İnsan neyi isterse, onu görür, onu bulur, ona kavuşur. İyiliği, güzelliği, doğruluğu, dürüstlüğü, yararlılığı, olumluluğu istediğinde; niyeti, duygusu, düşüncesi, eylem ve davranışları ile iyiliği, hakkı, hakikati istediğinde, iyi insan olur. Her şey istemekle, arzu etmekle, azmetmekle, gayret etmekle olur. Bu olumlu ve olumsuz yönde insan olmada, böyle olmaktadır.  Her şey niyetle, istemekle, azmetmekle, gayret etmekle olmaktadır. Bize düşen iyi, güzel, doğru, dürüst, yararlı, olumlu insan olmak için çaba göstermektir. Bunun yolunu, yordamını, yöntemini iyi öğrenip, o yolda ilerlemeli.

Hikmetli bilgi sahibi olmalı. Hikmetli bilgi, deneyimlerle desteklenmeli. İlmi uygulayabilmeli, gerçekleştirebilmeli. “Hikmet- bilgi, sanat ile birleştirip, güzellikler oluşturmalı.” Bilmediğimizi merak edip, öğrenmeli. Bilmediğimizi, soru sorarak öğrenmeli. İlim, bilim, sanat öğrenmenin teknik, yol ve yöntemlerini öğrenmeli. Öğrendiğimiz bilgiler, bizleri iyi insan, yararlı, güzel, doğru, dürüst, olumlu insan yapmalı. Bunun içinde İslam dininin fazilet değerlerini özümseyip, içselleştirmeli. Benimseyip, yaşam tarzı yapmalı. Genlerimize, ruhumuza etki eder hale getirmeli. “Aklı dosdoğru işletmeli. Zekâyı sorunları çözmek için doğru değerlendirmeli. Akıllı, zeki, mantıklı, makul, sağduyulu, ilmi, dini düşünüp; düşünme şekillerinin her birini kullanmalı.”

İyi insan olma ideali taşımayan insanlar, iyi insan olamaz. İyi olma her şeyden önce bilgili, bilinçli, bilgin, bilge samimi mümin Müslüman olmakla başlar ve devam eder. Allah’a, Kur’ân-ı Kerim’e, peygamberine sevgi, saygı gösterip, tabi olmakla, uymakla, itaat etmekle başlar ve devam eder. “Önce kendimizi bilip, kendimize sevgi saygı duymalıyız. Allah’a, peygamberine, anne ve babamıza, akraba ve komşularımıza, arkadaşlarımıza, varlığa sevgi ve saygılı olmalıyız. Şefkatli, merhametli, sözünde duran olmalıyız. Helal ve haram konusunda dikkat, özen,  hassasiyetimiz olmalı. Zamanın kıymetini bilip, en iyi şekilde değerlendirmeli. Kul hakkına azami ölçütlerde özen göstermeli. Doğru, dürüst, adaletli, iyi, güzel, yararlı, olumlu mükemmel insan olma niyet ve azmi taşımalıyız.” “Kendimiz için istediğimiz iyiliği başkaları içinde istemeliyiz. Kendimiz için istemediklerimizi, başkalarına da yapmamalıyız.” İyiliği yaymalı, kötülükleri azaltmaya çalışmalıyız. Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a itaat ve ibadet yapmalıyız.

“Allah’a teşekkür etmeli, şükretmeli, hamt etmeli, ibadet etmeli, zikretmeli, dua etmeli, tövbe edip; hak yola yönelmeli. İnsanlara selam vermeli. İyilik dilemeli. Yardım etmeli, dayanışma içinde olup, paylaşmalı. İşbirliği içinde güzellikleri yeşertmeli. Kötü sözden, işten, davranıştan, günahtan, haramlardan sakınmalı. İleri görüşlü olup, gerekli önlem ve tedbirleri almalı.” “Ahirete bugünden hazırlanmalı.” En güzel örnek, en iyi rol model olmaya karar vermeli. Cömert olmalı. İkramda bulunmalı. Hediye vermeli. “Helalinden normal şekilde çalışmalı. Ekonomik harcama yapmalı. Asla israf etmemeli. İsraf eden, iflas eder, unutmamalı. Herkes kazancı kadar harcamalı. Tasarrufta yapmalı.” Her varlığa yardım etmeli, yardım sever olmalı. Kötülüklerden uzak durmalı. Hak sözün eri olmalı. Haktan sapıp, sapıtmamalı.

