Âlemlerin Rabbi, halikı olan, Yüce Allah’ımızın hak yolundan, peygamberimizin hakiki yolundan ayrılanlar; sapıtır, sapkın olur, sapar, yalana ve yanlışa düşer! Böyle olanlar, Yüce Allah’ın gazabına yanı kızgınlığına, öfkesine uğrar! Bu kişiler, sapıttığı için yanı doğru yoldan ayrıldığı, hak olan İslam inancını yitirdiği için sapkıya uğramış olur! Bu kişilerin yolundan gitmemeyi, bizler; Fatiha Suresi’nde her gün namazlarımızda defalarca söylüyoruz. Ama ne dediğimizi bilmediğimizden, hem dosdoğru yoldan yürüyeceğimize, Allah’a yöneleceğimize, gazaba uğrayanların ve sapkınların yolundan gitmeyeceğimize söz veriyoruz. Hem de sapık sapkın zalimleri kendimize; önder, lider, mürşit, kılavuz, rehber yapıyoruz.

Bizler, önce Esma’ül Hüsna’yı detaylı öğrenmemiz gerekir. İhlas Suresini açılımı ile öğrenmemiz gerekir. Fatiha Suresini açılımı ile öğrenmemiz gerekir. Kur’ân, sünnet, hadis öğrenmemiz gerekir. Aklımızı İslam dini ile bilim ile işletmemiz gerekir.

Müslüman öncelikle ve bilinçli şekilde; Rab olan Yüce Allah’a, farz olan ibadetlerini aynen peygamberimizin yaptığı şekilde samimiyetle, bilgiyle yapmalıdır. Ben yaptım, oldu, diyerek saçma sapan davranmamalı.

Müslüman, insanlara, hayvanlara, varlıklara; iyilik, hizmet, yardım yapmalı. Mazlumun, kimsesizin, güçsüzün, hastanın, yardım isteyenin; yanında olmalı. Fakir, yoksul olanın yanında olmalı. İnsanlara; affedici, bağışlayıcı, hoşgörülü, adil, merhametli, şefkatli, müşfik davranmalı. İhlas ve samimiyetle; iş, görev yapmalı. Özenerek, kaliteli, verimli işler yapmalı. Hayâlını gerçekleştirmek için çalışmalı. Planlı programlı projeli çalışmalar yapmalı. İffetli, ahlaklı, etik, moralist davranmalı. Asla hiçbir varlığa; zalimlik, haksızlık, zulüm yapmamalı. Kul hakkına özenerek dikkat ederek, saygılı olmalı. İnsaf, vicdan işletmeli.

Mümin olmalı. Kesinlikle zalim olmamalı. Fedakâr, cefakâr olmalı. İslam dinine sadakatle bağlı olmalı. Adaletle, dosdoğru davranmalı.

İslam dininde; sabırlı olmak, adaletli olmak, iyilik edici olmak, Hakk’a ibadet etmek, esas olan asıldır. Sabırlı olmayanlar, sabretmeyenler; çok dert, bela, musibet çekerler! Akıllı olmalı. Sabırlı olmalı. Sabırla ilgili çok ayet vardır. Lütfen! İnternete bakınız.

İslam dinini binlerce ilahi yargı değerleri vardır. Bu değerleri öğrenip, yaşam tarzı yapmalı. Elin gâvurunun sapkın, bozuk, batıl, küfür olan adet ve geleneklerine uymamalı.

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Doğruluk insanı iyiliğe, iyilik de cennete götürür. Kişi, devamlı doğru söyler ve doğruluktan ayrılmazsa, Allah cc. Katında sıddık- doğru olarak tescillenir.”

Peygamberimiz sas. Buyuruyor: “ Allah’a inandım de, sonrada dosdoğru ol.”

Allah cc. Nisa suresi 69. Ayette buyuruyor: “ Kim, Allah’a ve peygambere itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği; peygamberlerle, Sıddıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle birliktedirler. Bunlar ne güzel arkadaştırlar.”

Nisa Suresi 80. Ayet: “Kim peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse ( bilsin ki) biz, seni onlara bekçi göndermedik.”

Nahl Suresi 44. Ayet: “ ( O peygamberleri ) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onlarında (üzerinde) düşünmeleri için sana, Kur’ân’ı indirdik.”

Necm Suresi 3- 4. Ayet: “ Peygamberimiz için Allah cc. Buyuruyor: “ O, nefis arzusu- isteği ile konuşmaz. ( Size okuduğu) Kur’ân ancak kendisine bildirilen bir vahiydir.”

