BURDUR'da Vali Hasan Şıldak başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Halk Sağlığı Başkanlığı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gurdoğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanvekili Hatice Ürküt, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören, İl Müftüsü Enver Türkmen, İl Göç İdaresi Müdürü Gülden Kamit, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Metin Özyurt, Çalışma ve İş Kurumu Müdür vekili İsmail Taşçı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Yarar, ŞÖNİM ve Konukevleri Müdürü Filiz Baş, MAKÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Firdevs Savi Çakar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Esnaf Odası Başkanı Nevruz Gökçüoğlu, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Burdur Şube Başkanı Gülcan Elduran katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Hasan Şıldak, ülke genelinde valilerin başkanlığında bu toplantıların yapıldığını söyledi. Vali Şıldak, "Toplantımızda aile içi ve kadına şiddetle mücadele planında çalışan bütün kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapacağız. İl ve ilçelerimizdeki kanun kapsamındaki olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyi bir noktaya götürülmesi için ilimizde ve bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirleri değerlendireceğiz ve son dönemde yaşanan maalesef ülkemizin de gündeminde sıklıkla görmeye başladığımız üzücü olayların, hepimizi derinden sarsan bu sosyal problemin analizini yaparak, benzeri olayların yaşanmasının ortadan kaldırılmasını, azaltılmasını hedefleyeceğimiz bu toplantının verimli geçmesini ve hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasındaki çalışmaları kararlılıkla başlattıklarını vurgulayan Vali Hasan Şıldak, şöyle dedi:

"Devletimizin bütün ilgili birimleri, kurumları konunun hassasiyetinin farkında ve gerek merkezi yönetim gerekse taşra birimlerimiz, illerde, ilçelerdeki bütün kuruluşlarımız konunun üzerinde titizlikle duruyor. Maalesef bu olayların yaşanmasının tamamen ortadan kaldırılması topyekun bir dayanışmayı ve seferberliği gerektiriyor. Toplum olarak aslında her bireyin sorumlulukları var. Her kurum kuruluşun sivil kuruluşlar dahil bu konuda yapacağı katkılar var. İnşallah bugün biz bu değerlendirmeleri yapıp, ilimizde az sayıda görülen bu vaka sayısını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Yani metropol şehirlere, diğer bazı yerleşim yerlerine baktığımızda Burdur bu anlamda sayıların az sayıda cereyan ettiği, gerçekleştiği bir ilimiz. Bu da tabii ilimiz açısından memnuniyet vericidir. Amacımız aramızdaki burada bulunan kurum kuruluşlar olarak bütün koordinasyonu en iyi şekilde ortaya koyup, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü bu çalışma alanında adli süreç dahil başsavcımızla birlikte bütün sürecin planlamasındaki varsa eksikleri, yavaşlama süreçlerini gözden geçirip, en mükemmel sistemi oluşturmayı hedefliyoruz."

Vali Şıldak'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.