ömür verirse yeni camiler yapmak istiyoruz.” dedi.



YÜKSEL EKŞİ: OVİT’TE GÜZEL BİR ESER ORTAYA ÇIKTI
Hacı Hakkı Ekşi Camii ve Hacı Emine Ekşi Kuran Kursu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekşi kardeşlerden Yüksel Ekşi, İkizdere Tulumpınar köyünde doğduklarını ve çocukluklarının bu yaylalarda geçtiğini söyledi. Yüksel Ekşi, “Bu tip yerleri çoğaltmak lazım. Bu yayla güzergahı için cami ihtiyacı vardı.  Yaylaya yakışır bir cami yapmaya karar verdik. 700 kişilik kontenjanı var. İstanbul’da da yaptığımız camilerde dernekler kurarak dışarıdan bağış almadan ailenin desteği ile caminin ihtiyaçları karşılanıyor. Yazın burada aynı zamanda Kuran Kursu ihtiyacı oluyordu. Ovit aynı zamanda dağ turizminin merkezi durumunda. Yaylada yapılan yaz ve kış şenlikleri var. Binlerce insan geliyor. Bu tip mekanlara sahip olmak lazım.  Biz bu camileri yapıyoruz ama bu camileri doldurmak lazım. Caminin açılışında yoğun bir katılım oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu camilerde daha güzel etkinlikler yapacağız.”



ANNEMİZ ADININ KURAN KURSLARINA VERİLMESİNİ İSTERDİ
Kardeşler olarak güzel bir eser ortaya çıkardıklarını ifade eden Yüksel Ekşi, “Annemiz merhum Hacı Emine Ekşi ‘mekanı cennet’ olsun. Kuran Kurslarına daha büyük önem verirdi.  İnsan yetiştirmeye önem verirdi. Benim ismini camilere değil yaptığınız Kuran kurslarına verin derdi. Bizde bugün onun adını Caminin altındaki Kuran Kursu’nda yaşatacağız.” dedi.



İMDAT EKŞİ:  BABAMIZ VE KARDEŞLERLE KALICI BİR ESER YAPTIK
Ekşi kardeşlerden İmdat Ekşi’de Ovit Dağını Osmanlı’dan alan kişinin İbrahim dedeleri olduğunu belirterek “O dönemden bugüne gelen yapıda oluşan 9 aileden birisiyiz ve bizler ‘Mustafaağalardanız’. Mustafaağalardan rahmetli İbrahim dede burada bir ev yapmak istiyordu. Biz buraya onunla birlikte buraya geldik ev yaptık peşinden cami yaptık. Doğduğumuz yer olduğu için kazandığımıza buraya aktararak buranın da gelişimine faydalı olduk. Bu yapı buraya yeni ailelerin gelmesini sağladı. Amaç buralara gelerek iç turizmi geliştirebilirsek bunun peşinde dış turizmde gelir. Sonuçta Allah’a şükürler olsun babam ve kardeşler olarak buraya kalıcı bir eser yaptık. Gelecek nesiller de buna ilaveler yapar diye düşünüyoruz. “



Camiin ibadete açılmasının ardından tüm aile fertleri bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.