Nur Suresi 31. Ayete ve Ahzap Suresi 59. Ayeti lütfen dikkatle, özenerek bakıp, okuyunuz. Kur’an bir bütündür. Bütününe inanmak ve yaşamak farzdır.

Lütfen! Araf Suresi 96. Ayete dikkatle, özenerek bakıp, anlamaya, algılamaya çalışınız.

Kur’ân’ın bir ayetini inkâr etmek, önemsememek, ilkel bulmak; tümünü inkâr etmektir. Böyle bir Müslümanlık olmaz.

Kâfirlere asla, katiyen, kesinlikle inanmayınız. Kâfirler, kendilerinin batıl, küfür, sapkınlık içinde bulunduklarını biliyor. Halkı bu batılda tutmak için, İslam dinini karalamaktadırlar. Tüm küfür ehli, İslam dinini pek çok haberleşme, iletişim, bilişim, edebiyat, kültür araçları ile kötüleyerek, halkları kendi sapkın inanışlarında tutmaya çalışmaktadır. Yalancıdırlar, iftiracıdırlar. Hak ve hakikati gizleyicidirler. Bunun içinde kâfirdirler.

Lütfen! Sizlerde, Tevbe Suresi 23. Ayet, İsra Suresi 9. Ayet, Hud Suresi 113. Ayete bakıp, benimseyerek; anlayarak, kavrayarak, içselleştirip, özümseyiniz.

İslam dininde, Kur’an’da en önemli öğe- unsur; âlemlerin hiç yoktan yaratıcısı olan Yüce Allah’tır. Müslümanlar, Allah’ı, Kur’ân’dan öğrenir, tanımlar. Esma’ül Hüsna ile tanır, anlar, kabul eder. Kur’an’ın merkezinde Celal- ulu- yüce, en büyük olan Allah cc. Vardır. Allah cc. Vahyinde; Kelime-i Tevhit ve Kelime-i Şehadeti önde tutar. Kendini halik- yaratıcı olarak tanıtır. Kendine ibadet edilmesini emreder. Allah cc. Yarattığı varlıklara; doğru, dürüst, adaletle, merhametle, sevgi, saygı ile davranılmasını emretmektedir. Kur’ân’ı, peygamberimizi örnek alarak yaşanılmasını emretmektedir. Dengeli, ölçülü, akıllı, zeki, öngörülü, sağduyulu, mantıklı, makul olunması emredilmektedir. Bilgi ile hareket edilmesi söylenmektedir. İstişare edilmesi, danışılması, bilmediklerimizin öğrenilmesi istenmektedir. Sabırla, kalıcı hareket edilmesi emredilmektedir. Allah’a kulluk- ibadet edilmesi, yarattıklarına; iyilik, hizmet, yardım edilmesi emredilmektedir.

Âlemlerin Rabbi, halikı olan Yüce Allah’ıma sonsuz kere teşekkür ediyorum. Şükrediyorum. Hamt ediyorum. Zikrediyorum. Dua ediyorum. Günahlarıma tövbe ediyorum. İbadet ediyorum. Emir ve yasaklarına samimiyetle uyma azmi ile yaşıyorum. Beni affetmesini, bağışlamasını, sevmesini, korumasını; can-ı gönülden, sevgi, saygı ile yalvararak diliyorum. Peygamberine sav. Salat ve selam ediyorum. Aline, ashabına, tüm mümin ve Müslümanlara dua ediyorum. İnsanlığın kurtuluşa ermesini gönülden diliyorum.

Müslüman, Allah’a, peygamberimiz gibi ibadetini tüm samimiyeti ile bilinçli şekilde yapar. Allah’ın yaratığı varlıklara; iyilik, hizmet, yardım, infak eder. Merhametle, sevgiyle, saygıyla, şefkatle, müşfik, kibar davranır. İslam ahlakıyla yaşantısını sürer. Olumsuzluk, zarar- ziyan yapmaz. Hak, hukuk, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, adalet, hakkaniyet, güzel yüksek ahlak, edep, hayâ, bilgi, bilinçten ayrılmaz. Hangi iş, görev yapıyorsa; bilgiyle, kaliteli, verimli, hilesiz şekilde en güzel şekilde yapar.

Bugün, 08.05.2022 Anneler günüdür. Tüm güzel, iyi annelerin, anneler gününü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Kendilerine, yavrularına; sağlık, esenlik, hayırlı, kolay, başarılı nice ömürler diliyorum. Hayırlı, iyi, güzel evlât yetiştirmeleri için, önce kendilerini yetiştirmelerini, sonrasında çocuklarını en ideal şekilde yetiştirmelerini; saygılarımla, önemle arz ediyorum. Kendilerine sevgi, saygı, selamlarımı sunuyorum.