Allah cc. Bakara Süresi 119. Ayette mealen buyuruyor: “ Kuşkusuz biz, seni hak ile müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Sen, cehennemlik olanlardan sorumlu tutulacak değilsin.”

Secde Süresi 22. Ayet meali: “ Kim, Rabbinin ayetleri kendine hatırlatıldıktan sonra, onlardan yüz çevirenden daha zalimdir? Şüphesiz ki, biz suçlulardan intikam alıcıyız.”

İnsan olmak, insaniyetli olmak, insancıl olmak, merhametli, acıyan, sevgi dolu, saygılı, hoşgörülü, sabırlı, iyi, güzel, dürüst insan olmak; İslâm olmakla, İslam dinini doğru anlayıp, yaşamakla başlar ve devam eder. İslâm dininin binlerce yargı değeri, fazilet değeri, erdem değerleri, ilahi değerleri bulunmaktadır. Müslüman, bunları öğrenip, samimiyetle yaşadığında; insanlığın zirvesine yükselir.

İslâm dini ile birlikte; ilmi, bilimi, doğru ve yararlı bilgiyi de öğrenmeli. Kendini, Rabbini, haddini, hududunu bilip, ona göre dosdoğru yol izlemeli. Yalan, yanlış, iftira, doğru dışı, gerçek dışı davranmamalı. Haktan, hakikatten sapıp; sapkınlığa, sapıklığa, sapanlığa düşmemeli. Haktan, hakikatten sapan olmamalı. Sapan olmama gibi sapanlara da inanıp, kanmamalı. Aldanıp, onlarla birlik, beraberlik, müttefik, ittifak içinde olmamalı. Dostun kim ise sen de onlardan olursun. Arkadaşlarına, yarenlerine benzersin. Onlarla yargılanırsın. Haşrolursunuz.

Müslüman, Kur’ân, sünnet, ilim, irfan, hikmet, bilim, akıl, zekâ, öngörü ile yaşar. Dosdoğru, dürüst, adil olur. Yanlışını, günahını anlar, Nasuh tövbesi yapar. Duygu, niyet, düşünce, davranışta; iyi, güzel, yararlı davranır. İyilik, hizmet, infak, yardım, paylaşım, dayanışma içinde yaşar.

Müslüman, Allah’ın emirlerini yapar, Yasakladıklarından sakınıp, kaçınır.

İyiliği alışkanlık edinir ve iyiliği çoğaltarak, yayar.

Kötülüğü azaltır ve yapılmasını yasaklar.

Allah’ın emirlerini yapmamaktan sakınıp, kaçınır. Sabırla, sebat ederek, İslâm dinini yaşama azmi, gayreti ile hareket eder.

Allah’ın genel başlıkta insanlara yapılmasını emrettiği fiiller- eylemler- davranışlar şunlardır:

1-      Allah’ı kendi bildirdiği gibi bilmek, kabul etmek; emrettiğini, peygamberimizin yaptığı şekilde yapmaktır. Allah’ı, Esma’ül Hüsna üzere bilmektir.

2-      Allah’ın yarattığı insanlara, hayvanlara, bitkilere, çevreye, doğaya, dünyaya, evrene iyilik etmek, hizmet etmek, zarar vermemektir.

Allah cc. İnsanlara sabretmeyi, maddi, manevi anlamda temiz olmayı, derinden düşünmeyi, adaletli, doğru, dürüst, alçak gönüllü, ağır başlı, anne ve babaya, herkese iyilik etmeyi emretmektedir. Affedici, bağışlayıcı, cesaretli, etkin, yetkin, cömert olma emredilmektedir.

Müslüman, din, bilim, fen, teknik, teknoloji, meslek, sanat öğretimi, eğitimi alandır. Araştırma, inceleme, geliştirme, gezme, görme, gözlem yapandır. Stratejik plan, program, proje geliştirip, ilerleyendir. Yaptığı her gelişme; insanlığa ve varlığa hizmettir. Hizmet olmalıdır. Düşmanlara karşıda her türlü hazırlığı eksiksiz yapmaktır. Yaptığı her iş verimlidir, kalitelidir, yararlıdır, iyidir, güzeldir.

