Rize’nin İyidere ilçesinde 1994 yılında belediye başkanı seçilen ardından bir dönem aradan sonra 2004 yılında tekrar seçilerek bugüne kadar başkanlık görevini yürüten Ahmet Mete, görevi yeni seçilen Ak Partili Saffet Mete’ye devretti. İyidere Belediye Başkanlığı binasında yapılan devir teslim törenine çok sayıda partili katıldı.



Burada konuşan Ahmet Mete, uzun ve yorucu bir görevin sonuna geldiğini belirterek: “1994 yılından bugüne kadar ilçeme hizmet etmeye çalıştım. Bana destek veren İyidere halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Her şeyin bir sonu vardır. Bu dönem aday olmadım ve Saffet kardeşime destek verdim. Yüzde 62 oyla belediye başkanlığı kazanılmıştır. Bundan sonra bizim hizmetlerimizi daha ilerilere taşıyacağına inanıyorum. Bende her zaman destekçisi olacağımız sözünü veriyorum.” dedi.

Yeni seçilen belediye başkanı Saffet Mete ise, “Ahmet başkanımıza 20 yıldır ilçemize hizmet ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu bir aşk hikayesidir biz bu devir teslimle bayrağı aldık. Daha ilerilere taşımak için gayret edeceğiz. Aynı birlik beraberlikle bende bu bayrağı gelecekte teslim edeceğim. Biz oy veren ve ya vermeyenlerin belediye başkanı olacağım. İyidere’de güzel bir seçim geçirdik. Seçim bitti artık kapımız tüm ilçemizdeki vatandaşlarımıza açıktır. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Yarın sabahtan itibaren ilçemize hizmet için yola çıkıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmalar ardından Ahmet Mete, Saffet Mete'ye beledyenin mührünü verirken yeni başkanda kendisine çeşitli hediyeler takdim etti.