Atalarımız; “ bir musibet bin nasihatten – öğütten hayırlıdır,” demişler. “Olan olaylardan, olgulardan ders, ibret almasını becermeli.” Lisanımızda, ailede, insan ilişkilerinde, sabırda, davranışlarımızda, ikramlarımızda, konuşma ve yazılarımızda zarafet sahibi olmalıyız. Her davranışımızda ince, zarif, naif, kibar, efendi olmalıyız.” Hiçbir zaman kaba, öküz, eşek, ayı, matador gibi asla olmamalıyız! Lütufkâr olmalıyız.

 Eğer kendimizde olumsuzluklar varsa, mutlaka gelişim, değişim, yenilenme, normalleşme dersleri, seminerleri, kursları, öğrenimi, eğitimi, terbiyesi almalıyız. Akademik insanileşme dersleri almalıyız. Bugünlerde, 24 Haziran 2018 de ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi var. Adayların birisi; “kavga etmenin, dövüşmenin daniskasını yaparım!” “ Bir diğeri; “öyle bir kavga ederim ki, kaçacak delik bulamazsınız!” diyor. Bir tanesi PKK- KCK uzantısı olmaktan, Edirne Cezaevi’ndedir. Ama Cumhurbaşkanı adayıdır. Bir diğer aday da ona gitti, başarılar diledi. Yanı 50 bin insanı katlettiniz! Bu az geldi! Daha katletmeniz için başarılar diliyorum, diyor gibi!

 Bir başka dinci – dini kullanan görünümlüde; cezaevinde olanın çıkarılması gerekir, diyor. Bir diğer adayda Fetö terör yanlısı, uzantısıdır. Ona da başarılar diliyorlar. Yanı bu şerde olan sapıtmışlar, hep birbirlerine başarılar diliyorlar. Dileyen de 123 terör örgütüne tam destek veren ve 123 terör örgütünden her zaman destek alandır.

Bu sözlerimiz boş değildir. Bunlar terör örgütü destekçisi olduklarından, defalarca siyasi partileri kapatılmış. Kendileri cezaevine konmuştur. Bundan T.C. Devleti’ne Cumhurbaşkanı olmaz. Halk dövüşçü, kavgacı kişiye oy vermez. Destek olmaz. Önce insan olmalı. İnsanileşmeli. İnsanlıklı, insancıl, insaniyetli, olgun, güzel ve yüksek İslam ahlaklı olmalı. Çirkef, çirkin, kötü, yalan, yanlış, kavga içinde olmamalı. Bu davranışlar, İslam’ı ve insani davranışlar değildir. Hayvanıdır.

PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HEP, daha önce defalarca terör uzantısı siyasi parti olduğu için kapatıldı. Bazı taraftarları cezaevine konuldu. Kapatılan bu siyasi partiler: “ ÖZEP, ÖZDEP, DEP, HADEP, DEHAP, DTP partileri oldu.” Bu HDP, PKK- KCK gibi onlarca terör örgütünün siyasi uzantısıdır.

