ESKİŞEHİR’de Şehit Halil Durmaz Ortaokulu, Şehit Barış Öztürk Ortaokulu, Şehit Yunus Baykal Ortaokulu, Plevne Özel İdare Ortaokulu ve Melahat Ünügür Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çalışma başlattı.

Kuruculuğunu Odunpazarı Plevne Özel İdare Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Meltem Bilgin Siyasal ile Şehit Halil Durmaz Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Özlem Coşkun’un ‘İşaretlerle Yolumu Buluyorum’ eTwinning projesi kapsamında Kasım ayı etkinlikleri olan ‘Yaya Önceliği’ etkinliği gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarı Sami Ramazanoğlu Camii mevkiindeki yaya geçidi üzerinde ‘Yaya Önceliği’ni anlatan öğrenciler, şoförlere ve yayalara çeşitli broşürler dağıtarak farkındalık oluşturuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı Alper Balcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan da destek verdi. Programa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Balcı, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesinde yapılan değişikliği hatırlatarak, “Yaya Öncelikli Trafik Kanunu ile artık araç sürücülerinin, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak işaret veya levhalarla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlaması, buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayaya ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu hale gelmiştir” diye konuştu. Projeye büyük destek veren Vali Özdemir Çakacak’ın öncülüğünde Eskişehir’deki çalışmaların çok yönlü bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Yardımcısı Balcı, “Bundan sonra yaya öncelikli trafik olacak. Bugün, biz de yaya öncelikli trafik konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle beraberiz. Öğrencilerimizin bu projesine destek olmaya çalışıyoruz. Her şey çocuklarımızın geleceği için” dedi.

eTwinning İl Koordinatörü Gülşah Polat Sarıkaya’nın proje hakkında bilgi verdiği etkinliğe, proje ortakları, Şehit Halil Durmaz Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ayşegül Akgün, Şehit Barış Öztürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gamze Kara Yaman , Şehit Yunus Baykal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yasemin Cozar, Melahat Ünügür Ortaokulu öğretmenlerinden İngilizce Öğretmeni Behna Kılıç, Türkçe Öğretmeni Gülsüm Tekin, Türkçe Öğretmeni Nahide Yüksel, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.