Müslüman, dost, kardeş, can, canan insandır. Cefakârdır, fedakârdır, özverilidir, güven verendir, hoşgörülüdür. Düşküne, zor duruma kalmışa, sığınmacıya, yardım isteyene; kucak açıp, her türlü yardımı yapandır. Müslüman en üstün, alametifarika olan, en ideal, olgun, erdemli, faziletli insandır. Böyle olmalıdır. Bir zerre kadar bile kâfire, gâvura, müşrike, münafığa asla benzememelidir. Onlar mikrop gibidir. Onlar bakteri, virüs gibidir. Girdiği yerde amip gibi çoğalır. İnsani maddi, manevi bozar!

Müslüman, itidalli yanı dengeli, ölçülü, orta halli, dosdoğru, seçkin insandır. Dinimiz böyle olmayı emretmektedir. Müslüman, iyi niyetli, güzel düşünceli, dosdoğru davranışlıdır. Olana kanaat eder. Gidip de suç ile günah ile alma, çalma, gasp etme peşinde koşmaz. Helalinden çalışıp, kazanır. İdareli, ekonomik, helal harcama yapar. İhtiyaçlarını önem sırasına göre alır. Zararlı madde kullanmaz. Zararlı maddeye para vermez.

Müslüman, önce kendi eksiklerini, kusurlarını düzeltir. Kendi pislikte iken başkaları ile uğraşmaz! Müslüman, misafir- konukseverdir. İkram eder, hediye verir. Kardeşlik, dost, canan duyguları ile hareket eder. Müslüman, kibardır, nezaketlidir, zarafetlidir, incedir, efendidir, centilmendir, beyefendidir, hanımefendidir. Özverilidir.

Müslüman gidip de zalimi, sapkını övmez, örnek almaz, yolundan gitmez. Batıl batıya özenmez. Batıl batıyı örnek almaz. Övmez. Taklit etmez. Heveslenmez. Batıl batının son 2 binlik tarihini incelersek; 2 milyondan fazla vahşet olayını, dehşet saçan olayını, barbarlığını, haydutluğunu, serseriliğini, vahşiliğini, teröristliğini görürüz. Haçlı Seferleri, 30 yıl savaşları, 100 yıl savaşları, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları derken, binlerce katliamı, katilliği, soykırımı bulunmaktadır. Batıl batının dünya üzerinde işgal etmediği, kan dökmediği tek bir ülke, tek bir şehir yoktur.

Biz Müslümanlar, sapık, sapkın, sapan, küfür, batıl kişisi asla olmamalıyız. Sevgi, saygı, muhabbet, sorumluluk, şefkat, merhamet, müşfik, şükür, hamt, ibadet, iyilik ile temiz bir şekilde, insan onuruna uygun yardımlaşarak, yaşamalıyız.

Hiçbir bilim, ilim, bilgi, din; bilmeden yapılmaz, yaşanılmaz. Bunun için dini ve bilimi öğrenip; dindar, bilimsel yaşamalıyız. Allah’ın yapılmasını farz kıldığı emirleri yapmalıyız. “ Farzları yapmamak çok büyük günahtır. Haramdır. Günahtır.” “ Ayrıca Allah’ın yapma dediği, haram kıldığı davranışlar vardır. Bunları da yapmak yasaklanmıştır. Haram kılınmıştır.”

Müslüman, okullarda bilimsel, mesleksel, sanatsal eğitim- öğretim gördüğü gibi dini öğretim, eğitimde mutlaka görmelidir. Bilim cahili, din cahili, bilim cehaleti, din cehaleti; bilmezliği içinde asla olmamalı. Farz nedir? Vacip nedir? Sünnet nedir? Müstehab nedir? Mubah nedir? Haram- günah nedir? Mekruh nedir? Müfsit nedir? İsraf nedir? Batıl, küfür nedir? Mutlaka ama muhakkak bilmeli. Haram ve günahlardan sakınmalı. Farz emirleri yapmamazlık kesinlikle yapmamalı.

Yarın Allah cc. Şöyle soracaktır: “ Bana ibadet etmekten, seni alıkoyan nedir?

Bu soruya nasıl cevap- yanıt vereceğimizi şimdiden derinden düşünmeli. Ahirette yalan, kandırma, aldatma, hile yapma, şarlatanlık yapma yoktur. Dilin konuştuğu gibi her vücut organı, bölümü kendi konuşacaktır.

Lütfen! Şunları internete girerek mutlaka ama muhakkak öğreniniz. Detayları ile kapsamlı öğreniniz:

1-      İslam dininde iman nedir? İmanın şartları nelerdir?

2-      İslam dininin 5 temel şartı hangileridir?

3-      İslam dini hangi ibadetleri, davranışları yapmamızı emretmektedir!

4-      İslam dini hangi davranışları yapmamızı haram kılmış, yasaklamıştır?

