Bayraklı Belediyesi’nin çocuklara yönelik yıl sonuna kadar devam edecek halk oyunu kurslarında, 100’den fazla kursiyerin eğitimi devam ederken çocuklar burada hem halk oyunlarını öğreniyor hem de eğlenceli dakikalar geçiriyor.
Bayraklı Belediyesi’nin halk oyunu kurslarında çocuklar farklı yörelerin oyunlarını öğreniyor. Kurslar, İhsan Alyanak ve Atatürk Onur Açık Hava Tiyatrosu Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 7-15 arasındaki yaş grubuna hitap edecek şekilde düzenlenen halk oyunları kursunda çocuklara halk oyunları dalında uzman eğitmenler tarafından Potpori, Zeybek, Çiftetelli, Artvin ve Fethiye yöresi oyunları öğretiliyor.
EĞİTİM SONUNDA YETENEKLERİNİ SERGİLEYECEKLER
Salı günleri saat 10.00-15.00 arası İhsan Alyanak Kültür Merkezi’nde, Cumartesi günleri ise saat 12.00-16.00 arası Onur Açık Hava Tiyatrosu Kültür Merkezi’nde kurslar devam ediyor. Öte yandan kursiyerlerin oluşturduğu topluluk yıl içinde belediyenin düzenlediği etkinliklerde ve resmi törenlerde görev alarak yeteneklerini gösterme imkanına kavuşacak. Çocukların zihinsel, bedensel, ritim duygusu ve özgüvenin gelişmesinde katkı sağlayan halk oyunları kurslarından yararlanmak isteyenler 0232 371 71 85 numaralı telefonu arayarak bilgi alabiliyor.
“KURSLARIMIZA YOĞUN İLGİ VAR”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyenin açtığı kurslara her yaş grubundan vatandaşın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Çocuklarımıza yönelik halk oyunları kurslarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çocuklarımız burada hem öğreniyor hem de eğleniyor. Bu kurslar çocuklarımızın ritim duyguları geliştiriyor. Özgüvenlerinin oluşmasına katkı sağlıyor. Özellikle ailelerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.