İyi Parti Rize Milletvekili Adayları Emekli Albay ve Av. Hızır Keskin, Av. Ayşegül Özyanık Rize’nin Pazar ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundular. Esnafın sorunlarını dinleyen İYİ Parti Rize milletvekili adayları parkları gezerek parklardaki serin yerlerde oturan vatandaşlarla sohbet ettiler. Pazar’daki esnaf ziyaretlerinden sonra konuşan İYİ Parti Rize Milletvekili Adayı Hızır Keskin, “Türkiye devlet olarak ciddiyetini kaybetti. Siz nasıl bir devlet yönetiyorsunuz, siz nasıl hükümet yönetiyorsunuz ki sizi önüne gelen kandırıyor. Şimdi sizi FETÖ kandırdı, sizi bir ara Putin kandırdı, sizi Obama kandırdı, sizi Merkel kandırdı, sizi herkes kandırdı. En son en muteber adamınız 'Rıza Bey Kardeşiniz' de kandırdı. Böyle bir devlet yönetme, böyle bir hükümet etme yöntemi olamaz. Bunun adı ciddiyetsizliktir. Türkiye'de ciddiyetsizliğin ne hale geldiğini gösteren ve Türkiye'yi dünyanın her tarafında iki paralık eden bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız." diyerek son yıllardaki AK Parti hükümetlerini eleştirdi.

"Türkiye'nin bu kadar korkutulduğu, insanımızın korkutularak onurunun çiğnendiği bir Türkiye'de yeniden huzur içerisinde bir arada bulunmanın onurunu, mutluluğunu tatmak için İYİ Parti kuruldu. İktidara yakın olanların zengin olduğu, iktidara yakın olmayanların iflas ettiği bir ülkede ekonomi gelişemez. Ekonomide devletin düzenleyici olduğu, liyakata değer veren bir devlet kadrosunun olduğu, 25-30 senelik işletmelerin tekmelenerek başkalarına devredilip peşkeş çekilmesinin önüne geçildiği bir yapı olmalıdır. Kul haklarını yiyenlerin boğazlarından kusturacağız. Kul hakkı yiyenler itibarlarını bu dünyada bırakmadan gidemeyecekler." dedi.

İYİ Parti Rize Milletvekili Adayı Ayşegül Özyanık ise konuşmasında, “Değerli dava arkadaşlarım Bunca karalama, korkutma kampanyalarına ve medya ambargosu rağmen Allah’ ın izniyle engelleri aşa aşa buralara geldik ve devam ediyoruz. İyi partimiz işte tam da bu sebeple 16 yıldır ülkede süregelen haksızlıklara, hukuksuzluklara, talana dur demek için milletimizin iradesiİ ile inşa edilmiştir. Bu sebeple Partimizin kuruluş aşamasında şahsımın da yer almasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. İYİ Parti seçimlere katılarak 50 – 60 milletvekili koltuğunu kapmak için kurulmamıştır. Yaşanan bunca tahribatın giderilmesi ve mutlu huzurlu ve refah bir Türkiye’nin yeniden inşası için kaçınılmaz bir sorumluluk edinmiştir. Bir gençlik ve Kadın hareketi olarak yola çıkan iyilik hareketinde yüklenen bu sorumluluğu yine gençlerimiz ve kadınlarımız üstlenecektir. Çünkü Türkiye’mizi yeniden derleyip toparlayacaksak evini tek başına çekip çeviren derleyip toparlayan Türk kadınlarına ihtiyacımız var. Çünkü Türkiye’mizi yeniden birleştireceksek ilmek ilmek işleyeceksek kadınlarımıza ihtiyacımız var. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi milli bir şuurla sorgulayan bireyler olarak yetiştirecek kadınlarımıza ihtiyacımız var. Bununla birlikte Türkiye’mizin bütün ümidi ve geleceği gençlere, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlıdır. Onun için yeniden inşa sürecinde sorgulayan, çalışan, üreten ve milli şuuru olan gençliğe ihtiyacımız var. Bu sebeple Sayın Genel başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’nin genç bir anne olarak şahsımı İYİ Parti Rize Milletvekili olarak milletimizin huzuruna çıkardığı için kendisine şükranlarımı bir kez daha sunuyorum. Büyük bir mutluluk ve gururla üstlendiğim bu görevi layıkıyla yerine getirmek için bütün enerjimle çalışacağımı sizlerin huzurunda bir kez daha belirtmek isterim.Son olarak şuna yürekten İnanmıyorum ki 25 haziran sabahında milletimizin yoğun ilgi ve teveccühleriyle İYİ partimizi mecliste hak ettiği ve yeterli çoğunluğa ulaşacağı ve en önemlisi Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin Cumhurbaşkanı olduğu huzurlu bir sabaha uyanacağız” dedi