Rize’nin İkizdere ilçesi Dereköy köyünde bulunan koyun ağılına saldıran kurtlar 57 koyunu boğarak telef etti. Aç kalan kurtların saldırısından kurtulan 5 koyun ise ağır yaralı olarak bulundu.

Dereköy’de Recep Ekşi’ye ait koyun ağılına gece girdiği düşünülen kurtlar ağıldaki koyun ve kuzulardan 57 tanesini boğarak telef etti. 5 koyununu ağır yaralı olarak kurtarıldığını söyleyen koyunların sahibi Recep Ekşi “Aç kaldığını düşündüğümüz kurtlar gece ağıla girerek 27 yeni doğum yapmış koyunum ile 30 kuzumu boğarak telef ettiler. Çok büyük kaybım var. Saldırıdan 5 koyun ağır yaralı olarak kurtuldu, yaralı koyunları tedavi ediyoruz. Koyunlarımı 2 yıl önce genç çiftçi projesinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden almıştım. Maddi zararım yaklaşık 30 bin lira, maddiyat ayrı ama 15-20 günlük kuzularım vardı, çok üzgünüm” dedi. 

Dereköy Muhtarı Rahmi Ekşi de yaptığı açıklamada “Burada bu mevsimde aç kalan kurtların olduğunu gözlüyoruz. Şimdi köylü olarak daha dikkatli olacağız” ifadelerini kullandı.