Yahyalı Belediyesi Meclis Salonunda yapılan meclis toplantısında, ikisi ek olmak üzere 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Ağcaşar, Çamlıca, Çavdaruşağı, Çubuklu, Dikme, İlyaslı, Karaköy, Kapuzbaşı, Kirazlı, Kocahacılı, Kopçu, Mustafabeyli, Taşhan ve Yerköy mahallelerinde bulunan muhtarlık binalarının Belediye Hizmet Evi olarak kullanılmaya başlanması görüşüldü.
Muhtarlık binalarının Belediye Hizmet Evi’ne dönüştürülmesi konusunda meclis üyelerine bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, eskiden köy tüzel kişiliğine sahip olan mahallelerin bir takım gelirleri olduğunu ama mahalle statüsüne geçince bu gelirlerinin ortadan kalktığını bu nedenle, muhtarların bina giderlerini karşılamakta zorluk çektiğini belirtti. Başkan Öztürk “Muhtarlarımız, hizmet binalarının giderlerini karşılamakta zorluk çekiyorlardı. Bizde muhtarlarımıza yardımcı olmak için çalışıyorduk. Kanunun bize sağladığı hakkı kullanarak, alacağımız kararla muhtarlık binalarını Belediye Hizmet Evi olarak tanzim edeceğiz. Binaların elektrik, su, telefon, yakıt ve internet gibi giderlerini belediyemiz tarafından karşılanacak. Bizde bu binaları aktif şekilde kullanacağız.” dedi.
Ayrıca meclis üyelerinin teklifi ile geçtiğimiz aylarda vefat eden Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi ve Yahyalı Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Keçibaş’ ın adının bir cadde veya sokağa verilmesi için meclis gündemine alınarak görüşüldü. Konu incelenmesi için imar komisyonuna havale edildi.