Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Rize ve Artvin’in çay açısından stratejik bir bölge olduğunu ifade ederek, “Temel gelir kaynağı çaydır. 2021 yılında çay gübresinin tonu 2800 liraydı. Yaş çay alım fiyatının tonu da 3 bin 870 liraydı. 2022 yılında şimdi yeniden gübre atılacak. Gübrenin tonu 2800 liradan 7500 liraya çıkmış durumda. 7500 lira tarım kredi kooperatiflerinin satış fiyatı. Eğer Tarım kredi kooperatifi dışından alacaksanız onun fiyatı 8 bin lira Yani gübre geçen yılın 3 katı olmuş” dedi.

Çayda destekleme fiyatına 7 yıldır zam yapılmadığını kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bir şey daha var. Çayda destekleme ödemeleri var. 2016’dan bu yana destekleme fiyatlarına kilo başına 13 kuruş, o tarihten bu güne hiç değişmemiş. Demek ki Rize ve Artvin’de enflasyon yüzde sıfır. Rize ve Artvin’deki çay üreticilerine sesleniyorum. Sizin hakkınızı ve hukukunuzu teslim edecek partinin adı CHP’dir” diye konuştu.

Kaçak çayın çay üreticisi için en büyük sorun olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Rize’ye gittiğimde söyledim. Birde çay üreticisinin kaçak çay belası varmış. Rize’de söyledim şimdi de TBMM çatısı altında söylüyorum. Millet ittifakının iktidarında bütün kaçak çayları toplayıp Rize meydanında yakacağım” dedi