Her iyilik, güzellik, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, yararlılık, hizmet, gelişme, kalkınma, iyileşme, refaha ulaşma, olumluluk; insanın gelişimi ile başlar. Karnının gelişmesinden söz etmiyorum. İnsanın beyninin, aklının, zekâsının, bilgisinin, onurunun, iyiliğinin, hizmetinin, olumluluğunun gelişip, artması, çoğalması ile başlar. Bireyler, aileler, toplumlar ne kadar gelişmiş ise; o ölçüde değerli, gelişmiş, kalkınmış, insanlıklı, insancıl, insaniyetli, medeni insan olur. Hem maddi, manevi, dini, ilmi, bilimsel, doğru bilgilerle, yararlı bilgilerle, samimiyetle gelişmeli. Doğru bilgileri benimsemeli. İçselleştirmeli. Özümsemeli. Kalbe, beyne, hücreye, genlere, DNA’YA etki ettirmeli. Allah’ın ve varlıkların hoşuna gidecek, örnek insan olmalı.

Ülkemizin gençlerinin gün geçtikçe beyni, aklı, zekâsını, merakı, meziyetleri artmaktadır. Buna çok seviniyorum. Lise, üniversite okuyan gençler; Teknofest yarışmalarına icatları, keşifleri ile katılmaktadır. Dünyada bizimle beraber sadece bir tane başka bir ülke vardır. Akılla, bilgiyle, zekâyla gelişen gençlerimiz sayesinde, ülkemiz gelişmekte, refaha ulaşmaktadır. Milletini, memleketini korumak için canını feda etmektedir. Çok güzel örnek oluşturmaktadırlar. Milletimize, devletimize, vatanımıza, müminlere, insanlığa hizmet eden, aziz insanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah cc. Razı olsun, diye dua ediyorum.

Vatan evlatlarımız okuyor. Elhamdülillah, gelişiyor. 18 milyon ilkokul, ortaokul, lise öğrencimiz var. Üniversite öğrencisi sayımız 8,5 milyona ulaştı. Öğretmenlerimizin sayısı; 1 milyon 137 bin oldu. 2021 yılında 20 bin öğretmen kadroya alındı. Hemen arkasından 15 bin öğretmen daha alınacak. 207 üniversitemiz, 200 bin kadar öğretim görevlimiz, üyesi bulunmaktadır. Ülke nüfusumuz 84 milyondur. Kalkınma hızımız küresel etkilerle bazen azalsa da, son 20 yıl içinde hep dünyanın en çok kalkınan ikinci ülkesi olmaktayız. Ama bu yeterli değildir. Çünkü 200 yıl yatmanın, gelişmemenin, duraklamanın, gerilemenin açığını doldurmamız gerekmektedir.

Eğitimde, öğretimde, ulaşımda, sağlıkta, teknolojide, askeri savunma alanında, iletişimde, bilişimde, kentleşmede büyük gelişmeler içindeyiz. Okullaşma oranımız %100’e ulaştı. Her türlü insanımız artık okula gidiyor. Devlet yardım ediyor. Ücretsiz eğitim- öğretim görüyor.

Ülke olarak mutlak, muhakkak kalkınmalıyız. Kalkınma yetmez, savunma, işbirliği birlikleri oluşturmalıyız. Dostlarımız olmalı. Düşmanlarımız çok fazladır. 65 ülke, ülkemize açıktan düşmanlık etmektedir. Terör örgütleri ile ülkemizi zayıflatıp, yıkmayı amaçlamış, hedeflemişlerdir.

Bir doğa belgeseli izledim. Şöyle ki: 15 tane kadar sırtlan, bir dışı aslana saldırıyorlar. Aslan parçalanmak üzeredir! Hemen yardıma, 5- 6 tane aslan arkadaşı yetişiyor. Sırtlanlara saldırarak, uzaklaştırıyor. Demek ki, aslanda olsan, kaplanda olsan; dostların, seni savunacak, koruyacak dostların olmalı. Birlik beraberlik içinde güçlü olmalı. Sırtlanlara yem olmamalı!

