İyidere Kaymakamı Orhan Altun himayelerinde uygulanmakta olan “İyidere Üretiyor Projesi” için İyidere İlçesinde hizmet vermekte olan “Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” ile İyidere Halk Eğitimi Merkezi arasında kursiyerin üretmiş oldukları ürünlerin satışına imkân sağlayacak kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında İyidere İlçesinde üretilen her türlü ürün vatandaşlarca “İyidere Tarımsal Kalkınma Kooperatifine” teslim edilerek kooperatife ait “Rize Bezi Satış Mağazasında” satılabilecektir. Halk Eğitimi Kurslarında ve evlerde üretilen feretiko, el sanatları vb. her türlü el emeği göz nuru ürünlerin proje kapsamında satışına imkân sağlanacaktır.

İyidere Kaymakamı  Orhan Altun yapmış olduğu açıklamada; ilçemiz için son derece önemli bir çalışma olan “İyidere Üretiyor Projesinin” hazırlanmasında emeği geçen, Halk Eğitimi Müdürü Bülent Akbulut’un ve projenin uygulanması için imzalanan protokolle gerekli fedakârlığı yerine getiren “İyidere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” yönetim Kurulu başkanı Muammer Mete’nin İyidere İlçesi için yapmış oldukları çalışmaların ve işbirliğinin takdire şayan olduğunu belirtti.

İyidere Kaymakamı Orhan Altun imzalanan bu protokol ile  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında sıklıkla belirttiği gibi devlet kurumlarının özel sektör mantığında çalışabilmesi için sistemden kaynaklanan sorunların çözümü için çok büyük bir adım atıllığını ifade etti.

 “İyidere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” yönetim kurulu başkanı  Muammer Mete dört bin beş yüz üyesi bulunan kooperatifimiz geçmişte olduğu gibi bugünde İyidere İlçemiz için sorumluluğunun bilincinde olarak gerekli fedakârlığı yerine getirmiştir; ifadelerine yer verdi.

İyidere Halk Eğitimi Müdürü Bülent Akbulut, Kaymakamımız Orhan Altun’un da ifade ettiği gibi geliştirilen proje ve imzalanan protokolle sistemsel bir sorunun aşıldığını söyledi.

Akbulut, İyidere Üretiyor Projesi kapsamında bugüne kadar yapılan başlıca çalışmalarının on dört maddede sıralanabileceğini ifade etti.

İyidere İlçesinde Bayan Kuaförü açılması.

Ahşap Yapıştırma Atölyesi Kurulması,

İlçe merkezinde “Hediyelik Eşya Satış Mağazası” açılması.

Dijital Baskı ( kumaş, tişört, plaket, afiş, kupa vb.) Atölyesi Oluşturulması

Dünden Bugüne Feretiko Müzesi Oluşturulması,

Halk Eğitimi Bünyesinde Ürün Teşhir Reyonu Oluşturulması.

Bilgisayar Atölyesinin Yeniden Dizayn Edilmesi,

Halk Eğitime Bağlı Atölyelerin Tadilattan Geçirilerek Yenilenmesi,

Çiçek Tanzim Atölyesi Kurulması,

El Sanatları Atölyesi Oluşturulması,

Mefruşat (Çeyiz Yapımı) Atölyesi Kurulması,

Halk Eğitim İdari Katın Yenilenmesi,

On iki başlıklı nakış yazı ve motif atölyesi kurulması,

Doğa dostu bez çanta dikim atölyesi.

Akbulut"Dokuz ay gibi kısa bir sürede İyidere ilçemizin yerelde eksik olan tüm ihtiyaçlarını karşılamak için başlatmış olduğumuz çalışmaların sonucunda, bugün ilçemizin; bayan kuaförü, terzi, hediyelik eşya satışı, dijital baskı ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyeye ulaştık. İyidere’de yapılan çalışmalarda her zaman bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamım Orhan Altun’a, İyidere Belediye Başkanı Sayın Saffet Mete’ye, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muammer Mete’ye ve projeye desteklerini esirgemeyen tüm İyidereli vatandaşlarımıza sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum" dedi.