Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymakam AKYÜZ;"Uyuşturucu sadece kriminal, asayiş ve güvenlik sorunu değil, toplumsal sağlığımızı da etkileyen sosyal bir problemdir.Konu aile, okul, toplum, ahlak vs çok değişik alanlarda değerlendirilmesi gereken bir olgudur. Bu toplantılardan maksadımız bu bağlamda yapabileceklerimizi analiz edip karara bağlamaktır.Gayemiz sağlıklı gençler, sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmektir.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.Özellikle okul önlerinde tedbirlerin artırılıp öğrenci olmayan şahısların Emniyet ve Jandarma birimlerince okul önlerine girmelerine müsaade edilmediğini,ailelerin,okul idarecilerinin de şüpheli durumlarda kolluk kuvvetleri ile bilgi paylaşımında bulunması ile biraz daha sorunun üstesinden gelmiş oluruz.

En önemli konulardan bir tanesi de çocuklarımıza sevgi ile yaklaşmamız gerekiyor. Onları önemseyip değer verdiğimizi hissettirmemiz gerekir ki gayri meşru alanlara sapmasınlar.Gençlerimizi spora, sanata yönlendirmeli ve bu alandaki çalışmalara öncelik vermeliyiz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zehirlenmesine asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.