Koronavirüs salgını yaylacıların geri dönüş planlarını da değiştirdi. Temiz hava, doğal yaşamı içinde barındıran Doğu Karadeniz yaylalarına koronavirüs nedeniyle bu yıl erkenden giden yaylacılar dönüşlerini de ertelediler. Yaz döneminde temiz ve ferah bir ortamda, bağ bahçe ve hayvancılıkla meşgul olan yaylacılar koronavirüsten uzak bir dönem geçirdiler. Şimdilerde geri dönüş hazırlıkları yapmaları gereken yaylacılar ise dönüşlerini erteliyor. Koronavirüsten uzak oldukları bu ortamdan ayrılmak istemeyen yaylacılar kar yağana kadar durmayı planlıyor. İkizdere ilçesinin Çağrankaya Yaylası sakinleride geri dönüşleri erteleyen yaylacılardan.

Rezzan Karagöz” Koronavirüs başladı, erkenden kaçtık yaylamıza geldik. Burada temiz havada, sosyal mesafeli bir hayat yaşıyoruz. Koronavirüsle ilgili bir endişemiz yok, o yüzden de mümkün olduğu kadar geç zamanda yayladan ayrılmak istiyoruz” dedi. Hayvancılık yapan Name Deniz” Haziran ayının başlarında geldik yaylaya. Şimdiye kadar geri dönmüş olmamız gerekiyordu ancak koronavirüsten korkuyoruz. Bu kadar temiz ve rahat bir ortamı bırakıp şehrin kalabalığına karışmak istemiyoruz. O yüzden de durabileceğimiz kadar yaylada durmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken Hızır Usta “Ağustosun sonunda yayladan ayrılırdık ama bu yıl işler değişti. Kar yağınca ya kadar burada durmayı planlıyoruz. Çünkü bizi aşağıda koronavirüs bekliyor, olabildiğince uzak kalmak istiyoruz” dedi.Hızır Osmançelebioğlu ise “Bu güzel doğayı, temiz havayı bırakıp koronavirüsün içerisine gitmeye gerek yok. O yüzden de gidişimizi uzatabildiğimiz kadar uzatacağız. Havalar müsaade ederse bir ay daha buradayız” açıklamasında bulundu.

Çamlıhemşin ilçesi Kavrun Yaylası sakinleride geri dönüş için acele etmiyor. Türküler söyleyerek yaylanın keyfini çıkaran Hanife Aydoğdu “Burada doğal bir ortamda yaşıyoruz. Koronavirüs dolayısıyla buradan hiç gitmeye niyetimiz yok. Kar yağıp iyice soğuklar başlamadan buradan gitmeyi düşünüyoruz. Önceki yıllarda kar yağışını beklemiyorduk havalar soğumaya başlayınca toparlanıp gidiyorduk.Ama bu yıl işler hep değişti” dedi.