İkizdere Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sonucunda ilçe merkezine 2 dakika mesafedeki Manle Şelaleleri Tabiat Anıtı olarak tescil edildi. Yürüyüş parkurları, seyir terasları ve çardaklar yapılacak tabiat anıtı alanında proje çalışmalarının kısa süre içerisinde başlanması bekleniyor. Ormana saklı 2 şelalenin bulunduğu Tabiat parkı alanını gezen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz “keşfedilmeyi bekleyen bu önemli noktayı turizme kazandıracağız” dedi.

Başkan Karagöz” İkizdere ilçemiz bu bölgenin yeni turizm destinasyon alanı. En önemli noktaları da şelalelerimiz. İkizdere vadisinde keşfedilmeyi bekleyen onlarca şelale var. Manle şelaleleri bunlardan sadece ikisi. Şehir merkezinden 2 dakikaya ulaşabileceğiniz bir noktada. Bir şelaleden diğerine doğal parkurlarda yürüyerek ulaşıyorsunuz. Bu bölgenin anıt park olarak tescili yapıldı. Şimdi proje çalışmaları başlayacak. Doğal yürüyüş parkurlar, seyir terasları, oturma alanları yapılacak. Burada 24 saat yaşayacak bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje hem İkizdere hem de bölge turizmine büyük destek verecek. Bu bir başlangıç olacak, bu şelalelerin turizme kazandırılmasının ardından diğer turizm noktaları için çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Kirazlı Mahalle Muhtarı Hızır Tavukçu “Bu bölgede vatandaşların, turistlerin gezebilecekleri turizm noktaları çok az. Bu şelale projesi hayata geçtiğinde büyük ilgi görecek. Hemen ilçe merkezine 2 dakikalık mesafedeki bu şelalelerle vatandaşların nefes alabileceği bir alan oluşturulmuş olacak” dedi.