Artık İletişim, Bilişim, Teknoloji, Haberleşme, Uzay Çağındayız. Bilgiye sadece bir tümce soru sorarak, internet yolu ile online ulaşıyoruz. İnternete büyük kütüphanelerdeki kitaplar, ansiklopediler, ders kitapları, dergiler, gazeteler, mektuplar, günceler, hatıralar, biyografiler, otobiyografiler, gezi yazıları, söyleşiler, haber yazıları, denemeler, araştırmalar, makaleler, eleştiri yazıları, ilim, bilim, din- iman yüklenmiş. Romanlar, hikâyeler, masallar, destanlar, geleneksel ve modern oyunlar internete yüklenmiş. Sanat, eğitim, öğretim, spor, ekonomi, mizah, olağanüstü olaylar, trafik, sağlık, turizm, aktüalite, politika konusunda; her ilmi, bilimsel yazı, görsel bulmak mümkündür.

                Okullar yanı başımızdadır. Ücretsiz, Meslek Edindirme Kurslarına gidenlere, bir de aylık verilmektedir. Camilerimiz, vaazları ve kitapları ile hizmeti sürdürmektedir. Halk kütüphaneleri ödünç kitap vermeyi sürdürmektedir. Pek çok komşumuzun evinde kitaplık bulunmaktadır. Konferanslar, paneller, tiyatrolar, televizyon ilmi programları, radyo yararlı yayınları hizmet sunmaktadır. Okuma- yazma bilmeyenlere, ücretsiz kurslar devam etmektedir. Benim yaşım geçti, diyenler için; Açık Öğretim Okulları 50 yıla yakın hizmet sunmaktadır. Her alanda istediğin kitaba, bilgiye ulaşmak basit, kolay, mümkündür. “Bütün bunlar çağımızda nimet, bereket olarak varken, seni hak ve hakikat yoksunu bırakan şey nedir? Seni şükretmekten, ibadet etmekten, zikretmekten, dua etmekten alıkoyan nedir?” “ Seni cahil bırakan etkenlere uyman; aklın, zekânın ürünü müdür?” “ Cahil kalmanda artık bir mazeretin, özrün kalmamıştır. Suç artık sendedir. Kabahat, eksiklik, yanlışlık sendedir.”  İnsanlara faydalı olabilmek için; ilim, bilim, sanat, meslek, doğru kültür, spor, akıl, zekâ, ahlak sahibi olunmalı.

                “Öğrenirken, sadece okumayı kullanmamalı. Gezi, gözlem, inceleme, araştırma da yapmalı. Öğrenimde 6 duyu organını kullanırken, vücut bölümlerini, bedenimizi de kullanmalıyız. AR- GE, İnovasyon, değişim, yenilik, stratejik plan- proje, kalite geliştirme, verim artırma, beğeni kazanma yapmalıyız. Çağa uygun dönüşüm ve yeniden yapılanmayı becermeliyiz. Asla statik kalmamalı. Enerjik olmalıyız. Bütün bunlara günümüz imkânlarında daha çok sahibiz. “Sadece okumamalı.” “ Sadece gezip, görmemeli.” “Bu iki ulvi olayı bir arada kullanmalıyız.” Buna da bugün insanlar daha çok sahiptir. Artık cahil kalmanın mazereti kalmamak üzeredir. Allah cc: “Bana cahil olarak gelmeyin,” diye buyuruyor.

 Peygamberimiz buyuruyor: “ İnsanların en iyisi, insanlara faydalı olandır. İnsanlarda bulunan yeteneklerin en üstünü, Müslümanlara faydalı olmaktır.” “İyilik yapınız, güzel ahlaklı olunuz.” “ İman, ibadet, iyilik, güzel ahlak, yumuşak olma en faziletli olandır.”

 “Farzlardan sonra en çok sevap, din kardeşine iyilik edene verilir.” Sana biri dinini öğrenmek için gelirse, ona yardımcı ol. Her gerçeğin ortaya çıkacağı, hesap ve cezanın verileceği güne, bu andan itibaren hazır olmaya başlamalı. İman sağlam, ibadet dosdoğru, ahlak güzel ve üstün olmalı. Kötü söz ve hareket olmamalı. Milli, manevi, dini değerlere sahip olmalı. Hak hakikat mücadelesi vermeli. Din hakkında kuşkuya düşmemeli. Zalim ve imansızlarla birlikte hareket etmemeli. “Allah’ın hükmü varken; sapık, batıl, küfür ehline uymamalı. Bunu asla açıklayamazsınız!” İlim, bilim, akıl, Kur’ân, sünnet dışına asla çıkmayınız. Kaybedenlerden olursunuz! “Haram ve günahlardan mutlaka sakınınız. Aksi halde mazeret- özür bulup, kurtulamazsınız!” Olgun bilge Müslümanlar olarak, insanlığı kurtarma, kurtuluşa erdirme çalışması yapınız.

Büyük değerli, önemli insanları örnek alınız. Hazreti Âdem, Hz. Şit, Hz. İdris, Hz. İbrahim, Hz. Davut, Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Muhammed’i kendinize örnek alınız. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlâna, Hacı Bayram Veli, Yunus Emre, Mimar Sinan ve binlerce Allah dostunu kendinize örnek alınız. Sultan Alpaslan, Fatih, Yavuz, Kanuni olunuz. Sevgi, saygı, ilim, bilim, din iman ile davranınız. “Herkesin hakkına, hukukuna saygılı olunuz.” “ Hak, hukuk, doğruluk, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak, edep, hayâ ile çalışmalarınızı; stratejik plan, program, proje ile en kaliteli, verimli şekilde sürdürünüz.” Her işi en üstün verimli, kaliteli, deneyimli uzman kişilerle yapınız. Medeniyetin gerektirdiklerini yerine getiriniz. Dengeli, ölçülü, kontrollü hareket ediniz. Herkese karşı bağımsız, tarafsız, adil davranmalı. Kollama, kayırma asla yapmamalı. Görüş ve hedefler; ilmi, doğru, dürüst, gerçekçi olmalı. Felsefi, ideolojik sapık düşünceleri ne din edinmeli ne de dine eş yapmalı!

