Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu alt yapı yatırımları tamamlanan ana arterlere sıcak asfalt çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, tüm gayelerinin hemşehrilerimizi rahat ettirmek ve Bünyan’a hak ettiği hizmeti vermek olduğunu kaydetti.
Yapılan yatırım ve projeleri sürekli sahada yerinde inceleyen Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ilçe tarihinin en kapsamlı alt yapı ve asfaltlama çalışmalarında sona yaklaşıldığını bildirdi. Bünyan’da yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Şinasi Gülcüoğlu;” Bünyan’a bu zamana kadar 30 kilometre çelik hat, 178 kilometreye yakın polieliten hat yatırımı yapıldı ve bu yatırımlar için şimdiye kadar yaklaşık 14,8 milyon TL harcandı. İnşallah Kasım ayı içerisinde yapacağımız gaz verme töreni ile Bünyan’ımızı doğalgazın konforu ve ekonomisiyle buluşturacağız. Bünyan’da kanserli asbest boruların değişeceği, yeni arıtma sistemleri ve su depolarının yapılacağı ayrıca Büyük Tuzhisar ve Sultanhanı mahallelerini yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntısından kurtaracak olan Bünyan içme suyu projesinde yapımı tamamlanan yeni hatta su verildi. İlçe merkezinde yaklaşık 12 bin metre asbestli içme suyu hattı devre dışı kalacak. 41 bin 500 metre uzunluğunda olacak hatta şuana kadar 10.620 metre farklı ebat ve çeşitlerde boru çekildi. Proje kapsamında atık su kanalları yenilenerek yağmur tahliye hatları yapıldı. Elektrik tellerinin oluşturduğu tehlikeyi ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak amacıyla yapılan çalışma kapsamında, ana arterlerdeki elektrik kabloları yeraltına alındı. 2016 yılında 40 bin metre havai hat yer altına alındı. Geçen yıl yapılan çalışmalar ile toplamda ise 60 bin metrenin üzerinde bir enerji nakil hattı yer altına alındı” dedi.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu her alanda olduğu gibi Kayseri Büyükşehir Belediyesinin desteklerini yanarlında hissettiklerini ifade ederek;” Kayseri Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz koordineli çalışmayla ana arterlerimizde sıcak asfalt çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Sıcak asfalt çalışmalarımız İnşallah sezon kapanana kadar devam edecek. Daha önce Bünyan Belediyesi olarak TOKİ, Sağlık ve Sümer mahallerimizde yürüttüğümüz asfaltlama çalışmalarını Büyükşehir Belediyemizle birlikte, Yenice, Camicedid mahalleleriyle Salı pazarı mevkii ve çarşı merkezine kadar genişlettik. Ekiplerimiz yaya kaldırımı ve çevre düzenlemelerine devam ediyor. Tüm gayemiz hemşehrilerimizi rahat ettirmek hak ettikleri hizmeti almalarını sağlamak. Kendilerine bu yoğun hizmet sürecinde gösterdikleri sabır ve duaları için teşekkür ediyorum. Destekleri ve yatırımları için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’e şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyor” diye konuştu.
Yapılan çalışmaları yakında takip eden esnaf ve vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirerek Bünyan’da değişim ve dönüşümü görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.