Ülkücü İşçiler Kocaeli İl Başkanı Okan Ertorun, “Bugün Dünya Madenciler günü, madencilerimizin daha iyi şartlarda, Sigorta ve maaş konusunda daha refaha kavuşmaları için Ülkücü İşçiler olarak Madenci kardeşlerimizin yanındayız. “dedi.

Ülkücü İşçiler Kocaeli İl Başkanı Okan Ertorun 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Ülkemizde hem de dünyada maden kazaları yaşanmakta, Güvenli iş sahalarının iş güvenliği konusunda madencilik sektöründe yeterli gelmemektedir diyen Ertorun: “Yeraltının Sessiz Çalışanları İnsanoğlunun madenleri kullanması çok eskiye dayanmaktadır. Çeşitli işlerinde demir, bakır, altın ve gümüşten faydalanmak için asırlar boyu bu madenleri çıkarmıştır. Tarihte maden yatakları için büyük savaşlar olmuştur. Türkler arasında da madencilik çok eskidir. Oğuz Destanında Demirdağ’ın kazılıp delinmesinden söz edilir.

Günümüzde madencilik modern teknikler kullanılarak yapılmaktadır. Ülkemizde ise en çok kömür maderleri faaliyet göstermektedir. Emeğin en büyüğü yerin bin kat altında çalışan, göğün milyon kat üstünde yeri olan siyah incilerdir onlar. Ailelerine ekmek götürmek için kara kömürün kirini tozunu yutup, dört gözle eve akşam gelmesini bekleyen endişe içindeki kadınlarının kara sevdalılarıdır.

Ne yazık ki hem ülkemizde hem de dünyada maden kazaları yaşanmaktadır. Güvenli iş sahalarının iş güvenliği konusunda madencilik sektöründe yeterli gelmemektedir. Hem maden şirketlerinin hem devletin bu konuda yeterli çalışmaları henüz yapılmadığı görülmektedir.

Bugün Dünya Madenciler günü yeraltının kahramanlarının emekçilerinin madenciler günün kutlarım. Rahmetli olan madenci kardeşlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum. Kendilerinin hem daha iyi şartlarda, Sigorta ve maaş konusunda daha refaha kavuşmaları için Ülkücü İşçiler olarak Madenci kardeşlerimizin yanındayız. “dedi.