5-      Bilgili, bilinçli, samimi bilge Müslüman nasıl olmalı?

6-      Müslümanların sıfatları, nitelik ve özellikleri nelerdir?

İnsan, Müslüman; öğrenmesini öğrenmeli. Öğrenmesini bilmeli. Öğrenmeyi gerçekleştirmeli. Bugün, üniversitede okumuş kişiler bile öğrenmesini beceremiyor. Zamanını, ömrünü; bilgisiz, bilinçsiz, boş geçiriyor. Lütfen! Öğrenmeyi, okumayı sevin ve öğrenmeyi öğrenin. Öğrenmeyi gerçekleştiriniz. Neyi, nereden öğreneceğinizi araştırıp, biliniz. Kütüphanelerle, kurs yerleri ile meslek edindirme kurslarıyla bağlantınız olsun. Bilginiz yeterli değilse, öğrenmeye başlayınız. Mesleğiniz yoksa meslek kurslarına, meslek edindirme kurslarına gidiniz.

Önce kendinizi yetiştirin ki, başkalarına da yararınız olsun. Ailenize, aile bireylerine katkınız olsun. Önce güzel ahlak sahibi olunuz. Ahlaksızın hiçbir yararı olmaz. Batıl batı dünyası gibi hep zararı olur. Batıl batı dünyasını öven, örnek alan; biliniz ki, İslam’dan ve insanlıktan uzaktır. Kendine, vahşileri, dehşet saçanları, katilleri, katliamcıları örnek almaktadır.

Güzel ahlaklı olmak için girişimde bulununuz. Maddi, manevi anlamda tertemiz olunuz. Doğruluğu, dürüstlüğü, düzgünlüğü, iyiliği, Hakk’a ibadeti elden bırakmayınız. Sevgi, saygı ile muamele ediniz. Hoşgörülü, empatili, duyarlı, hassas, bağışlayıcı olunuz. Yardımlaşma, dayanışma, paylaşma içinde hareket ediniz. Sözü sağlam ve sağlıklı, yazısı güzel ve yararlı, davranışları beğenilen hakikatte olsun. Mutlaka adaletli ve merhametli olun. Özverili ve diğerkâm olun. Fedakâr, diğerkâm olmalı. Cefa kaldırabilir olun. Zorluklar karşısında asla pes etmeyiniz.

Vefalı, dost olunuz. Özverili, cömert, hak ve hukuktan yana, kalp temiz, beyin kirlenmemiş, davranışlar anormalleşmemiş olun. Beyin başkalarına kiraya verilmemeli. Ya da satılmamalı. Duyarlı, doğru sözlü, güzel davranışlı, iyi niyetli, hoşgörülü, olunuz. Milli, manevi, dini, ilmi, insani, evrensel değerlere sahip çıkınız. İnsana ve her varlığa saygı duyunuz. İkiyüzlü olmayınız.

 “Allah’a eş koşmayınız. Allah’ın hak dinine ortaklar bulmayınız.”

1-      Allah’a ibadeti, Allah’ın emrettiği, istediği ve peygamberimizin yaptığı şekilde mutlaka ama muhakkak yapınız.

2-      Allah’ın yarattığı insanlara, hayvanlara, varlıklara; merhametle, sevgi, saygı ile mutlaka her türlü iyiliği, hizmeti, infakı, yardımı yapınız.

İslam dinine ekleme, çıkarma, değiştirme yapılmaz. Türkiye’de Cumhuriyet’inin ilk yıllarında, 1950 yılına kadar, Allah cc. Demek, Allahü Ekber demek bile yasaklanmıştı. Ezanın aslı gibi okunması 1932- 1950 yılları arasında yasaktı. Camide farz namazlarda kamet ederken; Allahü Ekber demek yasaklanmıştı. Allah veya Allahü Ekber diyenler, cezalandırılıyor, tutuklanıyordu. Camiler amaçları dışında kullanılıyordu.

Allahü Ekber yerine, tanrı uludur, deniliyordu. Oysa tanrı sözcüğünün, Allah cc. Sözcüğü, tanrı sözcüğü ile eşanlamlı sözcük değildir. Allahü Ekber demek; Allah en büyüktür, demektir.

Tanrı kelimesi putperestlerin kullandığı bir kelime- sözcüktür. Allah’ın Esma’ül Hüsna ad ve sıfatları arasında yoktur. Kur’an’da anlatılmamış. Allah cc. Kendinin böyle bir adı olduğunu açıklamamış, söylememiştir. Peygamberimizde böyle bir anlatımda, açıklamada bulunmamıştır.

