Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yol açılması, asfalt çalışması ve park yapımı gibi hizmetlerde belediye araçlarının yetersiz kaldığını bu nedenle daha seri, etkin ve kısa sürede hizmet sunabilmek için kamyon aracı kiralayacaklarını söyledi.
2016 yılı içerisinde Melikgazi Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yol ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere araçlar kiralanacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, kamyon kiralanması İŞİ hizmet alımının 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceğini kaydetti.
Melikgazi Belediyesi araç parkında yer alan iş makinesi ile kamyonların gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetler için yetersiz kaldığını bu nedenle araç kiralanacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“2016 yılı planlamasında 15 yol çalışması var ki bunlardan iki tanesi Kayseri’nin 100 yıl sonrasına dahi hitap edecek yollardır. Bunlar Abdulhamid Han Bulvarı ile Taha Carım Bulvarıdır. Bunun yanında 23 yol onarımı, 350 bin ton asfalt kullanımı, 15 park yapımı, kentsel dönüşümde moloz taşınması gibi çalışmalarda belediyeye ait araçlar yetersiz kalmaktadır. Ancak 2016 planlamasında öngörülen yatırım ve hizmetlerin yerine getirilmesi için araç kiralanması gerekmektedir. Bu nedenle Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün yol ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere 180 gün süreli 5 adet dört dingilli hardoks damperli kamyon kiralanmasına karar verilmiş ve bunun için ihale açılmıştır.”