Açıklama şöyle:

"Malumunuz bayram dönemlerinde ilçemizin nüfusu, diğer dönemlere göre bir kaç katına çıkabilmektedir. Bu dönemde çevre temizliğine azami özeni göstereceğinizi biliyoruz; fakat dere yataklarına ya da çevreye atılacak en küçük bir çöpün doğaya vereceği zararların boyutu büyük olurken, bunların doğada çözülmesi yıllarca sürecek bir zamanı gerektirmektedir. Dolayısıyla bu dönemde hem ilçemizde mukim olan hem de tatil için ilçemize gelen vatandaşlarımızın bir daha dikkatini çekmek isteriz.

Diğer taraftan Kurban Bayramı dolayısıyla, kurbanlarınızdan artacak iç organlar gibi hayvansal atıkları çöp konteynerlerine atılmasının yasak olduğunu bildiririz. Toplanan çöplerin çöp ayıklama istasyonlarına ulaştırıldığında hayvansal içerikli çöpler kabul edilmemektedir. Aynı zamanda konteynerlere atılan ve bir süre de olsa açıkta kalan hayvansal atıklar halk sağlığı riski de oluşturmaktadır.

Kurban Bayramı dolayısıyla oluşan hayvansal atıkların toprak altına gömülmesi gerekmektedir. Bu imkanı olmayan vatandaşlarımız için de ilçemizin merkezindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Belediyemizce sürekli bir kamyon bekletilecek olup, oradaki görevlilere hayvansal atıkları teslim edebilirsiniz."

KALKANDERE BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Kalkandere Belediyesi'ndende bu yönde açıklama yapıldı: "Kurban Bayramı dolayısıyla kesilen kurbanların işkembe, iç organı gibi bilumum sakatatları ve atıklarını lütfen çöp konteynırlarına atmayiniz.
Bu tür atıkların mümkünse Kedi,köpek ve yırtıcı hayvanların kurban atıklarına ulasmayacağı derinlikte çukurlar açılıp içine atılması ve üzeri toprakla örtülmesi gerekmektedir.
Kendi ve çevre sağlımız için önem arzeden bu durum için;. 
Vatandaşlarımızın Gerekli duyarlılığı göstermesi rica olunur...
Herkese hayırlı bayramlar dileriz."