Tanrı sözcüğü eski Türklerde, putperest Türklerde, Şamanlarda, putperest Hunlarda; “ Kök Tengri- Gök tanrı” şeklinde söylenmiştir. Bu sözcüğün putperest Şamanizm ile ilgisi vardır. Bu bir putperestliktir. Gök tanrı, totemdir. Şamanlıktır. Pagan inanışıdır. Eşyaya tapınmadır. İslam dininde bildirilen, Allah cc. İle ilgisi, alakası hiç yoktur.

İnsan sapıtmasın, şaşırmasın, sapmasın, sapkınlaşmasın! Saparsa, kime tapınacağını, kimin ruhunu tanrı kabul edeceğini bilmez. Şaman ve Hunlarda, totem tanrı hayvanlarının bazıları şunlardır:

“ Ayı, boğa, kelebek, kedi, çakal, turna, karga, geyik, yusufçuk, kartal, su samuru, kirpi, kurt, baykuş, köpek balığı, balina, bizon, gergedan, yalıçapkını, yaban domuzu, fil, aslan, akrep, arı, timsah, kertenkele, yılan, tilki, yaban atı, sincap, kaplumbağa, yarasa, kurbağa, kirpi, eşek…” insan sapıtmasın, sapkınlaşmasın! Sapık, sapan, sapkınlaşırsa; çılgınlığının nereye varacağı belli olmaz, olmamaktadır.

                Müslüman dediğin, çok bilgili, bilgin, bilge, samimi, bilinçli, analitik düşünen, düşünme biçimlerinin tümünü kullanan olmalı. Aptal olmamalı. Uyanık, dikkatli, öngörülü, tedbirli olmalı. Her türlü tehlikeye karşı tam hazırlıklı olmalı. Öğrenimli, eğitimli, etkin, aktif olmalı. Bizleri düşman görenlere; uşaklık, mallık, koruyucuk, kölelik, eşeklik yapmamalı. Zalime uşak olmamalı. İslam, mümin, Müslümanlara düşmanlık edenlere; destek olmamalı.

                Rusya, komşusu ve benzer özellikleri olan Ukrayna’ya saldırdı. İşgal etmeye çalışıyor. Savaşçıların bazıları da; Kafkas Türk Müslümanları, Çeçen Müslümanları, Başkurdistan gibi diğer Türk Müslüman boylarındandır. Gidip de, mazlum, masum, saldırgan olmayan bir ülke halkına karşı, Rusya adına katillik, katliamlar yapmaktadırlar!  Paralı askerlik yapmaktadırlar. Müslüman olanlara; 3 bin Rus Rublesi verirken, Müslüman olmayanlara 10 bin Ruble vermektedir. Şu anda bir ABD Doları, 130 Rus Rublesi yapmaktadır. Yanı bir ayakkabı parası ile savaşmaktadırlar!

                Rus Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, bir taşla birden fazla can yakmaktadır!

1-      Şimdiye kadar katlettiği, canını yaktığı, ülkeden sürdüğü Müslüman halkın cesur savaşçılarını yok etmektedir!

2-      Ukraynalı, düşman gördüklerini yok ederken, içteki kendi düşman gördüklerini de yok etmektedir!

3-      Bu savaşçılar daha çok İslamcı denen gruplardır. Dünyayı izliyorum. 200 yıl içinde en kafası çalışmayan komünistlerdir. 100 yıl içinde bakıyorum. Kafası çalışmayan en aptallar İslamcılardır. Bu gibi sapık sapkınlar birbirini kolayca kullanmaktadır. Ülkemde olan İslamcıları da; bölücü terörist komünistlerle, terör uzantısı siyasi partiler alabildiğine kullanmaktadır.

4-      Irkçı, İslam, Müslüman, yabancı, siyahi- zenci düşmanı faşistlerde; kafasız, akli işlevli olmayan hainlerdir.

Müslüman olmayanlar ve de sapık felsefe ve ideolojik görüş sahibi olanlar; Makyavellisdir. Makyavelizm düşünceye sahiptirler.

Bu deyimi bildiğim kadarıyla şöyle açıklayalım: “ Makyavelizm; çatışmacı, rekabetçi, çatışmacı kültür sahibi; ahlak, insaf, vidan takınmayan, siyasi güç elde etme yol ve yöntemidir. Meşru ve yasal olmayan yolları, meşru gibi, normal gibi acımasızca yaparlar. Her türlü haramı, suçu normal görürler.