Milli Görüşçü olarak ortaya çıkıp, MNP, MSP, REFAH, FAZİLET, SAADET siyasi partileri kuruldu. Bütün bu partiler dinci, irticacı diye kapatıldı. Şimdi Sadet Partisi diye hayatını sürdürüyor. 24 Haziran 2018 seçimlerinde ve daha önceki referandumda yukarıda adi geçen ve geçmeyen terör örgütü uzantıları ile işbirliği, dayanışma içinde beraber halk oylamasına gittiler. Şimdide Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde beraberdirler. Şimdiye kadar kendi kurumsal kişiliğine ve taraftarlarına, milyonlarca taraftarına zulmeden, haksızlık eden, her türlü zalimliği edenlerle birliktedirler. Öyle ki 50 bin kişinin katili olan terör örgütünün siyasi uzantısının bile cezaevinden çıkmasını istiyorlar. CHP, Fetö gibi zalimlerle işbirliği yapıyor.  Fetö gibi ikiyüzlü değil 2 bin yüzlü davranmaktadır. Hak has samimimi mümin ve Müslümanlar çok uyanık olmalıdır. Bu yanlış ve ülkemiz aleyhinde olan davranışlar, iç ve dış şer odaklarının isteği ve kurgusu ile olmaktadırlar. İçten ve dıştan yıkmaya çalışmaktadırlar.

Solcu komünistler, 1968- 1980 yılları arasında ülke vatandaşlarımızdan 10 bin insanı, özellikle gençlerimizi katletti! Şimdi bu katledilen ülkücülerin uzantısı siyasi parti, bu katil sürülerinin temsilcileri ve destekçileri ile beraber hareket etmektedir!

1978- 2018 yılları arasında da PKK – KCK, 50 binden fazla insanımızı acımasızca, işkencelerle katletti! Ülkemizi baştan sona kadar yakıp yıktı! Şimdi bu şer ittifak bunlarla da ortak hareket etmektedir! Bir düşünün! Bunların eline devlet, millet, memleket, vatan, yurt, bayrak, bağımsızlık, din- iman geçerse ne olur?

 Ülkemizde kayıtlı 123 terör örgütü var. Bu terör örgütlerinin de siyasi parti uzantıları vardır. Bendeniz, şahsim Milli Görüşçü olarak, komünistlerden çok haksızlık, şiddet gördüm. 21 Kasım 1978 Çarşamba günü saat: 11.00’de Rize Eğitim Enstitüsü’nde 200 komünist tarafından saldırıya uğradım. 15 gün komada kaldım. Batman- Kozluk İlçesinde öğretmenlik yapmaya gittim. DDK, KUK, KAWA terör örgütlerinden şiddet, haraç alma, baskısını gördüm. Karamürsel’e geldim. 28 Şubat 1997 sürecinde şehir merkezindeki okul görevimden alınıp, Samanlı Dağları’na 13 km. tırmanarak okula gitme zorunda kaldım. O zaman Milli Görüşçü olduğum için bu haksızlıklara uğratıldım. “Benim gibi milyonlarca kişinin insan ve vatandaş olmaktan doğan – oluşan tüm insani hakları elinden alındı. Şimdi bu hakları alanlarla, alınanlar aynı cephede hak has samimi mümin ve Müslümanlara karşı ortak mücadele vermektedir. Fetö olayı gibi milli Görüşte de bir kripto var, gibime geliyor.”

Biz gaibi bilemediğimizden, Harun Yahya- Adnan Oktar,  Fetullah Gülen gibilerine yanıldık. Sanıyorum, Saadet Partisi de bunlar gibi hak has samimi Müslümanları yanıltacak. Müslüman olarak basiretli, ileri, geniş, derin görüşlü olmamız yetmemektedir. Bazen yine yanılgıya, aldatılmaya uğratılmaktayız. Allah cc. Bizleri kötülüklerden ve kötülerden korur inşallah.

Bizler yapay zekâda, başarılı olmada, girişimde, iş ahlakı ve erdemli yöneticilikte, değer zinciri yönetiminde, stratejik yönetimde, inovasyonda, stratejik yüksek standart kalite veriminde, kurumsal iletişimde, marka yönetiminde, uluslararası yatırımda başarılı olmalıyız. Finans yönetiminde, pazarlama ve satış yönetiminde, küresel ve Türkiye ekonomisinde, insan kaynakları yönetiminde, E- Ticarette, kişisel planlama ve zaman yönetiminde, liderlik, isteklendirme, takım çalışmasında, iletişim, bilişim, ulaşım sektöründe öncü olmalıyız. Kendimizi en iyi şekilde bir genç, girişimci olarak yetiştirmeliyiz. Öyle oturduğumuz yerde, kaldığımız yerde kalıp; makam, mevki, kariyer isteyenlerden kesinlikle olmamalıyız. İşe uygun eleman olmalıyız. Kendimizi yetiştirip, geliştirmeliyiz.