En yakın akrabalarınızdan başlayarak, komşularınızla, çevrenizle, insanlarla iyi, uyumlu, geçimli olunuz. “İyilik hareketini yayma azminizi hep sürdürünüz. Kötülüğü önleyiniz.” Çevreci anlayışta olunuz. Kur’ân ve sünnetle açık, net olan ibadetleri eksiksiz yerine getiriniz. “Son pişmanlık zerre kadar fayda vermez; asla unutmayınız!” “ Allah cc. Akrabaları ile dargın, küs duran, isyankâr olan birey ve topluluğa rahmet etmez.” “ Allah’ı seven bir kişi, Allah’ın sevgisini kaybetmekten, korktuğu için; Allah’ın emirlerine uyar. Yasakladıklarından sakınıp, kaçınır.”

Her zaman söylüyorum, yine söyleyeceğim. Sadece İslam olun, hak mümin ve Müslümanlıkta kalın. Felsefi, beşeri, ideolojik saplantıya düşmeyiniz. İslam dışı kalırsınız! Diyalektik materyalist olursanız; bunun kurucusu Karl Marks ile Friederich Engels’tir. Hiçbir dini kabul etmez. Ateist, dinsiz imansız, zalim bir düşüncesizliğin sahipleridirler. Dünyayı 1800 yılından beri anarşi, şiddet, terör, vahşete, zalimliğe sürüklemeye devam etmektedirler. 1917 yılından itibaren bu ideoloji devletlere sahip oldu. İnsanlığı bitirdi!

Kapitalizmde bir sömürü, çıkarcılık, haksızlık rejimidir. Her şeyleri paradır. Para, çıkar için her pisliği yaparlar! Din iman kabul etmezler. Materyalisttirler. Dünyayı komünizm ile beraber dehşet saçan, korkunç felakete sürüklemeye devam etmektedirler! İnsanlığı bitirdiler!

Faşizm, Nazizm bir şiddet, vahşet, dehşet saçan ırkçı bir ideolojidir. Diktatörlüktür. Diktatörlük yönü ile komünizm ile eşleşirler. Dünyayı savaşlarla perişan ettiler! Hala şiddet, terör, savaş yanlısıdırlar! Bunlardan başka ufak tefek alt ideolojik görüşler, ideolojilerde vardır. Hepsi İslam ve diğer inanışlara karşıdırlar. Hepsinin canı cehenneme diyelim ve reddedelim. Aksi halde cahiliye döneminin müşrikleri gibi bir durum ortaya çıkar! Ya da ateistlikle kâfir olunur ve zalimleşir. 

Siyonist Yahudilik ve Hıristiyanlık da Budizm, Taoizm, Hinduizm gibi bir felsefi, beşeri inanış olmuştur. Bunlarda ideolojiler gibi sapık kişilerin düşüncesizlik ürünleridir. Bir Müslüman bu gibi sapık, yanlış, batıl, küfür düşüncesizlik içinde olmaz, olmamalı. Olursa Müslümanlığı tartışılmaya başlanır. Müslüman sadece doğru kullanılan akıl, ilim, Kur’ân ve peygamber düşüncesinde olur. Diğerlerini reddeder. Batıl da İslam dinini tümü ile reddetmektedir. Açık reddetmeyenler, münafıklıkları yüzünden yapmaktadır.  Müslümanlıkta ideolojik sapkınlık, felsefi sapıklık, sağcılık, solculuk, şovenlik, mezhepçilik, cemaatçilik, dincilik, ayrımcılık, adaletsizlik yoktur. Sadece İslam dinini oluşturan ilme ve Kur’ân ve sünnete bağlık vardır. İslamcılık da bir ideolojidir. İslam, mümin ve Müslüman olma değildir. İslam dışında kalanların hepsi batıldır, küfürdür, sapıklıktır, zalimliktir.

Bugün dünyada kötüler, adiler, şerefsizler, alçaklar, kalleşler, kahpeler, hainler, katliamcılar, merhametsizler egemendir. Dünya hiç görmediği kadar dehşetli korkunç vahşetleri görecektir! Bu Haçlı Savaşlarından, Moğol vahşetinden, Birinci ve İkinci Dünya savaşından çok daha korkunç olacaktır. 16 ülkenin elinde, 10- 15 bin km. menzilli; nükleer, balistik ve hidrojen bombaları bulunmaktadır! Rusya 10 bin km. menzilli, “ SAPAN 2 ” adlı bir nükleer bomba yapmış! İkinci Dünya Savaşında, Japonya’ya atılan atom bombalarından 2 bin kat daha etkiliymiş! 59 milyonluk Fransa’yı bir bomba ile yok edebilecek durumdaymış! Bu silahların, bu kalitesiz, alçakların elinde bulunması felakettir! Bunun vebalı sadece bu zalim gâvurların değildir! Müslüman gibi Müslüman olamayan sözde Müslümanlarında büyük etkisi, günahı bulunmaktadır. Herkes kendini bir muhasebe, sorgulama, yargılama yapmalıdır. Bizden söylemesi!

-