Rize’nin Kalkandere İlçesi'nde İkizdere'de kenarında odun toplarken kaybolan, Ankara'dan gelen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekipleri ile köylülerin aramalarına rağmen bulunamayan 77 yaşındaki İsmail Yetimoğlu'nun oğlu Yakup Yetimoğlu, dere yatağında iş makinesi ile arama çalışması başlattı.

Olay, 22 Mayıs'ta meydana geldi. Ormanlı Köyü yakınlarında odun toplamak için İkizdere kenarına inen İsmail Yetimoğlu kayboldu. Dere sularına kapılarak kaybolduğu sanılan Yetimoğlu'nu bulabilmek için yapılan çalışmalar sonuç vermedi. Ankara'dan gelen 15 kişilik Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı timi de botla arama yaptı ancak sonuç alınamadı. Köylülerinde seferber olduğu arama çalışmaları sonucu bulunamayan İsmail Yetimoğlu için bu kez oğlu Yakup Yetimoğlu, kiraladığı iş makinesi ile İkizdere'de arama çalışması başlattı.

“GEREKİRSE ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR BABAMI ARAYACAĞIM”

Kendi imkanları ile babasını aramayı sürdüren Yakup Yetimoğlu, “Devlet ilk günlerde bizim yanımızdaydı ama şimdi yalnız kaldık. İş makinesi kiralayıp arama çalışmasına başladık” dedi. İkizdere'de HES baraj kapaklarının uyarı ve ikaz yapılmadan aniden açılması sonucu babasının sulara kapıldığını iddia eden Yetimoğlu, “ HES firmaları şimdi dere yataklarına sesli ikaz sistemleri kurmaya başladı. Benim babam gittikten sonra önlem alsalar ne olacak? Fatura bana kesildi ve babamı kaybettim. Ben de bu faturayı bu olayda sorumluluğu olanlara keseceğim. Gerekirse ömrümün sonuna kadar babamı arayacağım. Devletin de yardımcı olmasını istiyorum. Bu dereleri firmalara veren devlet şimdi gelsin, kayıp babamı bulsun” diye konuştu.