Bilgi, bilim, sanat, meslek, kariyer dallarında kendimizi yetiştirdiğimiz gibi; spor dallarında da kendimizi öne çıkarmalıyız. Atıcılık, atletizm, basketbol, voleybol, bilardo, masa tenisi, bisiklet binme, futbol, geleneksel spor dalları, güreş, halk oyunları, halter, hentbol, izcilik, judo, karate, kayak, okçuluk, okul sporları, satranç, taekwondo, yüzme gibi pek çok spor dalında da amatör ve de profesyonel olarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Hemen bir spor kulübüne veya spor salonuna hemen üye olmalıyız. Hiçbir konuda geç kalmamalıyız. Zamanı, zamanında en iyi, kaliteli, verimli, stratejik şekilde mutlaka değerlendirmeliyiz.

Sağlığımızı korumak için yeterli, dengeli, ölçülü, helal, doğal, sağlıklı beslenip, spora devam etmeliyiz. Sağlıklı insan olmak için elimizden geleni yapmalıyız. İslam’da her yönü ile güçlü insan, zayıf insandan değerlidir. Sağlık ve iman her işin başıdır.

Doğru ve gerçekleri, sağduyulu akıl ve doğru bilgi ile görmeli. Yarasa gibi, kör yılan gibi görmez olmamalı. Gerçek bilim, gerçek yararlı teknoloji sahibi olmalı. Sanatı, sanatkârlığı, insanlığın mesleği yapmalı. “Niyet iyi olursa, çalışma düzgün olursa, işler yararlı olur.” “Tasarımlar insanlığa, varlığa can katma için yapılmalı. Kötülük, çirkinlik, yalan, yanlış, zarar etme, zarar verme birer problemdir. İyi insanlar bu problemleri ortadan kaldırır. Kötüler ise sorunları yaşatmaya çalışır!”

 İman ile ilim, akıl, bilim, ortak akıl birlikte işlemeli. Akıl, gerçek anlamda dosdoğru kullanılmalı. Sapıtmış, zalimleşmiş, popüler kültürle işler yolunda güzel gitmez. Kalp temiz, beyin temiz olmalı. Ruh temiz, alışkanlıklar güzel olmalı. Akıl, ilim, deneyim, erdemli davranışlı olmalıyız. Bunun içinde Allah cc. Ve peygamberinin mesajlarına uymalıyız. “Sapık, zalim, bozuk felsefe ve ideolojilerden sakınıp, kaçınmalıyız. Ahlak değerlerine eksiksiz uymalıyız. Sapıtmışların, azmışların ne yolunda olmalıyız. Ne de onlarla birlikte olmalıyız. Nede onlarla iş, gönül bağımız olmalıdır. Onlarla olan işbirliğimiz, onları destekleme olur ki, onların yaptığı tüm günaha, vebale de ortak oluruz. Akıllı olmalı. Eşek olmamalı. Eşeklerin ve hayvanların bile kendilerini taşıyacak, yaşatacak akılları, zekâları vardır. Akılsız yaratık yoktur. Akılsız olanlar sadece azıtıp, sapıtanlar olmaktadır.

