Özellikle bünyesinde bayan çalışan istihdam eden ve alanında yaklaşık 500 kişi çalıştıran bölge halkı tarafından da sevilen Hasan Kuzuoğlu’na bir destek de İyi Parti Fındıklı ilçe Başkanı Soyhan Köseoğlu’ndan geldi.
Kuzuoğlu Group’un yerli ve milli bir işletme olduğunu ifade eden İyi Parti Fındıklı İlçe Başkanı Köseoğlu sosyal medya hesabından yapıtığı yazılı açıklamada:

“KAMUOYUNA DUYURULUR.
Toplamda 500 çalışanı olan yerli ve milli bir işletme sahibine köstek değil destek olalım.
Bir belediye başkanı hırsına yenilmeyecek!
Kuralları kendine dokunulduğu zaman, adamına göre uygulamayacak.


KUZUOĞLU GROUP'a ait olan bir fabrikayı bireysel kavgandan ve çekişmenden dolayı kapatma lüksü yoktur! 
Bu zamana kadar idare ettim, şimdi eksiklerini tamamlamazsa kapatırım demek, bireysel davranış olur.Bir belediye başkanına yakışmayan harekettir.
İdare ettiğini söyleyen bir kişinin ilk işi 31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldiği gibi fabrikayı mühürlemek mi olurdu? 
Fabrika açılırken eksiklerini tamamlamadan açtırdığını kendi ifadelerinle beyan ediyorsun 2 yıl geçtikten sonra şimdi tekrar kapatacağım diyorsun. 
Kendim özellikle gidip fabrikayı gezdim, son sistem arıtma tesisi mevcut. Fabrikanın hiçbir eksiği yok her şeyi yasalara göre yapılmış ve ruhsatı da alınmış.
Her konuştuğunda söz, yetki Fındıklı halkında diyen bir kişi orada çalışan 500 kişiye sormadan
nasıl fabrikayı kapatacağım diyebilir?


Ben Fındıklı Belediye Başkanı olsam KUZUOĞLU'nun ruhsatını kendi ellerimle verirdim.
Trabzon'dan Artvin'e kadar 500 kişiye istihdam sağlayan bir işletme çok nadirdir. 
Birkaç fabrika kurmayı planlayan KUZUOĞLU'na Fındıklı halkı olarak daha çok destek olalım ki daha çok kişiye istihdam sağlasın.
Belediye başkanı hırsına yenilmeyecek, konuşurken öfkesini kontrol edecek bir kişiye gönderme yaparken 500 kişiyi düşünecek!
Hasan KUZUOĞLU kardeşim senin de daha dikkatli olman gerekiyor keşke o arabanın üstünden ben istihdam sağlıyorum, benimle uğraşmayın deseydin. Daha güzel ve yerinde bir davranış olurdu. 
Sana da hak veriyoruz aylardır seninle uğraşan kişiler var. Ama sen sakin ol gözüne bakan 500 çalışanın var. 
500 kişinin evine ekmek götürmesini sağlayan bir fabrikayı hiçbir babayiğit kapatamaz! 
Fındıklı halkı 500 kişinin arkasındadır, milleti ilgilendiren milletin işi ve ekmeğidir.
Fındıklı her zaman var olacak! 
Millet her zaman var olacak!


KUZUOĞLU GROUP istihdam sağlamaya devam edecek ama siyasetçiler, belediye başkanları gelip geçicidir. 
Herkes sakin olsun.
Millet işsiz, millete destek olalım inat uğruna köstek olmayalım!
Fındıklı için kim yatırım yapacaksa kim Fındıklı'nın yararlarına faydalı olacaksa sonuna kadar yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rize'nin Fındıklı İlçesi Çağlayan köyünde, Kuzuoğlu balık çiftliği işletmesi sahibi Hasan Kuzuoğlu, Çağlayan Deresi'nden alacağı suyun havuzlara gideceği noktaya kadar, arazi sahiplerinin haberi olmadan su boruları döşediği iddia edilmişti. Şehir dışından gelenler tarafından protesto edilerek daha sonrasında Kuzuoğlu Group’un sahibi Hasan Kuzuoğlu’nun açıklamalarının ardından iddiaların asılsız olduğu ifade edilmişti.