Iğdır’da, köylülere tarafından yaralı bulunan ve uçma özelliği gelişmemiş yavru kızıl şahin koruma altına alındı.
Karakoyunlu ilçesine bağlı Koçkıran köyünde yaşayan vatandaşlar, köy yakınlarında yaralı halde çırpınan bir yavru kızıl şahin görünce durumu Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. İhbarın üzerine köye giden görevliler, henüz uçma özelliği gelişmemiş ve ayakları tutamayan yavru kızıl şahini yaralı halde teslim aldılar. Yapılan ilk incelemede, yuvadan düştüğü tahmin edilen yavru kızıl şahinin 6 aylık olduğu, daha uçma kabiliyetinin gelişmediği ve bacaklarında oluşan hasardan dolayı yürüyemez halde olduğu tespit edildi. İlk müdahalesi burada yapılan kızıl şahin, tedavisinin tamamlanması amacıyla Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderildi.
Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, yavru kızıl şahini tam zamanında bulduklarını ve bu nedenle duyarlı vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi. Türkoğlu, "Vatandaşımızın ihbarı üzerine hemen olay yerine gittik. Yavru kızıl şahin muhtemelen yuvadan düşmüş ve daha uçma kabiliyeti gelişmediğinde düştüğü yerden kalmış. Beş veya altı aylık olduğunu tahmin ediyoruz. İlk müdahalesi burada yapılan kızıl şahin, tedavisinin tamamlanması amacıyla Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderdik” dedi.
Veteriner Hekim İbrahim Gültekin de, yaptıkları ilk muayenede bacaklarında kısmen bir felçlik olduğunu gözlemlediklerini, ilk destekleyici tedavisini yaptıklarını, uçma kabiliyetinin gelişme süresi boyunca Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gözlem altında tutulacağını söyledi.