Bu şehrin kadınının yıllarca sırtında sadece çay taşımadığını ifade eden Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu; “Zorlu hayatın yükünü de sırtlandı. Çünkü Karadeniz’de kadın olmak meşakkatliydi. Kadınlarımız yıllarca hem kadın olmaya hem de kendi olarak var olabilmeye gayret etti. Bizlerde Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği olarak bu şehrin kadınını çok yönlü olarak anlatmayı bir vefa borcu olarak bildik. “Bu Şehrin Kadınları’’ isimli şarkımıza kadınıyla, genci ve yaşlısıyla birlikte bir tanıtım klibi hazırlığı içerisindeyiz.100 Yapım ortaklığı ve Memiş Ali Yazıcı yönetmenliğinde tanıtım klibi çekimlerimiz devam etmektedir. Sanatıyla, iş hayatında var oluşuyla, çaya verdiği emekle,   güzel yüreği ve mücadeleci karakteriyle Karadeniz kadınını ekranlara taşıyacağımız projemizi yakın bir zamanda tüm yerel ve ulusal basınla paylaşacağız. ‘’Bu Şehrin Kadınları’’ projesi süreklilik arz edecek olan bir proje olacaktır. Bu yıl tanıtım klibi ile çıkış yapacağımız projemizin ‘’ bu şehrin kadınları’ ’isminin telif hakkı koruma altına alınıp, Karadeniz’i, kültürel değerlerimizi, kadınımızı çok yönlü ele alıp tanıtmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR PROJE
Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu :’’Derneğimizin 10 yıllık tecrübesi, üyelerinin ve proje ekibinin azimli çalışmaları ile şehrimize değer katacak ve şehrimizi bir adım daha ileriye taşıyacak projelerin öncülüğünü yapacağız’’ dedi. Bu Şehrin Kadınları’’ projesini dernek olarak bizler hayata geçirsek de onu sahiplenecek olan şüphesiz ki halkımız olacaktır. ‘’ diye konuştu.

ŞEHRİN KADINLARI TOPLUMUN AYDINLIK YÜZÜNÜ TEMSİL EDİYOR
Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Proje Koordinatörü Dilek Altun: ‘’Bu Şehrin Kadınları’’ projemiz bir zihniyet dönüşümünün başlangıcını oluşturmaktadır. Toplumda kadın ne kadar bilgiliyse ve ona ne kadar çok hak ve yetki tanınıyorsa o toplum ancak medeniyetin öncüsü olabilir. Bu anlamda ‘’bu şehrin kadınları’’ toplumumuzun aydınlık yüzünü temsil etmektedir. Daha bilgili, eğitimli, kültürlü, çağdaş, güçlü nesiller yetiştirebilmemiz için önce kadınımızı donanımlı ve güçlü hale getirmeliyiz.Bu düşünceden yola çıkarak başlattığımız projemiz sonraki  projelerimizi gerçekleştirmek için atacağımız bir adımı oluşturmaktadır. ‘’ dedi.