Kayseri Valiliği, Valilik makamı veya farklı görevlerdeki kişilerin adını kullanarak para talep edenlere karşı vatandaşları uyardı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kötü niyetli bazı kişilerin Valilik makamı ve personelinin adını kullanarak kişi ve kuruluşlardan para talebinde bulunulduğu yönünde duyumlar alındığı belirtildi.
Basın yayın kuruluşları ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla uyarılar yapılmasına rağmen Kayseri’de de ortaya çıkan üzücü durum karşısında vatandaşların bir kez daha uyarılmasının doğru olacağının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Son günlerde ilimiz genelinde kendisini Vali, milletvekili, müdür veya farklı görevlerdeki kamu personeli olarak tanıtan kişiler tarafından çeşitli sebepler ile vatandaşlarımızdan para talep edilerek verdikleri banka hesap numaralarına para yatırmaları ve bu yolla vatandaşlarımızın dolandırılmak istendiği anlaşılmıştır. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve uyanık olmaları ve hiçbir şekilde para vermemeleri ve bildirilen hesaplara para aktarmamaları, bu tür olaylarla karşılaşan vatandaşların Emniyet Müdürlüğü (155) ve Jandarma Komutanlığı’nı (156) arayarak bilgi vermesi gerekmektedir. Hiçbir devlet kurumu veya görevlisi tarafından vatandaşlarımızdan bu gibi taleplerde bulunulması söz konusu değildir.’’