İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan, “Ülkemizin geleceği olan gençler, gelecek gençlerle, gençler jandarma ile güvende” ifadelerin yer aldığı broşüründeki bilgileri Sevgili Gençler, Sayın Veliler ve Sayın Öğretmenler başlıklarıyla aktarılan bilgileri siz değerli okuyucularımla paylaşıyorum.

Sevgili Gençler;

Sizlere zarar verebilecek her türlü olaylardan ve şahıslardan uzak durun.

Sizlerin daha güvende olması için Jandarma daima yanınızdadır.

Şüpheli durumları için, 122 Acil Çağrı Merkezi telefon numarasından jandarma, polis, itfaiye, ambulans numaralarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca 156 Jandarma İmdat İhbar Hattı ile jandarma.gov.tr internet adresini kullanabilirsiniz.

Sayın Veliler;

Çocuklarımız milli servetimizdir.

Çocuklarımızın daima destekçisi olalım. Onları yalnızlığa mahkum etmeyelim.

Çocuğunuza kendisini tehlikede hissettiği an bağırmasını, ıssız parklar ve yollardan uzak durması gerektiğini söyleyin.

Çocuğunuzun arkadaşlarını ve ailesini tanıyın.

Sayın Öğretmenler;

Hal ve hareketleri her zamankinden farklı olan öğrencileri izleyip dinleyin, şüpheli durumlarda ailesine bildirin, suç unsuru tespit ederseniz Jandarmayı arayın.

Okul çevresinde şüpheli olarak dolaşan şahıs ve araç bilgilerini Jandarmaya bildirin.

Öğrencilerinize 112 Acil Çağrı Merkezi telefon numarasından jandarma, polis, itfaiye, ambulans numaralarını ulaşabileceklerini, ayrıca 156 Jandarma İmdat İhbar Hattı ile jandarma.gov.tr internet adreslerini ve hangi durumlarda arayabileceklerini öğretin.

Bu vesileyle, başta İçişleri Bakanlığımız ve Jandarma Genel Komutanlığımız başta olmak üzere, başarılı çalışmalarından dolayı Rizelilerin çok sevdiği, Sayın Rize İl Jandarma Komutanımız Albay Hakan Dedebağı tebrik ediyorum.