Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Elazığ İl Müdürlüğü ekibi tarafından hastanede düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı.
AFAD Elazığ İl Müdürlüğü ve Medical Park Elazığ Hastanesi iş güvenliği ekibi ile beraber hastanede deprem tatbikatı düzenlendi. Elazığ’ın birinci bölge deprem kuşağında bulunması nedeniyle herhangi bir deprem anında hastalara ve hastane çalışanlara neler yapacakları konusunda AFAD tarafından ilk önce konferans salonunda bilgilendirme semineri verildi. Seminerin ardından AFAD ekibi ve Medical Park Hastanesi iş güvenliği ekibinin iş birliğiyle tatbikata geçildi. Senaryo gereği meydana gelen depremde hastalar ve hastane personeli tahliye edildi. Hastane içerisinde yaralananlar ise yukarıdan sedye ile iple aşağı indirildi. Dışarıdaki bazı yaralılara da sağlık görevlileri müdahale ederek tatbikatı tamamladı.
AFAD Elazığ İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Hikmet Aba, "Medicalpark hastanemizin bizden talepte bulunması sonucu 13 kişilik arama kurtarma ekibimizle birlikte ilk önce burada personel ve hastalarımızı bilgilendirmek amacıyla bir seminer düzenledik. Seminerimizin sonucunda da hastanede çalışan personelin katılımıyla da bir tahliye tatbikatı yaptık. Tahliye tatbikat neticesinde başarılı bir şekilde ara kat çökmesi neticesinde meydana gelen olaydan dolayı sıkışan bir hastamızın sedyeyle üst kattan iplerle gendirme tekniğiyle aşağıya indirdik. Burada da 112 ambulans ekiplerine teslim ettik. Başarılı bir şekilde tatbikatımızı gerçekleştirdik" dedi.
Medical Park Elazığ Hastanesi İş Güvenlik Uzmanı Semih Aykurt ise, "Hastanemiz 2015 hastane AFAD planı kapsamında deprem tatbikatını AFAD Müdürlüğü iş birliğiyle bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Elazığ’ın deprem bölgesinde olması aynı zamanda hastane çalışanları olarak deprem anında sağlık hizmetini kesintisiz devam ettirmek sorumluluğundan dolayı bu tatbikata büyük önem veriyorduk. Bununla birlikte Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Elazığ İl Müdürlüğü tarafından önce eğitim desteği arkasından da uygulamalı bir tatbikat gerçekleştirdik" diye konuştu.