İYİ Parti Rize İl Başkan Adayı Kürşat Hacısüleymanoğlu'nun kahvaltısına eski Merkez İlçe Başkanı Aşkın Gürsü, Fındıklı İlçe Başkanı Soyhan Köseoğlu, Ardeşen İlçe Başkanı Mehmet Zeki Demiroğlu, Pazar İlçe Başkanı Rahmi Biber, Hemşin İlçe Başkanı Mustafa Ertan Bilik, Çamlıhemşin İlçe Başkanı Hikmet Karagöz, Güneysu İlçe Başkanı Ali Rıza Öztürk delegeleriyle katıldı.

Partisinin kurucu il yönetiminde bulunduğunu, son genel seçimde partisinden milletvekili adayı olduğunu ve mevcut il yönetim kurulu üyeliğinin devam ettiğini hatırlatan Hacısüleymanoğlu, “İyi Partimizin kuruluşunda kurucu İl Başkan yardımcısı olarak görev aldım. 27 Dönem Rize Milletvekilliği adaylığı seçimlerinde Milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarına katıldım. Geçtiğimiz aya kadar il başkan yardımcılığı görevimi devam ettirdim. Halen Rize İyi Parti il yönetim kurulu üyeliğimi sürdürüyorum.” Şeklinde konuştu.

HİZMET İÇİN HUZURUNUZDAYIM

Geçmişte yapılan haksızlıklara boyun eğmediğini söyleyen Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu : “Kurulduğu ilk günden bu yana İyi Partideyim. Siyasi geçmişi atalarına kadar dayanan dededen Anneme, Babama ve kız kardeşime kadar siyasi geçmişi olan siyasetin içerisinde büyüyen olgunlaşan biriyim. Siyasetin nasıl bir fedakârlık gerektirdiğini nasıl çıkarsız ve temiz siyaset yapılması gerektiğini gören ve bunları kulağına küpe yapan biriyim. Bu yaşıma kadar yürüdüğüm çizgiden ayrılmadım. Geçmişimde kara bir iz bırakmadan ilerlemeye çalıştım. Bu ülkede yapılan haksızlıklara ne geçmişte nede bugün boyun eğmedim, ne de gelecekte boyun eğeceğim. Hizmet İçin huzurunuzdayım.

Şahsım olarak toplumsal mutabakat ile İl Başkanı olmak istedim. Siyaset üretmeyen içe kapanık bir yönetim hiçbir zaman arzu etmedim. Makam koltuk sevdası içerisine hiçbir zaman girmedim. Sadece koltuk için il başkanı olmak isteseydim, atama kararı ile il başkanı olmayı seçerdim. Burada görüyorum ki bahsetmiş olduğum mutabakat sağlanmıştır.” dedi.

SADECE MEMLEKETİMİZ OLAN PLANLAR YAPACAĞIZ

Hacısüleymanoğlu: “Kimseyi ayrıştırmadan muhalif görüşleri partiden uzaklaştırmadan benim ve benim yanımdakilerin dediği olacak demeden siyaset yapmak istiyoruz. Bütün parti üyelerimizle birlikte hareket etmek istiyoruz. Bugün burada şahit olduğumuz üzere hedeflerimize çok yaklaştık. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkesi bir araya getirmeyi başardık. Birlikte hareket etme, karar verme, plan ve proje üretmeye başladık. Plan derken yanlış anlaşılmasın. Bizler sinsilikten uzak Şahsi çıkar ve menfaatlerden sıyrılmış odak noktasında “sadece memleketimiz olan planlar” yapacağız.

Derdimiz sadece İyi Parti, Vatanımız ve derdimiz sadece ve sadece Türkiye’dir. Bizim yönetimimizde demokrasi var. Yönetimimizde eşitlik saygı ve sevgi var. Yönetimimizde sadece eşitlik için çalışacak. Canı gönülden çalışacak partimizi seçimlere hazırlayacak, bir çok yol arkadaşımız var. Sizden beklentimiz bana ve yönetim kuruluna desteklerinizi vemeniz ve bu hayırlı yolda birlikte yürümemizdir. “ diye konuştu.

TÜM DELEGELERİ SAĞDUYULU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM

İyi Parti’ye gönül vermiş herkesi kucaklayacaklarını ve onlarla birlikte siyaset yapacaklarını kaydeden Hacısüleymanoğlu: “Zorlu bir sürecin başında olduğumuz doğrudur. Bugün görüyorum ki bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 5 Temmuzdaki ikinci olağan kongremizde Şahsımı destekleyecek olan delegeler ile desteklemeyecek olan delegeler arasında hiçbir fark yoktur. Hepimiz İyi Parti’liyiz. İyi Parti’nin ve ülkemizin geleceği için mücadele ediyoruz. Kongre sürecimizin demokratik bir süreç havasında sürmesi gerekmektedir. Tüm delegeleri sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Söz veriyorum, kongrede sadece bana oy verenlerle siyaset yapmayacağız. İyi Parti’ye gönül vermiş herkesi kucaklayıp birlikte hareket ederek bütün engelleri aşacağız.” diye konuştu