Bu tip insanlar; egoist, bencil, narsis, hodkâm, sadist, merhametsiz, hain, kalleş, kahpe, adi, yalancı, iftiracı kişiliğe sahiptir. Anarşi, şiddet, terör, çatışma, kan dökmeyi normal görür ve de yaparlar! İslam dini ve İslam ahlakı karşıtıdırlar. Yaşama uygulanmayan; saçma, sapan, ahlaksız yargıları vardır.  

İnsancıl, insaniyetli, insnalıklı, merhametli değillerdir. Paranoyak manyak tiplidirler. Maddi çıkar- menfaat için her türlü kötülüğü yaparlar. Bu yanlış, çirkin, kötü, zararlı, ziyan verir, ahlaksızlıktır, diye düşünmezler. Niyet, duygu, düşünce, eylem ve davranışları tamamen bozuktur. Milli, manevi, dini, anlayışlı, hoşgörülü yanları yoktur. Otoriter, totaliter, baskıcı, dayatmacı, zorbadırlar. Bu çeşit bir rejim oluştururlar. Güzel ahlakı düşünmeyen; sapık, sapkın, sapan görüştür. Bu görüşte olanlar, insana ve hiçbir canlıya yaşam- hayat hakkı tanımazlar.

Komünistler, faşistler, kapitalistler, ırkçılar aynı zamanda Makyavelizm düşüncededir. Dünyanın 3. Büyük gücü olan Rusya, 30 yıllık devlet olan Ukrayna halkını yok etmeye, ülkenin alt ve üst yapısını bitirmeye, yıkmaya çalışıyor! Dün savaşın 10. Günüydü. 10 günlük kayıpları sizlere yazmak istiyorum:

Ukrayna’nın kayıpları: “ 2037 askeri tesis yok edildi. 66 savaş uçağı, 708 tank ve zırhlı araç, 74 çok namlulu roketatar, 261 havan topu vuruldu. Bugün, 11. Gün de de; bir askeri tesis, yüzlerce askeri araç, top, tüfek, taşıt, mühimmat, malzeme ile ele geçti. Ukraynalı askerler, askeri tesisi bırakıp, kaçtı. Bu askeri tesis, 9 futbol sahası büyüklüğündeymiş!”

                Şimdide, 10 gün savaş boyunca, Rusya’nın savaş kayıplarını yazmak istiyorum: “ 39 savaş uçağı, 40 savaş helikopteri, 269 tank, 945 zırhlı araç, 105 top, 409 askeri araç, 60 yakıt tankı, 3 İnsansız Hava Aracı, 10 binden fazla asker kaybetti.”

                Batıl batı dünyası, hümanizmden söz eder. Kendilerinin hümanist, özgürlük, demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi evrensel değerleri kullanırlar. Kendilerinin barbar, eşkıya, terörist, zalim, katil, katliamcı, vahşi, dehşet saçan kişiler olduklarını gizlemek isterler. Ülkemizde de sapkın katiller, bu değerleri kullanmaktadır. Hümanizm; insanlık, insaniyet, insanperestlik anlamlarına gelmektedir. İnsan hiç olamadılar ki, insaniyetli, insancıl, insaniyetli olsunlar. Roma İmparatorluğundan tutunda, tüm batı tarihini inceleyiniz.

                Hümanizm; insan hakkında iyilik, hayır, güzel düşünmedir. Sosyal ahlaklı, iffetli, insana yakışır tutum, davranışta olmadır. Hümanizm; insanlık anlamına gelmektedir. İnsani, insanlık değerlerine sahip olmadır. Erdemli, faziletli, şahsiyetli olmadır. İnsancıl olarak insanın eğitilmesidir. İnsan sevgisinde olmadır. Batıl batı dünyasında bu özellikler hiç olmadı, şu anda da yoktur. Bu kafasızlıkla giderlerse hiç olmayacaktır! Batıl, bozuk, çürük, kokmuş, kokuşmuş düşünce sistemleri; insanların yaratılış, doğal özelliğini, niteliğini bozmuştur. İnsanlıktan çıkmışlardır. Hippocrate; “ insaniyet” demektir. Alçak gönüllü, affedebilen, yardımcı olan demektir. Siyonist Yahudi, Hristiyan, Budist, Hindu, bozuk felsefi görüş ve sapkın ideolojide oldukları sürece; insnalıklı, insaniyetli, insancıl insan hiç olamayacaklardır!

