Diyarbakır’da, Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) yükselecek takımın belirlendiği Play-Out maçlarında bir gelenek bozuldu. Daha önce yapılan 4 finalde amatör lig şampiyonları, BAL’da yer alan takımları yenmişti. Bu defa BAL’da yer alan takım, amatör lig şampiyonunu yenerek bu geleneği bozdu.
2009 yılında kurulan BAL’a 2010’da Erganispor ve Özel İdare Ayspor, 2010’da Yeni Diyarbakırspor baraj maçları oynamadan yükseldi. 2011’de amatör lig şampiyonu Bağlar Belediyespor, BAL’da yer alan Özel İdarespor’u yenerek BAL’a yükseldi. 2012’de amatör lig şampiyonu Bismil Belediyespor, BAL’da mücadele etmiş olan Bağlar Belediyespor’u yenerek BAL’a terfi etti.2013’te bu defa amatör lig şampiyonu Yolspor, BAL’da yer alan Bismil Belediyespor’u yenerek geleneği devam ettirdi.
9 KİŞİ İLE BÜYÜK BAŞARI KAZANDI
Son olarak 2014’te amatör lig şampiyonu Diyarbakır 1968, BAL’da mücadele eden Erganispor’u finalde saf dışı bıraktı. Yıllardır devam eden bu geleneği önceki gün amatör lig şampiyonu Hebun Aliparspor’u 2-1 yenen Diyarbakır 1968 bozdu. İki oyuncusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle 9 kişi kalan Diyarbakır 1968, 118. dakikada bulduğu golle rakibini eleyerek gelecek sezon Yolspor’la birlikte Diyarbakır’ı BAL’da temsil etmeye devam edecek.