Dünyanın başına Amerika, Avrupa, batıl Batılılar bela olmuştur! Sadece Amerika kurulduğu yıldan beri, ülke yaşı kadar, başka ülkelere saldırmış! İşgal etmiş. Dehşet saçmış. Adi vahşilik yapmıştır!  Vietnam’da 4 milyon, Kore’de 3 milyon, Kamboçya’da 1 milyon, Laos’ta 1 milyon, Irak’ta 1,5 milyon insan katletmiş! Şimdilerde hem işgal hem de teröristleri desteklemekte, her türlü yardımı yapmaktadır. Kendi yaşadığı kıtada 15 milyon Kızılderili’yi katletmiş. Soykırım yapmıştır.

Birleşmiş Millet denilen milletlerarası kuruluşun beş daimi üyesi var. Dünya için kararları bu 5 daimi üye almaktadır. Bir ülke hayır derse, karar alınamamaktadır. BM daimi üye ülkeler; ABD, RUSYA, ÇİN, İNGİLTERE, FRANSA’DIR. Zaten dünyanın baş belaları da bu emperyalist, sömürgeci, adi yönetimli dehşet saçan vahşi ülkeler, bunlardır. Bu ülkeler, dünyanın en kalabalık nüfuslarına, en güçlü silahlara sahiptir. Sadece birinin elindeki silahlar, dünya üzerindeki canlıları yok edebilecek kadar güçlü ve tehlikelidir.

Şu ülkelerin “nükleer silahları” bulunmaktadır: Hindistan 150 nükleer başlık, Pakistan 160, İsrail 90, Fransa 90, İngiltere 215, ABD 5,800, Kuzey Kore 40, Çin 320, Rusya 6,375 tane nükleer başlık bulundurmaktadır. Toplam: 3,400 tane nükleer silah, bomba bulunmaktadır. ( Kaynak: Sıprı)

Aktif Savaş Balığı da şu ülkeler, şu sayılarda bulundurmaktadır: ABD;  1,750 tane, Rusya 1,570 tane, İngiltere 120 tane, Fransa 280 tane “aktif savaş başlığı” bulundurmaktadır. Toplam olarak; 3,720 tane aktif savaş başlığı bulunmaktadır. ( Kaynak: Sıprı)

Ülkemizde barışı korumak, kendimizi korumak, caydırıcı güç olmak için her türlü silaha, birlik ve beraberliğe, korkusuz, yılmaz, korkmaz vatanseverlere, şehit olabilecek orduya sahip olmalıyız. Şu anda dünyanın en kahraman, vatansever, korkmaz, kahraman, savaşçı, en güzel ve iyi eğitimli ordusuna sahibiz. Bize olan saldırılara karşı 50 yıldır savaşıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki, yerli, milli silahlarımızı yapıyoruz. Kendi yerli, milli silahımız yapmada %80’lere ulaşmak üzereyiz. Ama bu yetmez! Dostlarımızın olması gerekir. Birliğimizin, paktımızın olması gerekir. Bizim için savaşan dost ülkelerimizin olması gerekir. Biz başkaları için savaşıyoruz. Zalimler her alanda birlik kuruluşları kurmaktadır. Bizde kurmalıyız. Türk Birliği, Müslüman Birliği, Mazlumlar Birlikleri oluşturmalıyız.

İçinde olduğumuz, müttefik, ittifak ettiğimiz uluslararası kuruluşlara ortak ülkeler bile düşmanlığımız yapıyor. Bunların başında NATO ve Batılı ülkelerin içinde olduğumuz birlikleri, örgütleri bulunmaktadır. ABD etrafımız çevirmektedir! Başta PKK olmak üzere bize düşman terör örgütlerine ve siyasi partilere tüm desteği vermektedir. Avrupa ülkeleri, Rusya da bu hain, düşmanlık yapan konumdadır. Amerika, PKK terör örgütüne her türlü desteği vermektedir. Sadece Suriye’de olan PKK- YPG terör örgütüne 40 bin TIR’dan fazla silah ve mühimmat verdi. 2021 yılının ilk yarısında 890 TIR daha silah ve mühimmat verdi. Dün de 47 araçlık silah ve mühimmat verdi. Hem silah veriyor, para veriyor, askeri eğitim yaptırıyor. Türkiye, PKK terör örgütüne hava saldırısı yapmasın diye de hava sahasını Türkiye’ye kapatıyor. Türkiye’ye karşı PKK terör örgütü olarak katliamlar yapmış! 15 asker, polis, güvenlik korucusu ve halkımız katletmiş, katletmeyi sürdürmektedir. Ayrıca Amerika çevremizi çevirmektedir. Yunanistan’da bize karşı üstler, askeri birlikler kurmaktadır. Kayboldu1