“İyiliği yapmalı, yaygınlaştırmalı. Kötülüğü yapmamalı, önlemeli.” “ Rab olan Yüce Allah’a itaat edip, secde etmeli. Varlığa iyilik etmeli.  Hak ve hakikati, doğru ve gerçeği tanımayan aşağılıklardan olmamalı.  Devletimize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza, varlığımıza, mübarek ulvi kutsal değerlerimize sahip çıkmayıp; gidip de bu değerlere karşı silahlı, sözlü, yazılı savaş veren beyinsiz satılmış hainlerle, kalleşlerle, kahpelerle, alçaklarla, azıtmışlarla, katillerle, katliamcılarla hiçbir ortak yanımız olmamalı. Tarikat, cemaat, ideoloji, bozuk felsefe ile örgütsel bağ kurup; kendi milli, manevi, dini değerlerimize karşı; akılsız, bilinçsiz, aptallar, şapşallar, akılsızlar, cahiller, geri zekâlılar, bilinçsiz köleler (mankutlar), esirler gibi kullanılmamalı. Kullanılırsak,  örgütün günahlarına ortak oluruz. Bu adileşmiş aşağılılıklara destek verenlerde onlarla beraber haşrolur. Mümin ve Müslüman böylesi günah, haram, eşeklik içinde olmaz, olmamalı. Olanlardan da Müslüman olmaz. Olsa, olsa, münafık, zalim, kâfir, müşrik, akılsız serseri olur.”

Ahlakı, erdemli bütünlük içinde yaşamalıyız. “Sapıtmışlar, gerçek ilim, bilim kullanmaz. Sahteliği bilim diye kullanırlar. Her şeyleri yanlış ve yanıltma üzerinedir. Niyette yanılıp, kötülüğün içine düşmemeli. “Hak ve hakikatin üzerini örtmeye çalışıp, kâfirlerden olmamalı.” “Dün, Fransa’da eski Cumhurbaşkanı, yeni Cumhurbaşkanı, siyasetçi, hukukçu, yazar, akademisyen 300 kişi; Kur’ân- Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılması için karar alıp, imzaladılar!” Bu gibi alçaklıkta, aşağılıklarda bulunmamalı. Bu gibi aşağılıkların, zalim ve gâvurların yanında yer almamalı.

Beynimize doğru, gerçek bilgileri almaya çalışmalı. Bunu doğru şekilde gerçekleştirmeli. Bilgiyi beynimize dikkat ederek, odaklanarak, ilgiyi yoğunlaştırarak, duyu organlarının tümünü kullanarak gerçekleştirmeliyiz. Bilgiyi beyine almayı engelleyici tüm öğelerden uzak kalmalıyız. Bilgileri beyinde işlemeli, sıralamalı, zihinde tutmalı. Hafızaya alıp, yerleştirmeli. Bilgiyi, gürültü, aşırılık, gerilik, bozukluklarla bozmamalı. Gereksiz, boş, çürük, işe yaramayan bilgi edinmemeli. Beyni kötü yönde etkileyen her şeyden sakınmalı. Başarmak için yol ve yöntemleri doğru kullanmalı. Destek almalı.

“Başarısızlık, kişilerde olumsuzluklar oluşturur.” Strese girmemeli. Dikkat eksikliği yapmamalı. Bilgi edinmede, yardım almada eksiklikler yapmamalı. Öğrenme güçlüklerini gidermeli. Bunun için rehber danışman ve psikoloji öğretmenlerinden yardım almalı. Depresyon, kaygı, korku, stres durumu olmamalı. İlgisizlik, güven eksikliği, aşırı yorgunluk, aşırı eğlence, pasiflik, tembellik, plansızlık asla olmamalı.

 “Ders çalışma ve diğer işlerimizde iç disiplinli olmalıyız. Başıboş, serseri konumuna asla düşmemeliyiz. Kötü alışkanlık edinmemeli. Tembellik yapmamalı.” Planlı programlı çalışmak, başarının anahtarıdır. “Çocukluk ve gençliğini boşa harcayanlar, geri kalan yaşlarında hep ağlanır, sızlanır, dertlenir. Böyle olmamak için hakça hakikatçe, ilme, bilime uygun yaşam kurmalı.”

