Alternatif tıbbın vazgeçilmezleri arasında olan kantaron yağı birçok cilt ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir. Aktarlarda ve şifalı bitki satan çoğu yerlerde kantaron yağı bulunabilmektedir. Kantaronun iki farklı türü bulunmaktadır. Sarı ve kırmızı olarak türlere ayrılan kantaronun halk arasında geçen isimleri de vardır. Kılıçotu, Kanotu ve Binbirdelik otu olarak kullanılır.

Kantaron Yağı Ne İşe Yarar?

Kantaron yağı çok farklı cilt hastalıklarında kullanılabilir. Alternatif tıpta ayrı bir yeri olan kantaron sağlıkta önemli bir yere sahiptir. Kantaron yağı ile alakalı yapılan bir bilimsel araştırmada sağlık üzerinde olumlu ve etkili sonuçlarının ortaya çıkmasıdır.

Kantaron yağının kullanım alanları cilt ve sindirimde kullanılabilir. Fakat her kantaron doğru ürün olmayabilir. Ayrıca bazı kronik hastaların doktor tavsiyesi ile kullanması tercih edilir. Yaşlanmaya karşı etkili,  vücutta oluşan yaralar için kullanılabilir. Cilt lekeleri için tercih edilebilir. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları durumunda da kullanılarak rahatlatma etkisi sunmaktadır.

Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Kantaron yağı bitkisel bir tedavi yöntemidir. Kantaron bir bitki türüdür. Kantaron yağı virüs ve bakteriler ile savaş yaparak vücuda direnç kazandırır. Ciddi bir etkisi olan yağın enfeksiyon ve bakterilere karşıda çok fazla etkisi vardır.

Hücre yenileyici özelliği olan bu yağ, hiç bir madde ile karışım yapılmadan direkt cilde temas ettirilebilir. Hücre yenileme etkisi ile kırışıklıkları giderme etkisi vardır. Yaşlanmaya karşı etkisi vardır. Ayrıca cildin elastikliğini de arttırmaktadır. Sürekli kullanımda cilt bir süre sonra pürüzsüz bir şekil alacaktır. Kantaron yağının bir diğer yardımcı etkisi ise yanık, yara, sivilce izleri ve güneş lekeleri gibi bir çok lekenin de zamanla yok olmasını sağlamaktadır.

Kantaron yağının faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Mesela enfeksiyon hastalıkları olan ayak mantarı, egzama ve pişik gibi vücut hastalıklarına da iyi gelir. Kantaron yağı sindirime de iyi gelir. Şişkinlik, kabızlık, gaz sancısı ve karın ağrılarına da iyi gelmektedir. Yemekten önce bir tatlı kaşığı tüketmek yeterlidir. Kronik rahatsızlığı olanlar ve çocuklar için mutlaka doktor tavsiye alarak kullanmanız gerekir. https://www.misbahce.com.tr/urun/ozonlu-kantaron-yagi-100-ml  adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.