Adım, adım Rusya’da ülkemizi çevirmektedir. Rusya, Libya ve Azerbaycan- Karabağ’da kaybettiği saygınlığını etrafımızı çevirerek, kapatmayı gerçekleştirmektedir. Libya ve Azerbaycan’ı işgalden kurtarmaya destek verdik. Her türlü desteği verdik. Tüm batılılar ve Kuzeyliler, desteğimiz ile ortadan kayboldu!

Rusya, Ukrayna, Moldavya’daki Rus ayrılıkçılara he türlü desteği verip, çatışma çıkarmakta, kendi de olaya dâhil olmaktadır. 2014 yılında Kırım’ı Ukrayna’dan askeri saldırılarla aldı. Gürcistan’ın Abhazya bölgesini işgal etti. Ermenistan’da asker bulundurmaktadır. Ermenistan sınırlarını korumaktadır. Suriye iç savaştadır. 72 ülke desteği ile işgaldedir. Rusya, Suriye cunta hükumetinin isteği ile Rusya’yı çağırmış. Kendi halkını kırdırmaktadır, bombalatmaktadır. Bombalanan halk da ülkemize gelmektedir. Bizimde sosyal yapımız, ekonomimizi, güvenliğimiz bozmaktadırlar. Ülkemizde ekonomik, sosyal krizler, %300 kira artışları, gıdada pahalanma olmaktadır. Rusya, ülkemizin çevresinde 70 bin Rus askeri bulundurmaktadır. Ayının ne yapacağı belli olmaz. Bunlar emperyalist işgalci vahşi ülkelerdir. Özellikle ülkemiz ve Müslümanlar uyanık olmalı. Dikkatli olmalı. Tüm tedbir ve önlemleri almalı. 65 ülke, ülkemize düşmanlık yaptığını yazmıştım.

Bizim güzel, iyi, değerli, şehit ülkemiz Türkiye; Kuzey yarım kürededir. 36- 42 derece kuzey paralelleri ile 26- 46 derece doğu meridyenleri arasındadır. Ülkemizin sınırlarının toplam uzunluğu 8,333 km.’dir. Kara sınırlarımızın uzunluğu 2,875 km.’dir. Ülkemizde 7 coğrafi iklim bölgemiz bulunmaktadır. Irmaklarımız çoktur. Göllerimiz, barajlarımız çoktur. Türkiye’mizin üç tarafı 4 denizle çevrilmiştir.

Bulgaristan sınırımız 369 km. Yunanistan sınırımız 203 km. Gürcistan hududumuz 276 km. Ermenistan sınırımız 325 km. Nahcivan sınırımız 18 km. İran sınırımız 529 km. ırak sınırımız 378 km. Suriye sınırımız 910 km. toplam kara sınırımız; 2,875 km.’dir. Kara sınırlarımız beton duvarlarla, ışıklandırma, radarlarla, askerlerle, kameralarla, uçaklarla korumaya çalışıyoruz. Ülkemiz kalkınıp, geliştikçe girişler arttı. Girenler bizde kalmaya başladı. Avrupa’ya gidenler daha gitmek istememektedir.

Türkiye’miz yüzölçümü 783,563 km2’dir. Bu yüzölçümün ancak 23 milyon hektarını ekiyoruz. Yanı üçte birini ekebiliyoruz. Diğer kesimler tarıma, ziraat elverişli değildir. Nüfusumuz 2021 yılı itibariyle 84 milyondur. 972 İlçemiz, 37,366 köy ve beldemiz bulunmaktadır.