                SSCB, Çarlık Rusya’sının 25 Ekim 1917 yılında, Miladi Takvim ile 07 Kasım 1917 de yıkılmasından sonra; 30.12.1922 yılında kuruldu. Koskoca, 22 milyon km2 yüzölçümlü bir zalim, ateist, zorba imparatorluktu. Sınırları; “ Polonya’dan Çin Denizine kadar uzanıyordu.” Etki alanı içinde Varşova Askeri Paktı ülkeler ve diğer komünist 50’den fazla ülke vardı. Komünizmi yaymak için Keleşkof otomatik silah, bomba dağıtır. Dünyanın şimdi var olan, BM’ye kayıtlı 193 ülkenin tümünde terör yaptırıyorlardı. 26.12.1991 günü sessiz sedasız dağıldı. Paramparça oldu. Dağılanlar; Türkler, Slav kökenliler ve diğerleriydi.

Bunları şöyle yazalım: “ Estonya, Letonya, Litvanya, Rusya Federasyonu, Belarus- Beyaz Rusya, Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan’dır. Bunların 15 tanesi de şimdi bağımsız ülkedirler.

Paranoyak olan Vladimir Putin Cumhurbaşkanı 2000 yılından beri, 22 yılından beri Rusya Cumhurbaşkanıdır. Yine eski gücüne kavuşmak için, eski birlikte olduklarına saldırıyor. Saldırdıkça da, daha da uzaklaştırıyor. Eski birlikte olduklarından yanında sadece Belarus vardır. O da ekonomik olarak ona bağlıdır. Siyasi olarak da bağımlıdır. Zira Belarus Cumhurbaşkanını 21 yıldır halkı istemeyip, ayaklanıyor. Rusya gelip, bastırıyor. Şimdi Ukrayna’da Belarus askerleri, Rus katilleri, katliamcıları yanında savaşıyor.

                Rusların, Ukrayna’ya saldırıp, savaş çıkarmasının; 11. Gününde, Ukrayna’dan kaçan sivil halka, bu halk savaşamayan kişilerden oluşmaktadır. Ateş açmakta, kadın, yaşlı, çocukları katletmektedir. Savaşamayan dedim; zira Ukrayna Hükümeti 18- 60 yaş aralığındaki erkeklerin yurt dışına çıkmasını yasakladı. Rus işgaline karşı savaşmalarını, silah kuşatmalarını, milli direniş güçlerine katılmalarını istedi ve de yasa çıkardı.

Rusya, halkta panik oluşsun. Ukrayna, Ukraynalılardan arınsın diye şehirleri - kentleri, köyleri, 35 katlı binaları bombalayıp, yok etmektedir. Ukrayna halkının %17’si Rus’tur. “ Ruslar daha çok ülkenin doğu bölgesindeki; Dombas bölgesinde, Mariupul, Donetsk, Lubansk kentlerinde yaşamaktadır.” %17 Rus halkı dışında melez olanlarda çoktur. Çünkü bu halklar, 1991 yılına kadar aynı ülkede, devlette, SSCB ülkesinde yaşadılar. 

Dini, ırkı, mezhebi, cinsi ne olursa olsun; barışçı insanlara asla sözüm yoktur. Barışı ve barışçıları seviyorum. Rusya’nın onlarca kentinde savaşı protesto eden Rus halkı vardır. Ama savaşa destek veren, halk kesimleri de bulunmaktadır. İşte bu zorba katilleri yeriyorum, kınıyorum, lanetliyorum.

Ukrayna savaşından 10 gün içinde bir milyon 200 bin kişi komşu ülkelere çıktı. Ukrayna’da 20 binden fazla Türkiye vatandaşı da vardır. Öğrencidir, girişimcidir, çalışandır. Onları devletimiz ücretsiz getirmektedir. Ukraynalı olmayanlarda trenlere, otobüslere binip, sınır kapılarına gelmek istiyorlar. Onları, siyahi- zenci, Asyalı, Afrikalı diye otobüs ve trenlerden zorla, yaka paça atıyorlar! Yanı ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirme, şovenlik, faşistlik yapıyorlar. Ülkenin demografisini yanı nüfus yapısını bozmamak gerekiyor. Ukrayna içinde yaşayan Ruslar, Ukraynalılara karşı ajanlık, sabotaj, saldırı, yağma yapmaktadır. Bu gibi ırkçı, ayrımcı davranışları kınıyor, eleştiriyor, yeriyorum. Bu gibi pis davranışlar İslam dinine, Müslümanlığa uygun değildir, haramdır.

