Kars’ta PTT Şubesi’ne verilen 40 adet 100 TL.’lik banknotların sahte olduğu ortaya çıktı.
Bir kişi tarafından Kars PTT Şubesine 40 Adet 100 TL’lik banknot verildi. Verilen banknotların piyasa değeri 3 bin 900 TL olan 39 adetinin sahte olduğunu anlayan görevliler, durumu polise bildirdi.
PTT Şubesi’ne gelen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, olayla ilgili şüpheli F.A.’yı sahte paralarla birlikte yakaladı.
Gözaltına alınan F.A.’nın verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen KOM ekipleri, derinleştirerek yürütüğü soruşturma kapsamında sahte para ile ilgilerinin olduğu değerlendirilen M.B., Ş.B. ve E.B. isimli şahıslar yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınanlaran E.B. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklandı.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Mağduriyet yaşamış vatandaşlarımızın Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir” ifadelerine yer veridi.
Açıklamada, “Vatandaşlarımızın ve özellikle esnaflarımızın olası Sahte Para konularına karşı daha duyarlı olmaları ve kendilerine gelen her türlü bilgiyi günün her saati gecikmeden İl Emniyet Müdürlüğümüze bildirmeleri yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçmesi açısından son derece önemlidir” denildi.