Kars’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın 2’ncisi Vali Günay Özdemir Başkanlığı’nda yapıldı.
Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Kars Belediye Başkan Vekili Hülya Çağraşan, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ve yatırımcı daire amirleri katıldı.
Koordinasyon Kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Günay Özdemir, “2016 yılı ikinci dönem toplantımızı bugün yapıyoruz. Koordinasyon kurulu birinci dönem toplantımızda henüz daha bütçe kabul edilmediği için çok fazla bir programımız yoktu. Ama bütçenin yürürlüğe girmesiyle programımız da netleşmeye başladı. Ve toplam proje bedelimiz bir milyar 922 milyon 814 iken bu yıl gelen şuana kadar yıllık ödenek 162 milyon 795 bin TL. henüz daha bir çok kurumumuzun ödeneği gelmedi. Bunlar hızlı bir şekilde gelen ödeneklerimiz onun için bu sene belki biraz yatırımlarda gecikme olabilir. Hiç olmazsa biz programlarımızı, projelerimizi bitirelim ve bir çok kurumumuzda projelerini hazırladı. Programların hazırladı. Gelen paralara göre de hemen ihalelere çıkmaya başladı. Hatta bazı kurumlarımız geçen yıldan devam eden işleri olduğu için şuanda işleri de başlattılar” dedi.
Vali Günay Özdemir’in konuşmasının ardından Koordinasyon Kurulu Toplantısı başladı. Toplantıda yatırımcı daire ve kurum amirleri kurumlarıyla ilgili yatırımlar hakkında bilgiler verdiler. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların yetkililerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunumun ardından sona erdi.