Ukrayna’dan ülkemize 12 bin Türk vatandaşı getirildi. 20 bin de Ukraynalı göçmen geldi. “ İçişleri Bakanımız; 20 bin Ukraynalı göçmen geldi. Gelsinler. Ülkemizde zaten 20 bin Ukraynalı vardı. Başımızın üzerinde yerleri var, diye bugün açıklama yaptı.” Ateşkes sağlanamadığı için gelişlerde aksama ve duraksamalar olmaktadır. Ateşkes imzalandı ama Rusya ateşkes anlaşmasına uymadı. Ülkeden çıkmaya çalışan sivil vatandaşları bombaladı! Haydi, Müslüman değilsiniz ama bari insan, insanlıklı, insaniyetli, insancıl, merhametli insan olun. Anladık ki; İslâm, Müslüman olmayanlarda, bu değerler olmuyormuş!

Dünyada pek akıllı, insani, İslam’ı, değerli, çevreci, doğasever lider yönetici yoktur. Hep eli kanlı, çıkarcı, paranoyak, dengesiz, ölçüsüz, katıl, katliamcı, zalim kişiler bulunmaktadır. Tarih boyu hep böyle oldu, oluyor, bu akılsızlıkla, kafasızlıkla olacaktır da!

En katil, katliamcı, insanlıktan nasibini almamış olan birkaç lider yöneticiyi yazalım: “ Alman Nazi lider Adolf Hitler! İtalyan faşist lider Benita Musollini, Sovyet Rusya eli kanlı katillerden Lenin, Josef Stalin, Çin hükümdarı Qin Shi Huang, Çin devrim lideri Mao Zedong, Moğol İmparatoru putperest Cengiz Han, İspanyol Torquemada, 1. Mary- Kanlı Mary, Fransız Mailimin, El Kaide terör örgütü lideri İslamcı Bin Ladin, PKK terör örgütü lideri Ermeni asıllı katliamcı katil Abdullah Öcalan, Kamboçyalı komünist terör örgütü lideri katliamcı Pol Pot, Khmer Rouge, Romanyalı Marshall Antonescu ve binlerce zalim katil katliamcı Hıristiyan, komünist, faşist, kapitalist, ırkçı alçak hain katil bulunmaktadır. Zeopold 2, Hedeko Tojo, 2. Nikolas, Nikolay Çavuşesku, Slobodan Miloseviç, Vladimir Putin! Adı Müslüman adı, kendi dinsiz imansız zalim olan Saddam Hüseyin, Muammer Kaddafi, Hafız Esad, Beşer Esad, Abdullah Öcalan gibileri de vardır. Bunlar sosyalist- ateist tiplilerdir.

Bendeniz, 21 Kasım 1955 ana doğumluyum. Nüfus kayıdım, 1957 yılıdır. Bütün yaşantım boyu ülkemin ve dünyanın gündemini; radyo, televizyon, gazetelerden takıp ediyorum. ABD Devlet Başkanlarını hep katil, katliamcı, anormal, dengesiz, ölçüsüz olarak gördüm. George H.W. Bush denilen, Amerika Başkanı tam bir katliamcı katildir! 1989- 1993 yılları arasında başkanlık yaptı. Irak işgali, 1,5 milyon insanın katli, 500 bin Iraklı kadının tecavüze uğraması, Ortadoğu karışıklık bunun döneminde gerçekleşti. Anlatımda; Baba Bush olarak anılmaktadır. Zira daha sonra oğlu olan Başkan George W. Bush 2001- 2009 yıllarında başkan oldu. Oğlu da babası gibi katliamcı, Müslüman ve Türk düşmanı, azılı azgın katildir. Tüm İslam dünyasını, mazlum coğrafyasını mahvetmektedirler. Başkan Barack Obama, babası Kenyalı Müslüman, annesi Amerikalı olan bir zenci melez başkandı. O da Müslümanlara, Türklere düşmanlık etti. Irak ve Suriye’de PKK eğitmesine katkı verdi. Kırk bin TIR silah mühimmat verdiler. Melez zenci – siyahi olduğu için, ülkesindeki, zencilere daha çok zalimlik, işkence, öldürme yaptılar!

