İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkan Yardımcısı ve 31 Mart yerel seçimlerinde İl Genel Meclis 1. Sıra adayı olan Ahmet Çelik, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Rize İl Genel Meclis birinci sıra adayı oldum. Amacım 16 yıldır ilimize yapılmayan, istediğimiz halde elimizden alınan, aldıklarımızı da adil şekilde paylaşamadığımız hizmetlerin mücadelesini vermek için adayım. Bütün gayem ve çabam doğruyu söylemek ve doğru olanı yapmaktır.” dedi.

Çelik, AK Parti dönemindeki yerel yönetimleri eleştirerek, “16 yıldır sürekli milletvekillerini ve belediye başkanlarını değiştiren bir iktidardan bahsediyoruz. Geçen yerel seçimlerde 10 tane büyük proje vaadinde bulundular. 10 tane büyük yalanı ve hayali hem Rizeli ‘ye hem sayın Cumhurbaşkanına yutturdular. Yine bu yerel seçimde adaylarını değiştirip sayın cumhurbaşkanımıza hayali ve afakî projeler açıklatıp oy isteyecekler.” diye konuştu.

İktidar partisine eski milletvekilleri, eski belediye başkanları ve mevcut belediye başkanıyla birlikte sahaya inmesi çağrısında bulunan Çelik, “Yüreğiniz varsa televizyonlarda çıkıp boş vaatlerde bulunan eski milletvekillerinizi, eski belediye başkanlarınızı ve mevcut belediye başkanınızı yanınıza alıp sokağa çıkın. Oy isteyin. Sürekli cumhurbaşkanının arkasına saklanıp onun adına oy istiyorsunuz. Bu seçim milletvekili seçimi değildir iktidarı tayin etmiyoruz. O cumhurbaşkanı bu ülkenin cumhurbaşkanıdır. Kendileri Cumhurbaşkanlığı görevini ifa ederken sizlerde yerelde hizmet ve politikalar üretmek zorundasınız seçildiğiniz görevlerde görev yapmanız gerekmektedir. Ama dün olduğu gibi bugünde aynı ucuz politikalar gütmektesiniz. 16 yıldır Türkiye’de yapılan yatırımlardan Rize’min payına düşen ne aldınız ve ne yaptınız. Komşumuz Trabzon şehri hizmet alırken sizler ne yapmaktaydınız. 2002 yılında teslim aldığınız Rize’ ye yerel politikacılar olarak hangi hizmetleri yaptınız. Hastanelerimizde doktor kalmadı. Bölgemize musallat olan “vampir kelebek” ile mücadele için ne yaptınız belediyede hangi hizmetleri halkımıza sundunuz. Çiçekçilik ve ışıklandırma dışında yaptığınız bir hizmet var mı? Bazı bölgelere bölünmüş yol bazı bölgelerin yoluna bir kamyon çakıl dökmeyi çok gördünüz. Özel sektörün yapmakta olduğu AVM için etrafında mağduriyetler yaşatmaktasınız bunun hesabını o bölge insanına verdiniz mi. Yok pahasına veya değerinin üçte biri fiyatına insanları evlerinden etmektesiniz. Türkiye’nin içme suyu en temiz ve en bol olan kentinde hiç yatırım yapmadığınız halde en pahalı suyu siz satmaktasınız. Sahil dolgu alanını halkın hizmetine sunacağınıza yandaşlarınıza peşkeş çekmeye devam etmektesiniz.” Dedi.

Kendilerine destek verilmesi halinde Rize’nin çok daha iyi konuma geleceğini savunan Çelik,: “Ben yerel politikacıyım. Benim işim Rize. Sayın cumhurbaşkanımızın ülkemiz genelinde yapmış olduğu alt yapı hizmetleri için vatandaş olarak minnetle karşılıyorum. Genel politikalar siyasi partilerin ve genel başkanların işi. Bizler yerel politikacı olduğumuz için yerelde hesap sormak yol göstermek bizlere düşmektedir. Bir sonraki basın toplantımda yerelde iktidar olduğumuzda yapacağımız hizmetlerden bahsedeceğim. Bizlere destek olursanız inanın Rize’m çok çok İYİ olacak “