Karadeniz deniz sınırımız 1695 km. Gürcistan sınırı ile İstanbul Boğazı arası 1518 km. Akdeniz deniz sınırımız 1577 km. Ege deniz sınırlarımız 2805 km. Marmara Denizi ve Boğazlarının sınır uzunluğu 1189 km. Tüm adalarımızın sınırı 1067 kilometredir.

Ülkemiz Türkiye çok güzel bir ülkedir. Çok iyi, şehitler yurdu bir vatandır. Mutlu yaşadığımız bir yurttur. Kendi nüfusumuz zaten çok hızlı artmaktadır. 2002 yılında 65 milyon olan ülke nüfusumuz, 2021 yılında 84 milyona ulaştı. Buna sığınmacılar dâhil değildir. Çok az sayıda sığınmacılara vatandaşlık hakkı verilmiştir. Ülkemiz 19 yılda 17 milyon nüfus olarak arttı. 2002 yılında 20 milyon insanımız çalışırken, 2021 yılında 32 milyon oldu. 2002 yılında nüfusun %21’i çalışıyordu. 2002 de %31’i çalışmaktadır. 2021 de nüfusun %39’u çalışmaktadır. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız çalışmamaktadır. Bu çalışmaya mülteciler dâhil değildir. Çünkü onlar kaçak, kayıtsız çalışmaktadır. Kadın ve erkek, herkes çalışmalıdır. Çalışmadan ekmek yememeli. Beleşçi, haybeci, tembel, üretmeyen olmamalı. Türkiye de işsizlik oranımız henüz %12’dir. Gençlerimiz, okumuş gençlerimiz iş bulamamaktadır. Bir iş yapacak desteğe de sahip değillerdir.

Ülkemizde işsiz sayısı resmi sayı olarak 3 milyon 900 bin kişidir. Her yıl üniversitelerimizden, 207 üniversitemizden 900 bin öğrenci mezun olmaktadır. Bunların 600 bin kişisi aktif iş yapıyor. İş beğenmeyen insanlarımız da çoktur. Daha çok beyaz yakalı, kravatlı, masa başında çalışmak istiyorlar. Ücrette beğenmiyorlar.

Ülkemizde 2002 yılında toplam milli gelir 241 milyar dolardı. 2021 yılında 765 milyar dolardır. 2002 yılında milli gelir kişi başına düşen 3,688 dolardı. Şimdi ise 9150 dolardır. 2001 yılında kişi başı milli gelirimiz 1800 dolardı. 2002 yılında merkez bankamızda 27,1 milyar dolar vardı. 2021 de 118 milyar dolar vardır. IMF’ye olan borçlarımız ödedik ama ülke ve millet olarak borcumuz artmaktadır. Yap- işlet- devret ile de millet olarak borçluyuz. 2002 yılında toplam ihracatımız 36 milyar dolardı. Tüm küresel ve yerel olumsuzluklara rağmen şimdi 208 milyar dolardır. Dış borcumuz anımsadığım akdarı ile bu hükumet döneminde %31’e düşmüştü. Şimdi milli gelire oranla 562’ye yükseldi. Bu borçlanma batı ülkelerinde %400’e ulaşmış ama biz başkaları kötü durumdadır diye biz iyi durumda olamayız. Biz kendi sayılarımızla ilgilenmeliyiz. Hollanda da borç oranı %477, İngiltere %311, Fransa %189, Amerika % 98, Almanya % 145 düzeyindedir.

Bir millet olarak; ülkemiz, devletimiz, vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız, ülke bütünlüğümüz, millet huzuru, mutluluğu, rahatlığı, kolaylığı, varlığı için var gücümüzle tüm samimiyetimizle çalışmalıyız. Asla zarar- ziyan vermemeliyiz. Bu vatan şehit bir vatandır. Toprağında milyonlarca atalarımızın şehit kanı vardır. Milyonlarca insan bu aziz vatan için gazi olmuş, yaralanmış, çoğu da sakat- engelli olmuştur. Vatan, devlet kutsaldır. Bizim olmazsa olmaz, değerimizdir. Zerre kadar zarar vermemeliyiz. Kul hakkına girmemeliyiz. Geçmişlerimiz rahatsız etmemeliyiz. Geleceğimizi yok etmemeliyiz.