İzmit Belediyesi ve bir firma ile iş birliğinde kurulan İzmit Çarşısı, İzmitli üreticilere yeni fırsatlar sunacak.

Üreticilere yeni fırsatlar sunacak İzmit Çarşısı, 9 Şubat’ta tüm Türkiye ile buluşmaya hazırlanıyor. Gelen yüzlerce başvuruyu değerlendiren İzmit Çarşısı ekibi, kapılarını tüm Türkiye’ye açmaya hazırlanıyor. Bölgesel ekonomiyi canlandırmak ve yerel kalkınmayı sağlamak amacıyla kurulan İzmit Çarşısı’nda doğaya ve insana dost ürün, hizmet üretme hedefinde olan herkes yer alabilecek. İzmit Çarşısı’nda dükkan açmak ücretsiz olurken sadece satış yapıldığında sipariş tutarından yüzde 3 ile yüzde 7 arasında değişen bir katkı payı alınacak. Böylelikle esnaf ve üretici çevresel ve toplumsal açıdan kattığı değer oranında en düşük katkı payını ödeyecek. İzmit Çarşısı’nda yer alacak işletmeler ve bireysel üreticiler faaliyetlerini doğa ile iş birliği içerisinde zehirsiz, atıksız, temiz enerji ve adil çalışma koşullarında gerçekleştirecek.

Tüm bunları gerçekleştirmek için ise İzmit Çarşısı ekibi, üreticilere doğaya ve insana dost üretim yapmak konusunda yol göstererek teknik destek verecek. Ayrıca düzenli olarak İzmit Belediyesi bünyesinde düzenlenecek ücretsiz eğitimlerle işletme ve üreticiler yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda bilgi sahibi olabilecek.

İzmit Çarşısı ayrıca yaşadığı bölgeye destek vermek isteyen vatandaşlara da bölgesel kalkınmaya katılma fırsatı sunuyor. İzmit Çarşısı’na giren vatandaşlar hem aradığı tüm ürünleri burada bulabilecek hem de dünyadaki en etkin kalkınma modellerinden biri olan bu uygulama ile yerel esnafın gelişimine katkı sağlayacak. Böylelikle İzmit’in marka değeri İzmit’in esnafıyla canlanırken, İzmit Çarşısı’nda Kocaeli’ndeki diğer esnaflar da yer alabilecek.