Sadece okula gitme, salt bilgi alma, eğitim- öğretim görme anlamında, anlamlı bir hayat- yaşam olmaz. Kişilik ve ahlakı gelişiminde sağlanması gerekir. “İslam’ı, insani, ilmi, evrensel, milli, manevi fazilet değerlerini benimsemiş olmalı.” Sorun ve problemleri aşmasını becerebilmeli. Sorunsuz, doğru, dürüst bilgin, bilge insan olmalı. Alkol, bağımlılık yapan madde, kumar, şiddet, terör, anarşi, zorbalık yapmamak gerekiyor. Başkalarına da yararlı olup, kılavuzluk yapmalı. Kişisel gelişimi eğitim planlaması ile yapabilmeli. İnsanlarla, varlıklarla doğru, dürüst iletişim ve diyalog kurabilmeli. Kendimizi doğru ifade edebilmeli. İnsanlarla sözlü, yazılı iletişim kurabilmeli. Her problemi, sorunu kişisel ve ekip olarak çözecek beceriye, yeteneğe sahip olmalı. Her işe hazırlıklı, önlemli, tedbirli olmalı. Zorlukların, işin, görevin, ödevin altına kalıp, ezilmemeli. Kaygı, korku, strese düşmemeli. Asla ümit kaybetmemeli. Kendimizi çekap yapıp, zayıf yönlerimizi tespit etmeli. Bu zayıf, zaaf yönlerimizi gidermek için ders, öğrenim almalı. Aciz durumdan kurtulmalı. Katiyen yılgınlık, bezginlik, umutsuzluk göstermemeli. Kaygıya, korkuya, strese girmemeli. Güçlü olmak için tüm olanakları, etkenleri, etmenleri, enerji alımını kullanmalı. Sinerji sahibi olmalı. Sosyal, etkin, becerikli, yetenekli, çalışkan, atılımcı olmalı.

İnsan, Kur’ân, sünnet, ilim, sanat, meslekle birlikte yaşadıkça, insana değer katar ve de yükseltir. Kur’an, insan için en büyük nimettir. Kur’ân kadar insana değer, mertebe katan hiçbir şey yoktur. Kur’an, insanı korur. En büyük ibadet, Kur’ân’a göre, peygamberimiz gibi ibadet etmektir. Kur’ân öğrenen ve öğreten hayırlı insandır. Kur’ân ehli Allah’ın en sevdiği kullarıdır. Kur’ân okuyanın kalbi kararmaz, pas tutmaz. Cahilden tam mümin Müslüman olmaz. Daha çok münafık olur. Bazı ibadetleri aşikâr- açık yapmalı ama bazı ibadetleri de gizli yapmalı. Gizli yapılan ibadetlerin sevabı, açık yapılandan 70 kat daha üstündür. Allah’ı anın- zikredin ve yolundan gidiniz. Sapıtmışların sapık, sapkın yoluna düşmeyiniz. Hak hakikat yolu yolcusu iseniz, her zaman kazanan sizler olacaksınız. Her ayet aydınlatıcı bir nurdur. Kur’ân’ı yaşayan temiz olur ve temizlenir.

Allah cc. Buyuruyor: “ Sadece akıl sahipleri ibret alır ve ancak akıl sahipleri Kur’ân’ı anlar.” Önyargılılar, art düşünceliler, sapıtmış görüşe saplananlar, din- imandan anlamazlar. Akılsızlıklarından sadece düşünmeden, düşmanlık yaparlar. Allah’a yönelenler, gönül gözünü açar ve ibretlerden dersler çıkarır. Hemen tövbe etmeli. İman etmeli. Salih amel işlemeli. Hakkı, sabrı, imanı, Salih- güzel amel etmeyi tavsiye etmeli. Hemen sapıtmışlıktan kurtulup, Allah’a koşmalı. Hikmeti olan, hayırlı insan olur. Allah’a ve peygamberine uyup, itaat eden; hak yolda, hayırlı yoldadır. Diğerleri sapıtmış, şaşırmış, batıldadır, küfürdedir. İki dünyada cehennemdedir!