 Afganistan’da 247 bin, kendi söylemleri ile sivil halkı katlettiler! Başkan Donald Trup 74 yaşında, iş insani olan dengesiz insandı. Sözünde, davranışlarında ölçü, denge yoktu. Şimdiki başkan ise Biden 78 yaşında bunamıştır. Ne dediği, söylediği belli değildir. Cebinden kalemini alamıyor. Sürekli gaf yapıyor. Yürürken düşüyor. Kendini toparlayıp, kalkamıyor. Burada yazdığım başkanların hemen hepsi; Türkiye, Türk düşmanlığını en azılı şekilde hala yapmayı sürdürmektedir. Haçlı Seferlerinden söz edenleri de az olmuyor!

Bu dengesiz, ölçüsüz, anormal, paranoyak yöneticilerin elinde her yıl 2 trilyon dolar silah verilmektedir! En kötüsü şu ülkelerin elinde nükleer silah bulunmaktadır. Bir nükleer bomba, 60 ton çekebilen ağır büyük uzun kamyonlarla taşınmaktadır. Kimyasal, biyolojik radyasyon bulundurmaktadır. Bir tanesi bir ülkeyi, bir kenti yok edebilecek güçtedir.

 Şu ülkelerde sayısını vereceğim kadar nükleer bomba bulunmaktadır: “ İngiltere- Birleşik Krallık ’ta 225 tane, Fransa da 260 tane, ABD de 5600 tane, Pakistan da 165 tane, İsrail de 90 tane, Rusya da 6257 tane, Çin de 350 tane nükleer silah bulunup, bin taneye çıkarmak için çalışma yapıyor. Kuzey Kore’de 50 tane kadar bulunduğu tahmin ediliyor. En katı komünist yönetime sahip olan bu ülke kapalı kutudur. Açlıktan ölürken bile silah yapmaktadırlar. Hindistan da 160 nükleer silah bulunmaktadır. Toplam 9 ülkede nükleer silah vardır. 1993 yılında nükleer silah yasaklanması antlaşması oldu ama uyan olmadı. Sadece başkalarının nükleer silaha sahip olmaması için şiddetli baskı uygulanmaktadır.

Önce Allah cc. Hazretlerinin istediği, emrettiği, söylediği gibi ideal mümin Müslüman olmalı. Yanı olgun, erdemli, faziletli, olgun insan olmalı. Eşin olacağı kişiye;  yâr demeli. Manita dememeli. Naz eden sevgiline trip ediyor, dememeli. Sevdalı olduğun eş adayına, âşık olmalı. İlişkiyi flört için asla kurmamalı. Bakmaya kıyamadığın cananına kıymaya kalkmamalı. Dilin, gönül dili olmalı. Dilin, kalbin, beynin bozulmamalı. Türkçeyi, İslam nezaketiyle, ahlakıyla konuşmalı.

Birey olarak, aile olarak, toplum ve devlet olarak İslam ve bilim değerleri ile yaşamalı. Dinsiz ilim olmaz. Bilim dinsiz olmaz. Bilimin dini- imanı olmazsa; ortaya vahşi, barbar, eşkıya, haydut tipli bireyler, toplumlar, devletler çıkar!

Ailede, toplumda yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, üretim olmalı. Stratejik plan program projelerle en kaliteli, verimli ürünler yetiştirmeli. Tüketim çılgınlığı, stoklama, yüksek fiyatta mal, eşya satma gibi ahlaksızlık, millet düşmanlığı yapılmamalı. Yapan olursa, devlet müdahale etmeli. Vergiler yüksek olmamalı.

Yöneticiler olgun, erdemli, faziletli, güzel ve İslam ahlaklı olmalı. Zenginler sömürücü, haksız kazanç edici; işçinin, üreticinin hak hukukunu çiğneyici olmamalı. Hak, hukuk, adalet, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, yüksek ahlak, edep, hayâ, çalışma, kul hakkı koruma mutlaka ama muhakkak yerli yerinde oluşturulup, yaşatılmalı.

Ümitler, umutlar kırılmamalı. Yok edilmemeli. Halk geçimsizlik nedeniyle göç etmemeli. Kötülükler, çirkinlikler, edepsizlikler, yalan ve yanlışlar hayat bulmamalı- yaşatılmamalı. Pislikler, kötülükler normal görülmemeli. Görmezden gelinmemeli. Aksi halde bireyler, aileler, toplumlar, devletler yıkılır, perişan olur! Asla, katiyen, kesinlikle maksimalist- aşırı tutum ve davranışlar takınmamalı.

Âlemlerin Rabbi yüce Allah cc. Mealen Bakara Süresi 107. Ayette buyuruyor: “ Bilmez misiniz ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.”

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Allah’ım, senden; hidayet, takva, iffet ve gönül zenginliği istiyorum.”