Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ve Samsunlu 30 gönül elçisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle 15 şehit ailesini ziyaret etti.
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün ve "Gönül Elçileri Projesi” çerçevesinde bir araya gelen Samsunlu 30 gönül elçisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit yakınlarına ziyarette bulundu.
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ilk olarak Afganistan’da Taliban saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül’ün İlkadım ilçesindeki baba evini ziyaret etti. İl Müdürü Balcı’yı şehidin babası Hüseyin Şengül, annesi Döndü Şengül, eşi Nurgül Şengül ve kardeşleri karşıladı. İl Müdürü Balcı, şehit ailesine çiçek ve hediye takdim etti. Aile fertleriyle bir süre sohbet edip, hal ve hatırlarını soran Balcı, "Şehit yakınları ve gazilerin işlemleri ile daha önce İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla valilikler ilgileniyordu. Fakat daha sonra bu işlemler bakanlığımız bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı’na aktarıldı. İl düzeyinde de il müdürlüğü olarak bizler şehit yakınları ve gazilerimizle ilgileneceğiz. Bir derdiniz sıkıntınız olursa her zaman bekleriz. Kapımız size her zaman açık. Bizler de bundan sonra fırsat buldukça ziyaret etmeye geleceğiz" dedi.
Balcı daha sonra şehidin 5 yaşındaki oğlu Eren’e oyuncak araba hediye etti. Mutluluğu gözlerinden okunan Eren, teşekkür etmeyi unutmadı.
İl Müdürü Tekin Balcı, ikinci ziyaretini Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Yeşiltaş Karakolu’na 3 yıl önce bir grup PKK’lı tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Er Umut Bulut’un bronşit rahatsızlığı nedeniyle Samsun Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yatan oğlu Selçuk’u ziyaret etti. Küçük Selçuk’a hediyesini veren İl Müdürü Balcı, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette dolayı mutlu olduğunu ifade eden şehit eşi Özlem Bulut, "Devletimizin yanımızda olması ve bizlere destek vermesi bizleri fazlasıyla memnun ediyor" diye konuştu.