İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık Suriye mutabakatına tepki gösterdi. Özyanık yapılan anlaşma ile YPG’ye meşruiyet kazandırıldığını iddia etti.

Suriye konusunda ABD ile 13 maddelik anlaşma sağlandı.  Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD başkan yardımcısı Mike Pence'in başkanlığında gerçekleştirilen görüşmede mutabakatın sağlanmasının ardından ‘Türkiye sahada da masada da kazandı’ yorumları yapılırken, İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık’tan dikkat çeken bir tepki geldi. 

İl Başkanı Özyanık, “Trump’un alçak mektubuna karşılık vereceğimiz yere yapılan anlaşmayı diplomasi zaferi olarak görenler maalesef bu anlaşmayla YPG/PKK’yı dolaylı da olsa muhatap aldığımızı onlara zaman ve meşruiyet kazandırdığımızı anlayamayacaklar. Mesela aynı durumda ABD İŞİD/DEAŞ’a karşı operasyonu durdurur muydu? İŞİD/DEAŞ’ı dolaylı da olsa muhatap alıp onlara zaman ve meşruiyet zemini kazandırır mıydı? Amerikan ve dünya basını bu durumu kabullenir miydi? Bu sorulara cevabınız evet ise “Zafer”imiz kutlu olsun.(!) Güya alçak mektuba karşılık olarak da sahada cevap vermiş Barış Pınarı Operasyonu’nu başlatmıştık. Operasyonu durdurarak alçak mektuba cevabımızı da askıya veya geri mi almış olduk? Türk Devleti’nin onuru ve itibarı yerlerde iken anlaşmayı zafer olarak görmemizi istiyorlar. Yazık!” eleştirilerinde bulundu.