Allah’tan başka ibadete layık hiç kimsenin olmadığına, Allah’a ve peygamberine bağlanıp, ibadet etmeye inancım, sözüm, eylemim tamdır. Allah’tan başka hiçbir kimseye ibadet etmem. Ondan başka ilah- tanrı ve gidilecek yol tanımam. Allah cc. dışında hak olan tanrı, peygamber yoktur. Sadece Allah’a ve peygamberine bağlanırım. İmanın ve İslam’ın şartlarına bir bütün olarak eksiksiz uyarım. Hayatım, çalışmam, yaşantım, ölümün Allah içindir. Allah’ın Esma’ül Hüsna denilen ad ve sıfatlarını bilir, kabul ederim. İslam inancı dışındaki batıl, küfür, tağut inançlara inanmam ve asla uymam.

Aklımı vahiyle, sünnetle, ilim, bilim, kültür, sanat, zanaat, sanatkârlık, teknik, teknoloji, sağlık ilmi ile en güzel şekilde çalıştırırım. Allah’ın hoşnutluğunu, insanların gönlünü, hayvanların sevgisini, bitkilerin güzel bakışını, gönlünü kazanmak için her iyiliği, hizmeti, yardımı yaparım. İslam ahlak ve efendiliği ile davranırım. Hakka sevgi ile batıla buğuz ile bakarım. Kâfirlerin mümine dost olmayacağını bildiğimden, müminleri bırakıp, kâfirleri dost edinmem. Sadece Allah’ı ve Allahın sevdiklerini dost edinirim. Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’tan başka ilah tanımıyorum. En yüce, ilmi, kudreti, bilgisi, kudreti sonsuz olan Allah’ıma şükrediyorum, hamt ediyorum, dua ediyorum, zikrediyorum, tövbe ediyorum, ibadet ediyorum.

Yeryüzünün hâkimi, güvenliği, istikrarı, yardımı, fethi, hidayeti, sabrı, kurtuluşu, başarısı Allah ve peygamberi ile beraber olanlarındır. Her zaman hak, hakikat üstün gelir. Gâvurluk yenilmeye ve yok olmaya mahkûmdur. Gerçek iman, doğru İslam sahibi olanlar, iki âlemde de huzurlu olacaklardır. Dinin güzelliklerini bilip, yaşamak iki dünya huzuru getirir. Allah’ın emirlerini tutup, yasakladıklarından sakınmalı. İyiliği yaymalı, kötülükten men etmeli. Akıl, ilim ile İslam dinini dosdoğru yaşamalı.

İnsan olarak asla Allah’a şirk koşmamalı. Çocuk sayım fazla oluyor, diye çocukları öldürmemeli! Komşu kadınlarına kötü gözle bakıp, zina yapmamalı. Anne ve babaya asi olmamalı. Yalan yere tanıklık yapmamalı. Farz, vacip, sünnet ibadetleri hakkıyla yapmalı. Büyük günahları alışkanlık etmemeli. Küçük günahlardan ve şüpheli şeylerden kaçınmalı. Haram, günah, kötü, yanlış, çirkin, zararlı, pis işlerin içinde kesinlikle olmamalı. Allah ve peygamberinin yolunu bırakıp; solcu, sağcı, sosyalist, komünist, kapitalist, liberal, faşist, ırkçı, feminist, şiddetçi, terörist, İslamcı, mezhepçi, tarikatçı, cemaatçi, Kemalist, partici, ayırıcı, bölücü, fitneci, bozguncu katiyen olmamalı. Bu durumda olanlar; İslam, mümin, Müslüman olmaya zarar, ziyan verir.

Kur’ân, Allah cc. Tarafından indirilmiştir. Semavi kitapların en iyisi ve günümüzde tek geçerli olanıdır. Onu en değerli ve sevilen olan Hazreti Muhammed, insanlara açıklamıştır. Örnek yaşayışı ile göstermiştir. Yaratılmışların en faziletlisi Hazreti Muhammed’dir. Kur’ân’da eksik, eğrilik, hata, yanlış yoktur. 180 derece dosdoğrudur. Kur’an’ın ve peygamberimizin sözlerine, sünnetine iman etmek farzdır. Kur’ân’da 363 defa “Resul,” 75 defa “Nebi” sözü geçmektedir. Peygamberimizin adı ise; 4 defa geçmektedir.

İnsan aklı kusursuz, eksiksiz bir hayat projesi oluşturmaya yeterli değildir. Bunun için Allah cc. Sürekli ilahi mesaj ve peygamberler göndermiş. Allah cc. Her şeyi sınırsız bilen, gören, işiten, yapan, edendir. Allah cc. Cebrail as. Aracılığı ile peygamberlere, peygamberlerimize hızlı, gizli şekilde maksadını bildirmiştir. İnsanlar bu iletilerle doğru yolu bulur. Kendine gerekli olan bilgiyi kazanıma dönüştürür. Allah cc. Kur’ân’da hiçbir şeyi eksik bırakmamıştır. Önemli olan ana konular kısa ve öz bildirilmiş. Detay, akıllı bilge insanlara bırakılmıştır. İnsan, Kur’an, sünnet, sahabe, akıl, ilim ışığında kendine gereken bilgiyi bulur. Bulamadığında uzman bilge insanlara danışır. Her konuyu dalında uzman deneyimli kişilerden öğrenir. Nas- ayet, hadis, sünnet olmayan konularda icma- içtihat, kıyas yapılır.

Bir Müslüman öncelikle farz, vacip, sünnet, müstehab, mubah, haram, mekruh, müfsit gibi dini kavramları öğrenip, ona göre yaşantısına; kur’ân, akıl, ilim ışığında dosdoğru ve sahih yön vermelidir. Bilmeden, öğrenmeden, eğitim- öğretim almadan, İslam dini sahih anlamda dosdoğru yaşanılmaz. İslam dinin 8 ana ilim dalı ile aklı ilimlerden en az 18 tane, sanat, meslek, kültür bilinmeli. Öyle anneden boş gelindiği gibi boş yaşamaya devam etmemeli. Fitne, fesada düşmemek için İslam dinine kalben, beyinden, ruhen tam olarak inanılıp, uyulmalı. Cehennemin, nar- ateş, alevli ateş, duman, irin durumu kötü insanlar için bir azap yeri olacağı unutulmamalı. Hemen şimdi tövbe edip, İslam’a yönelip, yaşam tarzı edinmeli. Ölümden sonra dirileceğimize, dirilişe hazırlık yapmalı. Ölüm gelmeden hazırlıkları tamamlamalı. Cehenneme sokan günahlardan uzak kalmalı. Cennetin yolu sadece İslam yoludur. Bunu asla akıldan hiç çıkarmamalı. Zalimlerden, kâfirlerden, müşriklerden, münafıklardan, sapık düşüncelerden, sapıtmış ideolojilerin tümünden beri olmalı. Sadece ve yalnız İslam, mümin, Müslüman olmalı. Bunun dışındaki tüm inanışları tepmeli. “Allah’a hakça ibadet etmeyi, insanlara ve varlıklara iyilik etmeyi asla unutmamalı.” İşte kurtuluş sadece ve yalnız bundadır. Bunu da kesinlikle unutmamalı. Bizden söylemesi deyip; tebliğimi her zaman olduğu gibi yine inşallah yaptım.