Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Adıyaman’ın Sincik ilçesinde kaymakam ve belediye başkanı tarafından yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Sincik ilçesinde bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından gece hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düştü. Olumsuz hava koşullarının, yaban hayatını olumsuz yönde etkilemesi üzerine Sincik Kaymakamlığı hareket geçti. Kaymakam Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Özel İdare Müdürü Ali Ayaz, İlçe Tarım Müdürü Ziya Yıldırım ve beraberindekiler, dağ keçilerinin bulunduğu karlı bölgelerde yaban hayvanlarının beslenmesi için yem bıraktı.

Doğadaki yaban hayvanlarına yem bırakan Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ise yaptığı konuşmada, "İlçemizde son günlerde yağan kar yağışı ile yer yer yarım metreden fazla kar var. Tabi bu ortamda yabani hayvanlar ot bulmakta, besin bulmakta zorlanıyorlar. Bundan dolayı bugün ilçe belediye başkanımız, ilçe tarım müdürümüz, avcılar derneği başkanımız ve diğer arkadaşlarımız ile beraber, doğadaki yaban hayvanlarına bir miktar ot, bir miktar yem ve buğday bırakıyoruz. İnşallah bu bölgedeki dağ keçileri ve keklik türü kuşlara birkaç günlük yetecek kadar yem bırakmış oluyoruz, umarım faydalı olur. Emeği geçen arkadaşlarımıza bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.