Avrupa’nın en yüksek dağlarından biri olan 4 bin 478 rakım yüksekliğindeki Matterhorn Dağı’na tırmanacak ilk Türk kadın dağcı olmak için tırmanışa geçen Semra Aksoy (29), fırtına ve çığ riski yüzünden geri dönmek zorunda kaldı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu ve KDRK Dağcılık Lisanslı Sporcusu, Rizeli kadın dağcı Semra Aksoy, 4 bin 478 rakım yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek dağlarından biri olan Matterhorn Dağı’na tırmanan ilk Türk kadın dağcı olmak için geçtiğimiz hafta tırmanışa geçti. İsviçreli dağcı Bryan Keith ile tırmanan Aksoy, 4 bin 200 metrede artan olumsuz hava koşulları ve yoğun çığ riski dolayısıyla geri dönmek zorunda kaldı.
Aksoy ÇAYKUR sponsorluğunda gerçekleştirdiği denemesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk kadınının başarısını kanıtlamak, gençlerimizin spora yönelmesine dikkat çekmek, milli içeceğimiz konumunda olan Türk çayını ve ÇAYKUR’umuzun flamasını Avrupa’nın zirvesinde dalgalandırmak amacıyla tırmanışa geçtik. Ancak artan çığ riski nedeniyle tırmanışı 4 bin 200 metrede tamamlamak zorunda kaldık" dedi.
Bu yıl 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı kış tırmanışını da gerçekleştirmiş olan Aksoy, "Bu tırmanış için; İsviçre tırmanış ekibinden Bryan Keith, TDF Antrenörü Hasan Altuntaş ve Barış Çetintürk ile Toros Dağları’nda, yapay tırmanış duvarlarında yoğun antrenmanlarla hazırlandık. Ancak Haziran döneminde İsviçre dağlarında oluşan çığ riski nedeniyle dağ sezonu açılmamıştı. Buna rağmen ekipten Bryan Keith ile 4 bin 200 metreye kadar tırmandık. Zirveye 200 metre kala başlayan şiddetli fırtına nedeniyle riske girmeyip geri döndük" diye konuştu.