Dünya da batı ülkelerinde bilinçli bir şekilde yayılan ırkçı, kafatasçı, ikiyüzlü Türkiye düşmanı, siyahlar beyazlar ayrımı tutum ve uygulamaların çoğaldığı batıdaki bir kısım ülkeleri lanetle kınıyorum.

Aşağılıkların, en aşağısına kadar inen bu ırkçı, kafatasçı, ayrımcı batı, en son Türklere karşı insanlık dışı bir aşağılık uygulamayı da hayata geçirerek ne kadar vahşi olduklarını ortaya koymuş oldular.

En son, Avusturya'dan Türkiye'ye gitmeye hazırlanan Türk yolcuların, Viyana Havalimanında köpeklerle arandığı uygulamaları kafatasçı, aşağılık batının Türkiye’ye ve Türk insanına karşı kendilerinde oluşan Türkiye düşmanlığının en barız çirkin göstergesidir.

Sözde beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı, kafatasçı batı dünyası, geçmişinden bugüne dek insanları renklerine, etnik kökenlerine, ırklarına göre işin dozunu her geçen gün artırarak ayrıma tabi tutmaya devam ediyor.

Batı, kimine siyahi, kimine farklı kategorilerde, kimine kahverengi derili, kimine çekik gözlü diyerek insanlar ve milletler arası husumete dayalı bir politika gütmek, batının başını dert aşmaya devam edecektir.

Sizlere batının bu ırkçı, kafatasçı tutumun geçmişteki bir örneğinin nelere neden olduğunu aktarıyorum.

Altın madalyalı, Müslüman Boksör Dünya şampiyonu rahmetli Muhammed Ali, ABD’ye dönüğünde bir restorana gitmek istedi. Görevliler ‘’Burada sadece beyazlara servis yapılıyor’’ diyerek ünlü boksörü içeri almadı. Olimpiyat şampiyonu Muhammed Ali de ırkçılığa karşı tepkisini ortaya koymak için şampiyonluk madalyasını Ohio Nehri’ne attı.

Bu eylemlerin en dikkat çekeni, küresel ölçekte bir duyarlılığı da harekete geçirecek şekilde efsane boksör Muhammed Ali tarafından gerçekleştirilmiştir. Profesyonelliği 29 Ekim 1960’ta adım atan Muhammed Ali, 18 yaşına girdiğinde Roma Olimpiyatları’nda altın madalyayı kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Ali, gençliğini ABD’de ırk ayrımcılığının en yoğun olduğu dönemlerde geçirdi. Muhammed Ali Vietnam’da ABD adına savaşmayı reddetti.

1996 Atlanta Olimpiyatları’nda Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Muhammed Ali’ye sembolik bir altın madalya verdi. Muhammed Ali’nin muhalif kişiliği, bir başka konuda da kendini gösterdi. Vietnam Savaşı’na gitmeyi reddeden Ali, ‘’Benim onlarla sorunum yok’’ dedi. Muhammed Ali’ye, bu nedenle spordan 5 yıl men cezası verilirken dünya şampiyonluğu unvanı da geri alındı.

1968 Olimpiyatları’nda da 200 metrede olimpiyat şampiyonu olan ABD’li sporculardan Tommie Smith ve üçüncü olan John Carlos’un madalya töreni sırasında yumruklarını havaya kaldırarak ırkçılığa karşı dikkat çekmek için yaptıkları eyleme Uluslararası Olimpiyat Komitesi büyük tepki göstermiş ve tüm yarışlardan men edildiklerini açıklamıştı.

Batı ülkelerinin yazımda aktardığım geçmişte yaşanmış olan M.Ali Clay olayından ders almalarını ve son yıllarda bilhassa ABD’de yaşanan siyahlara yönelik zulümlerin devam etmesi halinde ülkelerinde her zaman istenmedik çatışma ve olayların yaşanacağını unutmasınlar.